Onderstaande bijdrage van Brussels Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Dominiek Lootens mochten we niet aan u laten voorbij gaan. Immers, de dader van de aanslag gisteren op twee agenten in Schaarbeek wordt weer afgeschilderd als een eenzame psychiatrisch gestoorde die vooral geen radicale moslim was. Het tegendeel is waar.

De zoveelste “verwarde lonewolf”. Dat is zowat de teneur als het gaat over Hicham Diop, de “Belgische” ex-militair die gisteren in Schaarbeek enkele agenten trachtte te vermoorden.

Volgens vrienden en familie heeft de verwarde jongeman uiteraard niets te maken met de Religie van de Vrede, en zou hij al zeker niet geradicaliseerd zijn. Neen, de brave man zou enkel getraumatiseerd zijn omdat hij in 2011 werd aangereden door een politiewagen.

Een beetje dieper graven leert ons echter dat de realiteit wel wat anders is. Zo stond Diop reeds in 2003 – lang voordat hij zogezegd werd aangereden – op een verkiezingslijst van de PCP : Parti citoyenneté prospérité. Dat was een politieke partij die werd geleid door Jean-François Bastin: één van Brussels meest gekende moslimfundamentalisten. Bastin richtte later ook Musulmans.be op, samen met Redouane Ahrouch – Anderlechts gemeenteraadslid voor de partij Islam.

ms3.png

Daarnaast was Hicham Diop ook een actief lid van het Centre Islamique Belge dat geleid werd door Basam Ayachi. Dat is dan weer een extremist die samen met zijn zoon ging vechten in Syrië, en daarvoor uitgebreid gefeliciteerd werd door Fouad Ahidar: SP.a ondervoorzitter van het Brussels Hoofdstedelijk Parlement.  ‘Fais attention à toi cher Abderahman. Quelqu’un doit le faire malheureusement, fais attention. Nos prières sont avec toi (‘Pas op jezelf, lieve Abderahman. Iemand moet het jammer genoeg doen. Onze gebeden zijn met jou.). Alsof dit niet genoeg was deelde Ahidar gelijktijdig een foto van een fiere, gewapende Ayachi junior. Ironisch genoeg verklaarde Ahidar achteraf dat de Ayachi’s hoegenaamd geen extremisten zijn ‘anders waren ze al lang tegengehouden door de staatsveiligheid,” stelde hij toen.

In een uitgebreide reportage in Knack in 2013 stelt de Gentse imam Brahim Laytouss dat de meeste moslimjongeren die van hier naar Syrië vetrekken, terechtkomen bij de zoon van de Molenbeekse sjeik Bassam Ayachi,  Abdelrahman Ayachi. Volgens de Gentse imam, die een doctoraat maakte over islamitische bewegingen in België, leidde Ayachi er een “echt jihadistisch bataljon“. In Syrië zou hij het bataljon ‘Leeuwen van de Soenna’ samengesteld hebben, dat onder de vleugels van de ‘Falcons of Sham’-brigade opereert. Abdelrahman kwam om tijdens de gevechten in Syrië, waarop vader Bassam verklaarde : “U mag me feliciteren met de dood van mijn twee zonen Abdel Rahman en Raphael. Het is geen verlies. Ze hebben allebei het paradijs gewonnen. Voor ons is het een grote eer dat ze gevallen zijn.”

Het is dus toch wel bijzonder merkwaardig dat Hicham Diop, die geen radicale moslim zou zijn, in Brussel uitgebreide contacten had met de meest extremistische groeperingen en op een lijst fungeerde die vol stond met moslimfanatici zoals Bastin. Net zoals het opnieuw bijzonder merkwaardig is dat, wanneer men wat begint te graven, in al die dossiers rond moslimextremisten ook wel steeds de link naar SPa’er Fouad Ahidar kan gelegd worden.

Op de Facebookpagina van Hicham Diop is trouwens te zien dat hij twee politici van nabij volgde : Joëlle Milquet en….Fouad Ahidar.

ms1

ms2
Fouad Ahidar.

Bron: https://lootensblog.wordpress.com/2016/10/06/dader-moordaanslag-politieagenten-schaarbeek-wel-degelijk-moslimextrmist/

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “Lootens (VB): “Dader aanslag politieagenten Schaarbeek wel degelijk moslimextremist””

 1. “Uniteit” ???? Zou dat muzelmans neologisme in een muzelmanse versie van het dikke Van Dale woordenboek vermeld staan, in de “Dikke Van ISIS” ?

 2. Wat een fantastische “mensen”.

  Al goed dat de links-liberalistische volksverraders er zoveel hebben binnen gehaald.

  …en het het beste van alle is dat er steeds meer bijkomen. JOEPIE!

 3. jan hammerbacher

  Is dat een baard of hangt er een oranje muppet aan zijn kin?

 4. jan hammerbacher

  Ons kracht is in de uniteit…. Kan iemand eens dringend een assimilcursus Nederlands naar die kansloze haatbaardenclub sturen?

 5. iK NIET HETIS EEN MOSLIM ATTACKE OP ONS. EUROPEANENDader aanslag politieagenten Schaarbeek HEBBEN JULIE DAN HIER AAN GETWIJVELD ?

Trending

%d