nlmIn een vraaggesprek met dagblad de Volkskrant heeft de baas van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD), Rob Bertholee, laten weten dat er een ongekende dreiging tegen Nederland is. Dat betekent in klare taal een verhoogde kans op een terroristische aanslag op Nederlandse bodem. De dreiging zou komen door de teruggekeerde ‘reizigers’ vanuit Syrië, maar ook door leden van de Islamitische Staat (IS).

Het risico op een terroristische aanslag in Nederland is de laatste jaren toegenomen. Dat is in versnelling geraakt door de gewapende strijd in Syrië, waardoor er plotsklaps meer gevechtsklare terroristen zijn bijgekomen. Bertholee laat daarover het volgende optekenen:

“De dreiging is nog nooit zo groot geweest sinds ik hier vijf jaar geleden hoofd van de dienst werd” en “Sinds eind 2012 zag ik het aantal uitreizigers toenemen. Nu zijn het er 260. Als je bij IS zit, ben je betrokken bij geweld, dat geldt voor iedereen.”

Hoewel nergens in het bewuste gesprek van de Volkskrant het woord islam terugkomt, zien we uit de voorbeelden die genoemd worden, dat we wel degelijk met volgelingen van dat geloof van doen hebben. Het zou gaan om getraumatiseerde terugkeerders die bewust opgaan in de gemeenschap om later toe te slaan en mensen die zich via sociale media laten inspireren.

Deze specifieke groepen vormen een gevaar voor de Nederlanders en zijn door de veiligheidsdienst in kaart gebracht. Gezien de recente aanslagen in Brussel en Nice, kan er geen twijfel zijn dat ook Nederland een doel is voor het islamitisch terrorisme.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d