Front National: Marine, Marion én Jean-Marie Le Pen op één lijn naar de verkiezingen?

De campagneploeg die Marine Le Pen en de andere FN’ers door de presidentiële- en wetgevende verkiezingen van 2017 moet loodsen, begint vorm te krijgen. Dat het partijbureau voor enkele verassingen heeft gezorgd, is het minste wat we kunnen zeggen. Officieel is het nog niet, maar toch gaan we ervan uit dat we over de correcte informatie beschikken.

Voor de wetgevende verkiezingen, die op 11 en 18 juni plaatsvinden, zal Nicolas Bay, secretaris-generaal van het Front National, de leiding op zich nemen. De campagne voor presidentiële verkiezingen van 23 april en 7 mei zal dan weer geleid worden door David Rachline, de 28-jarige senator en burgemeester van Frèjus (Var).

nbfn.jpga-RACHLINE-640x468.jpg

Het wordt dus duidelijk dat Florian Philippot – in tegenstelling tot 2012 – niet de eerste viool zal spelen, iets wat ‘fans’ van het FN toch als geruststellend nieuws mogen ervaren. Bepaalde uitlatingen van hem in verband met ‘le mariage pour tous’ – een zeer gevoelig punt in Frankrijk – hebben de deur voor hem wellicht dichtgedaan.

We kunnen nu al met zekerheid voorspellen dat het een erg ‘rechtse’ campagne zal worden. Nicolas Bay, een pratikerend katholiek, die eerder in de MNR van Bruno Mégret militeerde, wordt door iedereen als een ‘échte rechtse’ beschouwd.

Dat geldt eveneens voor David Rachline, van wie de campagneverantwoordelijkheid volgend weekend in Frèjus zal worden bekendgemaakt. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, kent hij het FN door en door en blijft hij een trouwe bewonderaar van vader Jean-Marie Le Pen. David Rachline is al sinds zijn 15de actief in verschillende nationalistische organisaties. Rachline liet ook al weten dat er voor Marion Maréchal-Le Pen geen onbelangrijke rol is weggelegd en dat ze nauw zal betrokken worden in beide campagnes.

bdfn.jpg
Een beeld dat we in de toekomst terug mogen zien? Vader, dochter en kleindochter gezamenlijk achter het spandoek van het Front national.

Dat alles zal Jean-Marie Le Pen en de rechtervleugel van de partij kunnen geruststellen, zoveel is zeker. De 88-jarige menhir heeft trouwens al laten weten dat hij via zijn vereniging, Cotelec, de campagne met enkele miljoenen euros zal spekken. Komt het dan toch nog goed met de grootste rechtse formatie van Frankrijk? We zijn voorzichtig, maar we denken van wel.

Marine Le Pen maakt zich op om tijdens ‘l’université de rentrée’ van het FN, dat volgend weekend in het Zuid-Franse Frèjus zaal plaatsvinden, één en het ander te verduidelijken. In het badplaatsje worden 2000 kaderleden verwacht. Zet de wijn al maar koud!

2 comments

Comments are closed.