In het federaal parlement vond deze namiddag een belangrijk debat plaats over de verschillende bedrijven die het land willen verlaten en waaruit bijgevolg heel wat ontslagen zullen voortvloeien. Een best geanimeerd schouwspel… totdat Groen-kamerlid Calvo het debat kwam verzieken met een gratuite beschuldiging van ‘racisme’. Tot zover de bezorgdheid van Vlaams-links met de werknemers van Caterpillar, MS Mode en Douwe Egberts.

hkmw.png
Maya Detiège (sp.a) heeft er duidelijk plezier in hoe Luk Van Biesen (Open Vld), net beschuldigd door Calvo (Groen) voor racisme, zich aan het verontschuldigen is aan Meryame Kitir (sp.a).

Volgens Calvo zou Luk Van Biesen (Open Vld) na de tussenkomst van sp.a-kamerlid Meryame Kitir haar toegeroepen hebben dat ze “terug naar Marokko” moet gaan. Opvallend, pas nà de beweringen van Calvo zat het spel op de wagen. Van Biesen werd door kamervoorzitter Bracke aangemaand zich te verontschuldigen, indien(!) de beweringen van Calvo de waarheid waren.

Luk Van Biesen nam daaropvolgend de micro ter hand en uitte verontschuldigingen aan diegene die zijn niet zo bedoelde woorden verkeerd zouden kunnen interpreteren. Hij geeft met andere woorden niet toe dat hij letterlijk gezegd zou hebben: “Ga terug naar Marokko.” Zijn uitspraak zou kaderen in de discussie omtrent Caterpillar. De VRT, met Linda De Win op kop verliet volledig de essentie van het debat en schakelde over op ‘operatie vernietiging’.

We zijn dan ook niet van gisteren. De hakbijl wordt geslepen, in samenwerking met de media: barbertje moet en zàl hangen! Wij kondigen nu al het ontslag van de liberaal Luk Van Biesen aan, daar gaat hij niet onderuit komen. Zeker niet nadat zijn eigen fractieleden zich nu al distantiëren van hun collega. Van Biesen mag zich draaien en keren zoveel hij wil, eens het woord ‘racisme’ gevallen is, weet je nu eenmaal hoe laat het is in dit land… (Of we hem gaan missen is een andere, meer ideologische zaak…)

O ja, als toemaatje nog een wereldvreemde uitspraak van Maya Detiège van de sp.a. Zij zit na een lange afwezigheid terug in de Kamer en wist aan Linda De Win, ten gevolge van het Van Biesen-‘incident’ te vertellen dat ze blij is “dat Filip Dewinter, iemand die anders zo’n racistische uitspraken zou doen, niet langer in het federaal parlement zit.” Laten we Detiège even uit haar winterslaap halen, want Dewinter zit nog steeds in het parlement.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Gratuite ‘racisme’-beschuldiging door Calvo versmoort debat over economie in de Kamer”

 1. Frederik Van der Linden

  Wat een potsierlijke vertoning !
  De marokaanse meyrame Kitir die zeg dat ze dat excuses van Luc aanvaardt. Doorgestoken kaart zeg ik !! Dit alles in in scène gezet. Bah.

 2. Ze zijn nog te stom om in de keuken te staan…Ze zouden het water nog laten aanbranden…!!!

 3. Iemand beschuldigen van vermeend racisme ZONDER vonnis/arrest dat die aantijging staaft, stelt hem/haar bloot aan een eventuele dagvaarding op grond van “Laster & Eerroof”. Bovendien,zouden Marokkanen dan een apart mensenras wezen, zodat er sprake zou kunnen zijn van “racisme” ? In de Kamer kan elk lid toch vrij beweren wat hij/zij wil !

 4. Stel dat hij echt zei: “ga terug naar Marokko”… vinden jullie dit kunnen of toch ook racisme?
  Ik ben nieuwsgierig….

  1. In een land met échte vrije meningsuiting moet dat volgens ons kunnen, ja.

  2. Neen, ze zou hem veeleer dankbaar moeten zij dat hij haar een vacantie op het strand van Agadir toewenst !

  3. Er is helemaal niets racistisch aan om iemand terug naar zijn/haar land van herkomst te willen sturen. Al zal het betreft Kitir wel niet ‘terug’ zijn, maar gewoon sturen naar het land van haar andere nationaliteit. Dit heeft niets te maken met het zichzelf beter achter dan de andere op basis van ras. Ergo, dit is gewoon de vrijheid van meningsuiting.

   Wat mij weer eens opvalt is hoe onze media meteen overreageren, en hoe partijen meteen plat op de buik gaan. Het is al geschreven hierboven, maar Van Biesen krijgt meteen de messen van zijn ‘collega’s’ in de rug. Het debat ging over ons sociaal economisch klimaat, over de duizenden jobs die verloren gaan … en het enige wat blijft hangen is dat ocharme Kitir op haar teentjes getrapt is. Dat is dan meteen ook de enige manier waarmee ze zich kan profileren want politiek stelt deze pseudo-arbeidster niet bijster veel voor.

   Maar ach, misschien is het toch het leedvermaak dat overheerst om te zien dat uitgerekend een ‘liberaal’ ijskoud gepakt wordt op zijn ‘vrijheid van meningsuiting’.

Trending

%d