Net als bij ‘ons’ werd de militaire dienstplicht in Frankrijk afgeschaft en vervangen door een beroepsleger. President Jacques Chirac nam die beslissing op 28 mei 1996. Dat was één van de grootste stommiteiten van de Vijfde Franse Republiek, de huidige staatsvorm die sinds 1958 bestaat. Toenmalig Belgisch minister van Landsverdediging, Leo Delcroix (CVP), vertrouwde uw dienaar ooit toe dat de komst van vele genaturaliseerde vreemdelingen daar voor iets tussen zat. In het land van Marius zal dat niet anders zijn geweest.

Le-Pen-2.jpg

Echter, the times they are a-changin. Door het dreigend islamterrorisme en de wereldwijde conflicten, gaan er nu stemmen op om de legerdienst op één of andere manier terug in te voeren. Het pleidooi daarvoor komt voornamelijk uit de hoek van Les Républicains en het Front National, al staan er ook enkele socialisten niet afkerig tegenover dit idee.

marionvl
Marion Maréchal-Le Pen dient zich als vrijwilliger aan bij de Franse marine, gelegen in Fréjus.

Marion Maréchal-Le Pen (FN), het jongste Frans parlementslid, liet die discussie niet aan zich voorbijgaan en vatte de koe bij de horens. Ze liet zich als kandidaat reserveofficier inschrijven bij het 21ème Régiment d’Infanterie de Marine in Fréjus. Fréjus, is een mooi badplaatsje in de Var, waar burgemeester David Rachline (FN) de lakens uitdeelt.

jmlpd.jpg
Jean-Marie Le Pen werd meermaals gedecoreerd voor zijn daden als paracommando bij het Vreemdelingenlegioen.

Daarmee komt Marion in de voetsporen van grootvader Jean-Marie, die als lid van het 1ste bataljon parachutisten van het Vreemdelingenlegioen ging vechten in Indochina (het huidige VietnamLaos en Cambodja) en Algerije. Het was in Indochina dat Jean-Marie Le Pen bevriend geraakte met filmacteur Alain Delon, een hechte vriendschap die vandaag nog steeds bestaat.

jmlp56
Jean-Marie Le Pen bij zijn eerste verkiezing in 1956. Hij was 27 jaar en kwam net terug uit Algerije met het Vreemdelingenlegioen.

Het politiekcorrecte wereldje en de geschiedenisvervalsers hebben er echter voor gezorgd dat er van dat 1ste Rep geen woord terug te vinden is in de respectievelijke instellingen van het Vreemdelingenlegioen, zelfs niet in de musea van Aubagne of Puyloubier. Het is dat 1ste Rep dat betrokken was bij de putsch van Algiers en dat even later werd opgedoekt. Wanneer ze dat laatste vernamen, verlieten ze het strijdtoneel met het lied: ‘Non! Rien de rien, non, je ne regrette rien’, maar dat leuke detail geheel terzijde.

We kennen iemand die zal glunderen bij de kandidatuur van Marion, namelijk grootvader Jean-Marie. Zo’n marinepakje zal haar als gegoten zitten, zal hij denken. Het 21ème Régiment d’Infanterie de Marine vocht overigens mee in Indochina, waar we het eerder over hadden. Laten we Marion veel geluk wensen met haar kandidatuur. We zijn eens benieuwd hoe het regime zal reageren, Marion wellicht ook.

Garde-à-vous mon Lieutenant!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Frans parlementslid Marion Maréchal-Le Pen (FN) wil als vrijwilliger bij de Franse Marine”

Trending

%d bloggers liken dit: