Fransen keren zich tegen illegalenkamp Calais

Honderden Fransen hebben nabij Calais de doorgangsweg A16 middels een menselijke keten geblokkeerd. De deelnemers van deze actie zijn niet enkel boze bewoners uit de stad Calais zelf, maar worden ondersteund door een breed comité van organisaties waaronder de vakbond, bond van vrachtwagenchauffeurs, politie en landbouwers. Doel van de actie is aandacht vragen voor de overlast die de illegale immigranten veroorzaken die verblijven in Calais.

IMG_20160905_202544

De actie begon maandag in de ochtend met vrachtwagenchauffeurs die in slakkengang over de A16 begonnen te rijden. Ze startten op de weg vanaf Duinkerken in de richting van Calais. Op de helft van de rit stond een tweede comité klaar van ‘woedende landbouwers’ waarbij men zich aansloot. Enkele kilometers later voegden ook politieagenten zich bij het protest dat duidelijk is in haar boodschap; het illegalenkamp moet per direct worden ontmanteld.

//platform.twitter.com/widgets.js

De situatie in Calais is al erg lang alarmerend. Een grote massa immigranten, al ongeveer 10.000 personen, hebben hier een kamp opgeslagen en terroriseren de omgeving. Voor de inwoners van Calais is de situatie uitermate bedreigend, maar ook vrachtwagenchauffeurs, onderweg door het noorden van Frankrijk, moeten constant op hun hoede zijn. Bijna elke week is het immers raak en worden chauffeurs door immigranten bedreigd en vaak blijft het hier niet alleen bij.

Het is een gewoonte van immigranten geworden om op deze A16 ongelukken te veroorzaken, om zo bij de ladingen van de vrachtwagenchauffeurs te kunnen geraken. Daarnaast probeert men uiteraard vanuit Calais in te stappen bij chauffeurs die richting het Verenigd Koninkrijk vertrekken. Tevens zijn journalisten die het kampement van Calais willen verslaan met regelmaat het slachtoffer van geweld.

7 comments

  1. Er zijn al transportbedrijven die de onderkant van de truck, en de voorkant verstevigen dmv een stalen plaat en een bullbar. Een kennis van mij heeft van zn baas te horen gekregen dat stilstaan ontslag betekend. Letterlijk: “je wagen is nu stevig genoeg om eroverheen te rijden. Dat doe je dan ook, je stopt niet meer voor die apen die onze wagens en vracht vernielen!”. En dat dames en heren vind ik een goeie ontwikkeling, rij maar gewoon over die maden heen, ist zo klaar met die apen.

  2. Gisteren, Journaal op ned. Betoger werd door ned. reporter naar zijn motieven gevraagd.
    Man zei dat hij helemaal niets tegen migranten had. Tja…
    Ook een neger die daar pas 2 dagen was (Soedanees) zei dat er maar met een 5 pct van de junglebewoners problemen waren. Journalistiek ??? van het aller-allerlaagste niveau.

  3. Met dank aan mutti Merkel! Durft zij eigenlijk nog buiten te komen na al de ellende die ze heeft veroorzaakt? Hoe is dit allemaal nog op te lossen? Wat een wereld, wat een wereld!

Comments are closed.