AfD grote winnaar in Mecklenburg-Vorpommern, maar is er reden tot feesten?

In Mecklenburg-Vorpommern kom de AfD vanuit het niets met 21% van de stemmen in het parlement binnengevallen. Deze stemmen zijn ten koste van de nationalisten van de NPD, die 3% behaalden, maar vooral van de CDU die in het landsdeel waar Mutti Merkel vandaan komt maar liefst 5% verliest en daardoor de derde partij is geworden. Ondertussen neemt het ongenoegen bij de bevolking verder toe, zoals we kunnen zien in Calais.

afd

Duits bondskanselier Merkel heeft het niet geschafft. Niet haar partij werd gisteren afgestraft, maar wel haar persoonlijke beleid inzake asiel en migratie. De meer dan één miljoen ‘vluchtelingen’ die Duitsland het voorbije jaar binnenstroomden, onder het meer dan goedkeurende oog van Merkel, beginnen haar nu eindelijk zuur op te breken. De bevolking pikt het niet langer dat de stemmen van miljoenen Duitsers worden gereduceerd tot het wanbeleid van één persoon.

Met de behaalde 20,8% komt de AfD meteen met 18 zetels in het deelstaatparlement van Mecklenburg-Vorpommern. De NPD halveert helaas het stemmenaantal en verliest hierdoor de vijf resterende parlementsmandaten die ze nog over hadden in Mecklenburg-Vorpommern en bijgevolg in gans Duitsland. De CDU verliest 2 zetels en strandt op 16 zitjes en ook de SPD, nog steeds de grootste partij, verliest 1 zetel en heeft er nu 26.

Terwijl een aantal parlementen in Europa ‘verrechtsen’ in zetelaantallen, blijft het ongenoegen groot in de straat. Immers, zolang de regerende partijen blijven vasthouden aan de EU-vluchtelingenpolitiek, verandert er niets en worden bijgevolg de gewone man en vrouw in de straat met de dag kwader. In Calais eisen de vrachtwagenbestuurders nu dat de ‘Jungle’ volledig wordt ontruimd, aangezien hun jobs letterlijk in gevaar komen door criminele vreemdelingen die naar Engeland proberen te reizen.

De overwinning van de AfD – die wordt toegejuicht door het VB, de FPÖ, het FN en anderen – is mooi, maar verandert helaas op politiek vlak niets. Er wordt door de Europese ‘leiders’ immers niet naar de bevolking geluisterd. Er wordt enkel dat gedaan wat de EU de regeringen beveelt en dat is het verspreiden van zoveel mogelijk vreemdelingen, met als resultaat een visvijver voor de grote multinationals op zoek naar goedkoop werkvee. En de gewone, brave Europeaan, die staat erbij en kijkt ernaar…

9 comments

 1. Het is een stapje in de juiste richting, maar er gaan nog veel andere “stapjes” moeten volgen.

  En die stemmen hadden beter allemaal naar de NPD gegaan. Die jongens vechten al sinds de jaren 60 voor Duitsland.

  Het is hetzelfde hier in Vlaanderen; als je kunt kiezen tussen de nva of Vlaams Belang… dan kies je voor de meest radicale partij, niet de zwakke nep-versie.

  En als er morgen een Vlaamse NPD verschijnt dan stem je daarop in plaats van Vlaams Belang.

  1. Inderdaad, Wat VB is voor Vlaanderen , is de NPD voor Duitsland, wat N-VA is voor Vlaanderen, is de AfD voor Duitsland, tweede keus maar ALLES is beter dan PoCo-Links !

 2. Alle politiek is in de eerst plaats metapolitiek. De spectaculaire zege van AfD doet wat spectaculaire zeges altijd doen: Geesten rijpen. Gaat daarom de gevestigde politiek meteen van koers veranderen? Meteen natuurlijk niet. Maar als AfD slaagt om nog meer geesten te doen rijpen dan kan eindelijk de kritiek vanuit de Duitse onderbuik naar boven komen. Het is die kritiek die je dan moet kunnen opvangen en omzetten in echte politieke kracht. Nog is het voor het avondland niet te laat, als we maar naarstig verder werken en her en der ogen doen openen. Neem maar van mij aan dat Merkel zondag een ferme slag gekregen heeft en dat dit haar in haar eigen partij geen goed gedaan heeft. Haar ster is mede door de AfD tanende, dat alleen al is een reden om gelukkig te zijn met de overwinning van AfD.

  Vergelijk trouwens Duitsland wat dat betreft niet te snel met Vlaanderen. Het culturele marxisme is er tig keer zo erg als hier. En, Duitsland heeft nooit een Vlaams Blok gehad. Wat het Vlaams Blok allemaal bespreekbaar heeft gemaakt is iets wat we te snel over het hoofd zien!

  Jammer aan de deze verkiezingsuitslag is wel dat AfD in zijn eentje NPD heeft leeggezogen. Ik vind het heel jammer voor Pastors. Ik kan alleen maar hopen dat de NPD als stok achter de deur blijft bestaan, op voorwaarde dat NPD eindelijk haar interne zaakjes op orde krijgt. Ze hebben een zeer goed programma en ageren daarmee in een uitermate vijandelijk politiek klimaat.

 3. Ik zit noch te wachten op een Beer Hall Putsch van Wilders .
  Maar dan wel goed doen en het hele zootje uit den haag gegen die wand stellen

 4. Helaas is dit slechts een eerste regionale overwinning en er zal nog heel wat water door de zee moeten voordat Duitsland weer baas wordt over haar eigen grenzen en er een einde komt aan de chantagepolitiek van Brussel !

 5. Tja, het gaat mij ook te traag, maar als een partij van 0% naar 21% springt kan je toch moeilijk beweren dat er ‘niets ‘verandert: Pas als de burger massaal zijn stemgedrag verandert, veranderen op termijn ook de krachtsverhoudingen. De AfD kan haar programma pas uitvoeren als ze 51% haalt of een coalitiepartner vindt, maar intussen oefent een succesvolle harde oppositiepartij wel invloed en druk uit: de eerste vraag is nu of Merkel zich binnen CDU/CSU staande houdt, en of de CSU nog met haar richting Bundestagverkiezingen wil. Niet te vlug denken dat ‘er niets verandert’, politiek is schaken!

 6. Wat een onzin – door van niets naar 20% te springen heeft de AfD een politieke aardverschuiving gecreëerd en een alternatief voor Merkels politiek bespreekbaar en aanvaardbaar gemaakt.

  Leidt dat vandaag meteen tot een ander beleid? Natuurlijk niet. Maar het schept mogelijkheden voor de toekomst. Rome is niet op één dag gebouwd.

  En ik begrijp dat sommigen het verlies van de NPD jammer vinden – maar laten we eerlijk zijn: een partij die slogans als ‘Gas geben’ hanteert, veroordeelt zichzelf tot de irrelevantie…

Comments are closed.