N-VA-bestuur weigerde uithangen leeuw op 11 juli, gouverneur tikt burgemeester op de vingers

Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, geldt voor alle officiële gebouwen in Vlaanderen een logische verplichting om de Vlaamse leeuw uit te hangen. Een omzendbrief van de Vlaamse regering regelt dit. De burgemeester van Ieper (nota bene een CD&V/N-VA-coalitie) dacht echter boven de wet te staan en weigerde deze verplichting na te komen. De man werd nu teruggefloten door de West-Vlaamse gouverneur.

ieper

Verwijzend naar de richtlijnen van de omzendbrief VR 2015/37 maakte Vlaams Belang-fractievoorzitter in Ieper, Nancy Six, zich sterk dat richtlijnen in Ieper overtreden werden op 11 juli 2016. “Een Vlaamse Leeuwenvlag als symbool van onze Vlaamse identiteit mag niet ontbreken op de Vlaamse Feestdag,” aldus Six op 11 juli jongstleden. Ze stuurde daarop een schrijven naar de gouverneur met een klacht over de gang van zaken.

De Ieperse burgemeester Durnez zei als reactie op de klacht van het Vlaams Belang via de Krant van West-Vlaanderen dat “het Auris feitelijk geen officieel openbaar gebouw is“, maar de gouverneur heeft ondertussen een schrijven gericht aan het het VB waarin staat dat “buiten het stadhuis ook vlaggen moeten worden aangebracht aan alle gebouwen die beantwoorden aan de omschrijving van openbaar gebouw. Het administratief centrum Auris, waar zowel openbare diensten van het stadsbestuur als van het OCMW zitten, beantwoordt aan deze omschrijving en moet dus bijgevolg conform de richtlijnen bevlagd worden.”

De gouverneur heeft het CD&V/N-VA-stadsbestuur vervolgens verzocht om er in de toekomst op toe te zien dat de omzendbrief strikt wordt toegepast. Nancy Six liet weten dat het Vlaams Belang ook in de toekomst met argusogen de naleving van deze simpele richtlijn zal opvolgen.

4 comments

  1. Vlaams en nva dat staat bij velen als een tang op een varken !!!!!!!……….

    1. In Vlaanderen eten we geen patat maar frieten, en we zijn hier niet bezig over België maar over Vlaanderen. Dat is niet hetzelfde. Nederlander zeker die zich interessant wil voordoen ?

  2. Wat heeft het allemaal nog voor zin, elke partij aan de macht is ineens niet meer Vlaams maar Belgisch, ook de andere partijen zijn zogezegd Vlaams, waarmee ze eigenlijk bedoelen dat ze enkel in Vlaanderen opkomen, bij CD&V staat de C dan nog voor christekijk wat ook al een lachertje is ondertussen en de N van zogezegd Nieuw in N-VA is de oude VU, ik zeg bewust niet Volksuhie, van Belgicist Schiltz en Ansjootje, de zogezegd socialist nu….

Comments are closed.