Een voorspelling uit 1975

mohammedWe kregen deze tekst van iemand die in 1975 KMS (Koninklijke Militaire School)  had gedaan.

“In de tijd dat de dieren nog praatten, was ik leerling aan de Koninklijke Militaire School 1975 – 115de Promotie Alle Wapens) waar ene professor Werck Publiek Recht doceerde. Tijdens één van zijn lessen uitte hij zijn grote zorgen over de toekomst van Europa. Het kwam hierop neer:

1. De grootste vijand van het Europa van morgen is de democratie. Het is het beste systeem dat er bestaat, maar democratie heeft de neiging zichzelf te vernietigen, zeker waar de besluitvorming zo complex is.  

2. Een andere vijand is de islam. Deze godsdienst is bedreigend voor Europa omdat de islam per definitie niet gematigd kan zijn, geen godsdienstvrijheid tolereert en agressief is.  

3. Zuid zal uiteindelijk ook naar noord komen, de armen zullen ons overrompelen en onze welvaart inpikken. Het Europa van morgen zal verarmen en gekleurd zijn.  

Ik ben deze les nooit vergeten en plaatste deze voorspellingen in een verre toekomst: het zou mijn tijd wel duren… En zie wat er nu gebeurt. En wat wordt het morgen ? De visie en de bezorgdheid van professor Werck in 1975 steekt schril af tegen de passiviteit van de meeste mensen om me heen. Velen willen het slechte nieuws allang niet meer horen en vluchten in overmatige aandacht voor sportgebeurtenissen, gay prides, festivals en ander vermaak. Europa zal wellicht feestend ten onder gaan.

Profesor emeritus van UA, KUL, KMS
Drager oorlogskruis 1940

Victor Werck

Woonplaats Mortsel
Geboren 06.11.1919 Hasselt
Overleden 04.07.2006 Wilrijk”

6 comments

  1. Bij het lezen van ‘Waarvan men niet spreekt’ valt er op dat gebied ook veel te ontdekken. Door de eeuwen heen zijn er hopen schrijvers, politici, wetenschappers en jannen-met-de-pet die betere inzichten hadden over waar de islam voor staat.

  2. Begin de jaren 70 ging ik in Brussel werken, enkele naaste collega’s waren van Marokkaanse oorsprong, spraken echter de taal, het Frans, maar enkelen ook het Vlaams en daarbij toonden zij dezelfde arbeidsattitude als de Vlamingen. Maar toch zag men reeds de intocht van vreemdelingen die arrogant en lastig waren, lui en profiterend van onze sociale welvaart, ook de heibel en het lastig vallen van onze meisjes waren schering en inslag, alsook de criminaliteit steeg met de dag. En de linkse meute en politici zag niet wat oa. ik en anderen zeer duidelijk konden vaststellen, velen met aantallen kinderen die wij onmogelijk een deftige opvoeding konden geven. Wij, “ongelovigen”, hadden de doctrine van de kerk achter ons gelaten en beleefden of niet, ons geloof, maar vreedzaam, zonder al teveel uiterlijke kentekens. Men vond het ook nodig om de mensen die het durfden zeggen, te schofferen, te veroordelen, mestkevers te noemen en zelfs in een politieke schutkring te plaatsen en voor gearrangeerde rechtbanken te brengen. De hoge heren hebben genoten, maar wij, de kleine man, moet dagelijks de miserie van de multicultuur ondergaan.

  3. Profetisch VISIONAIR , om dit reeds 40-tal jaar op voorhand te WETEN !

  4. Die professor had een beter zicht op de situatie dan de politici van die tijd, die volop de multicultuur predikten.

  5. Hetzelfde hoorde ik jaren geleden van wijlen professor Vermeulen, groot arabist en islam kenner die op het einde van zijn carriere door de collaborateurs van de snertkrant de Morgen de grond ingeboord werd omdat hij iets had gezegd over Arabieren en de olie onder hun grote zandbak. Deze hele problematiek houdt me wakker. Niet voor mezelf maar voor mijn kleinkinderen. En dagelijks word ik geconfronteerd met de multicul waanzin aangezien een eigenaar in de blok waar ik woon zijn appartement verhuurd heeft aan een afghaanse mensensmokkelaar die de hele bouw terroriseert. Ik heb veelvuldig de politie ingelicht over wat er daar allemaal gebeurt maar drie maal raden wie het probleem is …. niet de afghaan alleszins die gerust zijn gangen mag gaan,

Comments are closed.