Saudische prins: “Geen boerkiniverbod in Westen”, wél modellen in bikini op zijn yacht

De ‘Raad van State’ mag dan wel het hoogste rechtsorgaan zijn, degenen die er zetelen hebben ook hun persoonlijke ideologieën en voorkeuren. Dat is in Frankrijk zo, dat is hier zo en dat is overal zo. Dat is trouwens normaal en menselijk. Maar wanneer dat invloeden heeft op de besluitvorming, dan is er iets mis met de rechtspraak.

bbb
Voor Brigitte Bardot geen boerkini. Het zou overigens zonde zijn om deze rechtse schone onder een grote lap stof te verbergen.

Wanneer jaren geleden en zekere Herwig Jorissen, de huidige voorzitter van ABVV Metaal, wegens zijn VMO-verleden in opspraak kwam, heeft uw dienaar erop gewezen dat er ook een staatsraad (lid van de Raad van State) in dat geval verkeerde. Niet om de man zijn carrière te dwarsbomen of te kraken, wel omdat de man een bocht van 360° had gemaakt. Voor bekeerlingen is het altijd opletten geblazen.

De man was ook voorzitter van de Raad voor de Journalistiek. In die laatste hoedanigheid liet hij richtlijnen opstellen van hoe de leugenpers met extreem-rechts moest omgaan. Namen van vreemdelingen – die misdrijven hadden gepleegd – mochten (mogen) niet bekend gemaakt worden, wanneer dat echt niet ‘relevant’ zou zijn. Nadat dat ‘lek’ in De Tijd verscheen, was de man wel verstandig genoeg om zich te laten ‘verschonen’ in dossiers waar bijvoorbeeld het Vlaams Blok zou in betrokken zijn.

Waarom vertellen we dat nu? Wel, om de eenvoudige reden dat de Franse Conseil d’Etat, de Franse variant van de Raad van State, vorige week een arrest over het dragen van boerkini’s velde. De Raad vernietigde de beslissing van de burgemeester van Villeneuve-Loubet, die het dragen van dat moslimbadpak op zijn grondgebied verbood.

arrest
Het bewuste arrest dat een algemeen boerkiniverbod in een aantal Franse kuststeden intrekt.

In de Raad die vorige week plaatsvond zetelden drie leden. Laat ons beginnen met de eerste, Bernard Stirn, een achterneef van Dreyfus. Hij verbood ooit een optreden van komiek Dieudonné, daar waar de administratieve rechtbank van Nantes, daar eerder geen graten in zag. Hij was nog medewerker van Roger-Gérard Schwartzenberg (Parti radical de gauche). En last but not least: hij was nog directeur van respectievelijk het FAS, ‘Fonds d’action sociale pour les travailleurs immigrés’, en van La cour nationale de Droit d’asile.

Tweede in de rij is Thierry Tuot, iets bekender dan de eerste, maar zeker niet beter. Het is eigenlijk een ‘immigrationistische’ en mondialistische schoft. In een rapport dat hij in 2013 voor de toenmalig premier Ayrault opstelde, ‘Pour une société inclusive’, staan zaken te lezen die men niet voor mogelijk acht: het verbod op het dragen van hoofddoeken en andere islamitische kledij moet onmiddellijk opgeheven worden, Franse straatnamen moeten vervangen worden door namen die naar de immigratie verwijzen, Arabische- en Afrikaanse talen moeten in alle Franse scholen onderwezen worden, er moet een wet komen op ‘racistische stalking’ en de Franse geschiedenis mag geen voorrang meer krijgen. Zijn mooiste uitspraak is er één voor de boekjes: “de ongelijkheid tussen man en vrouw, zal zichzelf wel oplossen“. Een beetje zoals de begroting van wijlen Guy Mathot…

Niet te verwonderen dat een Raad, voorgezeten door deze oikofoben, een algemeen boerkiniverbod afwijst en beslissingen van beëdigde burgemeesters terugfluit. Onze samenleving is ziek, ernstig ziek. Wanneer een volk zijn rechtspraak niet meer mag vertrouwen, dan is er inderdaad iets mis. De burgemeesters van Villeneuve-Loubet en deze van Sisco (Corsica) hebben trouwens al laten weten dat ze met dat arrest geen rekening gaan houden. Laat ons die mensen steunen!

P.S.: De Saoudi-Arabische prins Nawaf al Saud, een verdediger van de boerkini in het Westen, is in de praktijk blijkbaar een mindere fan van de boerkini, zoals je zelf kan zien op onderstaande foto’s, genomen tijdens diens verlof in Bodrum. Het zou onder andere gaan om Zweedse modellen. Volgens een Turkse krant zou zijn verlof aan de Turkse kust de prins één miljoen euro per week kosten. Centjes voor enkele boerkini’s zaten er duidelijk niet meer in en we geven hem bovendien geen ongelijk! Maar hypocriet is het uiteraard wel.

10 comments

 1. Laat ze toch die boerkinis dragen. Er mee zwemmen zoveel ze willen. In een zwembad géén toegang. In zee wel want die is groot genoeg om alle vuil en smeerlapperij te filteren.
  Burgemeester weigeren (begrijpelijk) al die vodden omdat ze de normale toerist weg jagen.

 2. Ik begrijp van die hele boerkina-hetze niets. vooreerst zou de boerkina in alle Islamitische landen verboden dienen te woord, want het concept ervan is volstrekt niet-islamitisch. De bedoeling van de boerka is door wijde ge vormen van het vrouwelijk lichaam, in staat de driften van een niet-echtgenoot op te wekken, voor het oog te verbergen. De boerkina doet precies het omgekeerde: door zijn strakheid accentueert hij de vrouwelijke vormen en laat weinig aan de verbeelding over. Als ik een Moslim was zou ik alleen het dragen van de traditionele boerka aan mijn vrouwen en dochters toelaten. Volgens mij is het dragen van een boerkina halal. Vervolgens wens ik er op te wijzen dat de boerkina een innovatie is en dat zulke innovaties door de Islam sedert de 13e eeuw verboden zijn. Derhalve moet aan vrouwen die een boerkina dragen de toegang tot de moskee en tot uitsluitend mannelijke bijeenkomsten worden ontzegd. Volgens de Koran zijn ook prinsen niet vrijgesteld van het eeuwige Vuur.

  1. Ik ook!(fan)
   BB is toch wel het symbool van de bikini en later de monokini zij vertaalde een vrijheid/vrouw wat tal van toeristen aansprak ‘la douche france’ hedendaags
   Elegantie waar eenvoud en vrijheid siert,thats BB.
   Ongeclomprimeerd

 3. En is Mevrouw Bardot een rechtse dame? Volgens mij een rasechte dierenaktivist – dus links. Ze maken zich meer druk over een vieze zwerfhond dan de slechte behandeling van ouderen in een bejaardentehuis.

  1. Ten eerste: op actie voeren voor dieren of het milieu kan je geen rechts of links kleven.

   Ten tweede: BB heeft meermaals haar liefde voor het Front National verklaard. Ze is alleszins rechtser dan om het even welke N-VA’er.

  2. Rechtser dan Bardot vind je ze niet.
   ze is zelfs veroordeeld voor ‘racistische’ uitspraken en is gehuwd met de rechtse politieker Bernard d’Ormale.
   Citaat uit Wiki; “Haar controversiële en openhartige meningen over zaken als immigratie, de islam en homoseksualiteit hebben haar reputatie in de loop der jaren sterk beïnvloed. Ze werd meerdere malen veroordeeld wegens racisme en discriminatie.”

  3. Er zijn wel degelijk rechtse groenen hoor. Googel maar eens op “ecomodernisme”. In tegenstelling tot hun linkse tegenvoeters geloven ze in groei en vooruitgang als middel om de klimaatsvraagstukken op te lossen (met kernenergie als voornaamste instrument).

 4. Eén kleine bemerking toch: Brigitte Bardot is ondertussen 81 jaar oud, een slecht voorbeeld dus om aan te halen in het boerkinidebat :)
  Wie recente foto’s van Bardot heeft gezien wil haar liever niet in bikini tegenkomen lijkt me

Comments are closed.