Barbara Pas (VB): ‘Illegalen krijgen baby’s via IVF, betaald met uw belastinggeld’

barbarapas2De terreuraanslag met een machete door een moslimextremist in Charleroi, die twee politieagenten zwaargewond achterliet, blijft voor schokgolven zorgen. De dader blijkt een illegale vreemdeling te zijn, die net als duizenden andere illegalen al verschillende papiertjes kreeg om het grondgebied te verlaten;  maar omdat de regering die papieren verder niet opvolgt blijven ze dode letter en lopen tienduizenden illegalen ongestoord rond.

Het regeringslid bevoegd voor asiel en immigratie, Theo Francken (N-VA), reageerde dat hij ‘werkt aan een strenger beleid’.  Maar is dat wel zo?  Kamerlid Barbara Pas van Vlaams Belang maakte bekend dat illegale vreemdelingen dan al papiertjes mogen krijgen om hen te bevelen het grondgebied te verlaten, maar dat ze toch ongestoord gebruik kunnen maken van alle onderdelen van onze ruim uitgebouwde gezondheidszorg.

Wanneer een illegaal bijgevolg een kind wil, dan kan de illegaal in onze gespecialiseerde ziekenhuizen een bijzondere vruchtbaarheidsbehandeling krijgen, zoals ‘in-vitro-fertilisatie’ (IVF).  Voor een Vlaming betaalt het ziekenfonds een deel van die behandeling terug, maar het remgeld dat de Vlaming zelf moet betalen kan oplopen tot € 1000 voor voorbereidende onderzoeken en de behandeling zelf.  De illegale vreemdeling betaalt daarvoor helemaal niets:  een deel wordt betaald door de federale regering, een ander deel door het OCMW.  De kostprijs van deze gezondheidszorg voor illegale vreemdelingen is enorm: in 2015 kostte het de Belgische belastingbetaler liefst 87 miljoen euro.

barbarapas3Barbara Pas (Vlaams Belang) is niet te spreken over de situatie.

De regering beweert dat ze werk maakt van een uitzettingsbeleid, maar zorgt er in werkelijkheid voor dat België enorm aantrekkelijk is voor illegalen om er te blijven.  Nog beter, zodra het kind geboren is kan de illegale ouder verblijfsdocumenten aanvragen… We financieren dus zelf het omzeilen van onze wetgeving inzake verblijf.  Dit kost handenvol geld en zendt kompleet het verkeerde signaal uit: België wordt zo dé plek voor medisch toerisme’, zo klaagt ze aan.

Het systeem moet grondig verstrengd worden, zeker nu in Charleroi gebleken is dat illegalen vaak een pad van ellende achter zich laten, van zwartwerk over criminaliteit tot terreur.’

9 comments

  1. En zo wordt illegaliteit en IVF gefinancierd met o.a. 87 miljoen belastinggeld. Gekker kun je het niet maken! Het wordt tijd voor een motie van wantrouwen tegen de verantwoordelijke in het Vlaamse Parlement !

  2. Een aantal mensen weigeren dit te geloven… alleen al doordat het van het Vlaams Belang komt. Kan Barbara Pas de bewijzen niet op haat FB of internetpagina gooien, dan kan ik het onder hun neus wrijven?

  3. Indringers die NOOIT een cent bijgedragen hebben tot ons tricolore spaarvarken, die worden door het xenofiel Systeem getrakteerd terwijl onze gepensioneerden die een loopbaan lang WEL en VEEL centen gevoederd hebben aan datzelfde tricolore spaarvarken door Economische Productief geweest te zijn, een halve appel en kwart ei pensioen brokken toegegooid krijgen. “Politiek-correcte stank als autochtone dank” !

  4. En voor onze eigen invaliden en gepensioneerde ( afkomst en gewerkt in Belgie ) is geen geld meer , of het is aan de “vluchtelingen” gegeven of verdwenen in de ene of anderre rode of groene politiek “corecte” zijn zak …

  5. In principe zou elke Westerling moeten stoppen met werken en geen enkele eurocent meer betalen.

    Wij zijn letterlijk onze eigen ondergang aan het financieren. Van waanzin gesproken…

  6. Dit is dus “DISCRIMINATIE op basis van nationale afkomst” ! Zou “illegaal verblijf” dat niet langer meer “ONWETTIG verblijvend” betekenen ? Is het niet ZO dat “illegaal verblijf” en collaboratie daarbij, beide een “misdrijf” worden betiteld door het Strafwetboek, dat er respectievelijk 3 en 2 maanden gevangenisstraf op zet of zou deze regel inmiddels politiek-correct en xenofiel achterhaald wezen ?

Comments are closed.