Afgelopen zondag was De Standaard-haatcolumnist Abou ‘AK-47’ Jahjah te gast in het Nederlandse praatprogramma Zomergasten. In het NRC Handelsblad werd vervolgens een nabeschouwing gegeven door Jahjah zelf. De cartoon die daarbij voorzien was werd echter gecensureerd. Jahjah vond hem namelijk ‘beledigend’.

ajj3
Abou Jahjah voelt zich ‘beledigd’ door een onschuldige cartoon en vindt het blijkbaar daarenboven ok dat mensen die tekeningen maken omwille van die tekeningen vermoord worden.

Gedurende 3 uren worden in Zomergasten rechtstreeks vragen afgevuurd op een centrale gast. Zondag mocht Jahjah de spits afbijten en hij beloofde “niet aan politiek te zullen doen“. Maar aangezien elke mening over mens en maatschappij politiek is, faalde hij daar uiteraard in. Zelfs in zijn eigen nabeschouwing (waar hij zichzelf centraal stelde) had hij het enkel over hoe slecht hij wel niet behandeld werd – en nog wordt – door allerhande stoute en racistische mensen.

Maar wat is dat nu met die gecensureerde cartoon? Wel, NRC Handelsblad had bij de nabeschouwing van Jahjah een prentje geplaatst waarop met een knipoog verwezen wordt naar de bewering dat Jahjah een wolf in schapenvacht is. Echter, de schapenvacht werd vervangen door een varkensvacht. En dat vond Abou allerminst om te lachen. Hij liet zijn ongenoegen blijken op Twitter in zijn typische Jahjah-Nederlands: “Ondanks het afschuwelijke cartoon die het verpest (dat bloed… walgelijk) ik hoop dat mensen mijn woorden lezen.

ajj

Ex-hoofdredacteur van De Standaard en huidige chef bij NRC Handelsblad Peter Vandermeersch zag de traantjes van Abou en liet aan zijn redactie weten dat de cartoon én verwijderd diende te worden van de online versie van NRC én niet mocht gepubliceerd worden in de gedrukte versie van NRC. En zo geschiedde. Jahjah mag op zijn twee Libanese oren slapen en kan rustig verder bouwen aan zijn anti-Westerse beweging Movement X, waarvan hij binnenkort een Nederlandse tak in het leven wil roepen.

ajj2

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

8 reacties op “Abou Jahjah voelt zich beledigd door tekening en laat – met succes – censuur toepassen”

 1. Wat een flauwekul. Abu Jahjah publiceert de cartoon zelfs op zijn eigen facebookpagina.

 2. @Werner Van Steen

  Groot gelijk. Niets is erger dan kosher nationalisten.

 3. Werner van Steen

  De Kattukse vrienden voor Israel? Na de de zogenaamde Vlaamse Verdedigingsliga krijg ik stilaan de indruk dat Israel het Vlaams Belang en omgeving betaalt…verwijder me maar uit jullie bestand

 4. Werner van Steen

  Mevrouw Demonie heeft gelijk, negeer die vent, jullie brengen hem in het zicht, zonder jullie had ik het niet eens geweten dat hij op tv kwam!

 5. mireille demonie

  wat ik nog steeds niet begrijp is waarom die chlemiel nog altijd zoveel aandacht krijgt ????????????dat is immers waarop dat ”heerschap”’geilt …….

 6. […] Bron: https://rechtsactueel.com/2016/08/09/abou-jahjah-voelt-zich-beledigd-door-tekening-en-laat-met-suc… […]

Trending

%d bloggers liken dit: