04082016facebookcensuurOmdat een paar mensen ongepaste meningen uitten op de Facebookpagina van de éénmanszaak ‘Vlaamse Verdedigings Liga’ begonnen pers en een stel politici in komkommertijd moord en brand te schreeuwen.  Zo eiste de Turkse Zuhal Demir (N-VA) de hardste censuur.  Ze werd op haar wenken bediend: de politiechef van Brussel liet zowaar weten dat politie-agenten naar ‘racisme’ op Facebook zouden moeten speuren… buiten de diensturen.  Daar zal véél volk naar komen kijken.

Facebook zelf is intussen duidelijk onder de indruk van al het politiek-correcte gekrijs tegen de vrije meningsuiting, en is haar censuuroperatie tegen islamkritische meningen gestart.  Eén van de eerste slachtoffers is de met 17000 volgers bijzonder succesvolle pagina van Pegida Vlaanderen.  Daar werd, met een knipoog naar de Pokemon Go-gekte, volgende afbeelding gepubliceerd:

react04082016pokemongodontcatchthemuslimEn dat mag dus van Facebook niet, want de beheerders van de Facebookpagina van Pegida Vlaanderen kregen volgend bericht, gevolgd door de klassieke bedreiging dat bij herhaling de pagina wordt afgesloten:

react04082016censuurfacebookpokemongomoslimPegida Vlaanderen laat weten niet onder de indruk te zijn.  ‘ In tegenstelling tot vele persoonlijke gebruikers zijn wij klant van Facebook, en wij hebben dus een commerciële en contractuele relatie met het bedrijf’, zo klinkt het bij Pegida.  ‘Wij hebben aan Facebook geld betaald om onze pagina bekend te maken, en de tegenprestatie is dat Facebook onze pagina online houdt zodat wij onze activiteiten kunnen aankondigen en organiseren.  Als Facebook eenzijdig onze pagina zou weghalen, dan is dat contractbreuk en eisen wij al ons gespendeerde reclamegeld terug, plus een schadevergoeding.

‘Met de inhoud van de meningen die wij uiten heeft het bedrijf Facebook zich trouwens hoegenaamd niet in te laten’, zo klinkt het nog.  ‘De Belgische Grondwet en de Europese mensenrechtenverdragen waarborgen ons vrijheid van meningsuiting, en alleen een rechter of de wet kunnen ons beperkingen opleggen.’  Wordt wellicht vervolgd!

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

7 reacties op “Facebook censureert en bedreigt Pegida Vlaanderen”

 1. VlaamseLeeuw1302

  “‘Wij hebben aan Facebook geld betaald om onze pagina bekend te maken, en de tegenprestatie is dat Facebook onze pagina online houdt zodat wij onze activiteiten kunnen aankondigen en organiseren. Als Facebook eenzijdig onze pagina zou weghalen, dan is dat contractbreuk en eisen wij al ons gespendeerde reclamegeld terug, plus een schadevergoeding”

  Onzin natuurlijk. Je betaalt geld aan Facebook voor specifieke advertenties, niet “voor het online houden van een pagina”. Het “online houden” (simpliciter) van eender welke pagina is gratis. Men betaalt dus enkel voor het promoten van bepaalde advertenties. Dus is er geen “contractbreuk” “als Facebook de pagina zou weghalen” – dat zou er enkel zijn als Facebook de advertenties weghaalt. Overigens staat het de beheerder van eender welk forum vrij te bepalen welke inhoud op zijn forum verspreid wordt – net zoals het een cafébaas vrijstaat een specifiek doelpubliek of individuen toegang tot zijn café te weigeren. Ook dat behoort tot de zgn. “vrijheden”. Facebook is niet van ons, maar van Zuckerberg. Dat is de realiteit waar we mee om moeten leren gaan.

 2. Wie een vervanger zoekt voor facebook heeft veel mogelijkheden om iets beter te zoeken en vinden, de beste vind ik persoonlijk: http://www.vk.com

 3. Ik stel voor dat pegida een app maakt met film foto en comment plus agenda alerts en faceboock een dike midelvinger geeft

 4. hele kwalijke zaak zeg. Facebook valt toch onder Amerikaans recht?? Freedom of Speech, first amendment van Amerikaanse grondwet, raar dat Facebook opeens Sharia wetten hanteert en alle islam kritische teksten dus eruit flikkert en censureert. Ik ben er ook uit geflikkerd 5 maanden geleden, maar gelukkig had ik een facebook data download aangevraagd.

  Mijn verzoek aan Rechtsactueel:
  Ontwikkel aub een open discussie katern op rechtsactueel waar een ieder toch kan genieten van de vrijheid van meningsuiting, met controle achteraf, dus zonder moderatie. In principe moet je anti rechtsactuele krachten ook tolereren hier, want zo kan je de vijand beter begrijpen en hou rekening met dit wijs gezegde:

  ‘Wie zichzelf kent en hsijn vijanden zal altijd overwinnen’.

  Zo is ook mijn hele leven, vol met sociale verstoting en discriminatie omdat ik erg afwijkend ben en niet lang, viesbruin, te lage koelie kaste kom, en te blank Hollands nu.

  Zijn er geen andere social media netwerken die beter zijn dan FAcebook?? Hoe kan dit netwerk nou zo een ellendige monopolie verkrijgen in de Westerse wereld?? Welk netwerk is de concurrent van facebook op internet??

  echt onbegripelijk is dit. International complot tegen alle rechtsgezinden in Europa en Amerika, iedereen die enigszins Pro White Race is wordt zo toch de mond gesnoerd, echt een complot.

 5. Werner van Steen

  E”n woord; Turkije….

 6. De vrijheid van meningsuiting wordt nu ook door niet-democratische instellingen (feesboek, unia) aan banden gelegd. Goed bezig. Binnenkort ook hier sharia-patrouilles in de straat.

 7. Het is blijbaar voldoende dat enkele epigonen van Tomàs de Torquemada de politiek-correct ontaarde krachten bundelen wegens iets dat HEN tegen de LINKSE kant van de borst stuit , om andersdenkenden een tijd van FB te laten verbannen. LINKSE islamofielen en/of xenofielen raaskallen wel ijlend over vermeende “verdraagzaamheid” (sic) maar die is in wezen wel zeer eng beperkt tot want volledig congrueert met HUN bevooroordeeld gauchistisch “gedachten”goed.De voorbeelden zijn legio, OOK bij dat madammeke van NV-Asociaal, dat wegens haar wortels zeker geen Erdogan-fan zal zijn.

Trending

%d bloggers liken dit: