Bij het Nederlandse Oekraïnereferendum op 6 april stemde 61 procent van de kiezers tegen het verdrag. Gisteravond lekte via de partijkrant van de socialisten uit dat premier Rutte de mening van het volk aan de kant schuift en het Oekraïneverdrag ongewijzigd gaat ondertekenen.

Na de grote overwinning voor het nee-kamp vroeg Rutte aan de Tweede Kamer om geduld. Hij wilde het onderwerp in Brussel pas aansnijden na het Brexit-referendum. Het Britse volk stemde onverwachts voor een Brexit. Een rechtszaak ten spijt lukte het de Nederlandse premier om drie maanden tijd te rekken. Nu is het hoge woord eruit: “Het volk wordt aan de kant geschoven, leve de Europese Unie.

Het referendum was dan in naam raadgevend, in de praktijk gaven de twee regeringspartijen, de liberale VVD en de socialistische PvdA, aan dat de uitslag gerespecteerd zou worden.  In interviews werd meegegeven dat een ‘neen’ ook echt een ‘neen’ tegen het associatieverdrag met Oekraïne zou inhouden.

Het kabinet wil ‘recht doen aan de Nederlandse zorgen’ door een clausule toe te voegen waar de Nederlandse bezwaren in opgenomen worden. Maar de vraag van het referendum was niet ‘wilt u een aanvullende afspraak opnemen‘ of ‘wilt u dat wij gelijk tekenen of in het verdrag opnemen dat een E.U. lidmaatschap pas op langere termijn mogelijk is?’ De Nederlandse kiezer stemde het hele verdrag weg.

Dat er getekend gaat worden lijkt zeker. Of het kabinet overeind blijft is de vraag. Veel socialisten gaven eerder klip en klaar aan dat ‘Nee ook echt nee zou zijn’.

 

neeisnee

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

9 reacties op “Uitslag Nederlands referendum aan de kant geschoven”

  1. In “ons” Belzeike is het geen haar beter vermits de Tricolore Grondwet een BINDEND referendum niet erkent. Basisdemocratisch karaat van de Staatskundige Fictie Belzjikistan = DUBBELE ZERO !

  2. was te verwachten van die salonsocialisten….Maart 2017 met ze afrekenen!!

  3. het rotte van het hele verhaal is dat tegen de tijd dat het weer aan de orde komt deze gladjakkers weer mee weg want dan draaien ze zich om en weg zijn ze en niemand kan ze daar nog op aanspreken of ter verantwoording roepen, en wij hebben het na kijken zoals zo vaak let maar op

  4. En ons nog minder serieus nemen. Dat helpt vast wel om het vertrouwen in de eu te herstellen ha ha ha. Laat die koekenbakkers hun eigen graf maar graven. De rekening komt vanzelf bij een Nexit.

  5. Goed gedaan! Op die manier geraakt de bevolking deze dictators uiteindelijk zo beu dat er écht iets gaat gebeuren. Hoe meer van dat hoe liever!

  6. Democratie DDR-stijl dus. Ik hoop van harte dat GeenPeil dan een nieuw referendum organiseerd, deze keer met een Nexit als thema.

  7. Aftreden dat Hufterkabinet direct om zeep helpen

  8. Aftreden en direct. Als dit wordt getekend, na al de gedane toezeggingen,
    wordt de leugenachtigheid van deze regering grotesk.

Trending

%d