Gisteren begaven miljoenen Britten zich naar de stembus om te bepalen of ze al dan niet met deze EU verder willen. Ondanks de winst voor het ‘leave’-kamp heeft de moord op het (extreem) linkse parlementslid, Jo Cox, voor een klein deel het resultaat beïnvloed. De tegenstanders van een Brexit konden zich geen beter scenario indenken. Het paste perfect in hun draaiboek: een jonge, veelbelovende politica, mooi en moeder van twee jonge kindjes, die door een zonderlinge marginaal wordt afgemaakt, omdat ze de waarde van de EU, verdraagzaamheid, vrede eensgezindheid, uitdraagt. Dat de dader daarbij ‘Britain first’ zou gescandeerd hebben, bewijst hun grote gelijk: ‘haat vermoordde Cox’

jbc

Dat alles doet sterk denken aan de moord op Anna Lindh in Zweden. Lindh had de campagne voor het invoeren van de euro in Zweden opgezet. Ook daar werd het een bitsige campagne tussen voor- en tegenstanders van de euromunt. Anna Lindh overleed in september 2003 op 46-jarige leeftijd na een aanslag met een mes in een winkelcentrum. In Zweden werd de euro uiteindelijk toch niet ingevoerd, maar de moord zorgde wel voor verschuivingen in het kiesgedrag.

In beide gevallen was (en is) er sprake van daders met psychiatrische problemen. De zaak Lindh werd nooit écht opgelost, voor deze van Cox zal de toekomst het één en ander moeten uitwijzen. Het heeft in elk geval een sterk Lee Harvey Oswald-gehalte.

Van de doden geen kwaad, zegt men. Maar sta ons toe deze zaak toch even anders te bekijken. Als men ziet hoe extreemlinks, links en zelfs een deel van de conservatieve partij, de moord op Cox heeft willen misbruiken, dan voelen we ons niet gebonden aan deze stelling.

Maar goed, het lichaam van de politica was nog niet koud, of haar echtgenoot, Brendan Cox, een extreemlinks activist, stuurde allerlei tweets de wereld in. Niet zozeer om zijn verdriet uit te dragen, wel om centen voor zijn organisatie, de ‘Witte Helmen’, bijeen te sprokkelen. Een normaal mens zijn gedachten zouden in de eerste plaats uitgaan naar zijn kleine kinderen en zijn overleden vrouw. Niet Brendon Cox! Hij misbruikte de emotie rond zijn vermoorde vrouw om geld te verzamelen. Hoe laag kan een mens vallen…

De organisatie, de Witte Helmen, is bovendien geen liefdadigheidsinstelling, verre van zelfs. Ze steunt de ‘oppositie’ is Syrië, voornamelijk Jabat-al-Nusra, verbonden met Al-Qaida. Ze zijn gekend om getrukeerde foto’s van de ‘gruweldaden’ in Syrië te verspreiden. De verhalen over chemische oorlogvoering of het bombarderen van onschuldige burgers en kinderen – Assad en Rusland zijn altijd verantwoordelijk – mag men ook op hun conto schrijven.

Heel dat zootje wordt gefinancierd door de George Soros (echte naam: György Schwartz), een ploert van Hongaars-Joodse afkomst. Zijn organisatie, de ‘Open Society Foundations’, heeft naar verluidt al miljarden dollars aan progressieve politieke partijen en groeperingen uitgedeeld. De man deinst er niet voor terug om wereldwijd een spoor van vernieling te creëren. Met behulp van zijn onmetelijk fortuin wil hij de wereld naar zijn hand zetten en het progressieve gif op onze samenleving loslaten.

Zo wordt zijn naam in verband gebracht met Free Press, een Marxistisch georiënteerde organisatie die zichzelf voorstelt als voorvechter van een onafhankelijke, objectieve en neutrale journalistiek. Het feit dat Soros die instelling financiert, plaatst een serieus vraagteken bij de vermeende doelstellingen van de organisatie.

Soros heeft zijn rijkdom – deze wordt geschat op zo’n 25 miljard $ – bij elkaar ‘gegraaid’ met financiële speculaties. Op 16 september 1992 – Zwarte Woensdag (het moet niet altijd een Zondag zijn) – dwong hij door allerlei speculaties de Britse regering de overgewaardeerde Pond te devalueren. Deze operatie kostte de Britse belastingbetaler zo maar eventjes 3,5 miljard Pond. Soros verdiende er 1 miljard $ aan. In 2005 werd hij in Parijs veroordeeld voor handel met voorkennis in de zaak van de Société Générale. Daarvoor moest hij een boete betalen van 2,8 miljoen dollar. Een peulschil voor deze kerel. Het is ook de man die de (gewelddadige) betogingen tegen Trump organiseert en financiert

Terug naar de familie Cox en hun Witte Helmen.

De fondsenwerving voor de Witte Helmen worden georganiseerd door de PR-organisatie ‘Purpose’, waarvan de stichter ook ‘Avaaz’ oprichtte. Avaaz is een linkse groepering die alle thesissen van groene bobo’s en aanverwanten onderschrijft en die zich voornamelijk met de Palestijnse zaak bezighoudt en Hamas ten volle steunt. Hamas was er trouwens al de kippen bij om te verklaren dat ze met de dood van Jo Cox, een trouwe vriendin hadden verloren.

Bij de entourage van Jo Cox, voorstander van een ongecontroleerde immigratie, was het muisstil wanneer een Pakistaans pedofilie-netwerk (in haar kiesomschrijving) werd blootgelegd. Honderden jonge, en zeer jonge, meisjes werden in Halifax, 17 km van waar ze woonde, gruwelijk verkracht en misbruikt. Jo en Brendan Cox deden alsof hun neus bloedde.

Ergisteren werd in het centrum van Brussel een herdenkingsplechtigheid gehouden voor de vermoorde Britse politica. Vrienden en collega’s van het Labour-parlementslid verzamelden in de AB en legden na een rouwmars bloemen neer aan de Beurs. Hoeveel deelnemers er waren werd er niet bijgezegd. Ze hield van Brussel, zo werd gezegd. Daarmee bedoelden ze wellicht het kosmopolitische Brussel.

Daags voor haar dood, voer ze samen met haar man, kinderen en (een beschonken) Bob Geldof, de Theems af om reclame te maken voor ‘Stronger in Europe’. Volgens getuigen eindigde de braspartij met grove beledigingen aan het adres van UKIP-voorzitter Nigel Farage en andere aanhangers van de Brexit.

Och ja, ook dat nog. Brendan Cox werd in november 2015 bij de organisatie, ‘Save the Children’, ontslagen wegens verregaande seksuele handtastelijkheden… Het perfecte koppel Cox, was dan toch niet zo perfect. Maar daarvoor moest men die vrouw nog niet vermoorden, laat dat duidelijk zijn!

Interessante links:
https://www.gofundme.com/jocoxaz
https://secure.avaaz.org/nl/index.php
https://www.gofundme.com/jocox
http://www.mintpressnews.com/us-propaganda-war-in-syria-report-ties-white-helmets-to-foreign-intervention/209435

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d bloggers liken dit: