Het Verenigd Koninkrijk verlaat de EU. Dat werd gisteren door de Engelsen, de Schotten, de Welshmen en de Noord-Ieren zo beslist. De EU staat met de billen bloot en zal zich hierbij moeten neerleggen. Maar voor volksnationalisten gaat dit niet ver genoeg.

Brexit

De EU is een superstaat die aaneenkleeft door middel van bankgeld en vreemdelingen. Het systeem werd zo opgebouwd dat het verlaten van een lidstaat – zoals nu het VK – zware gevolgen kan hebben voor de andere EU-landen op economisch gebied. De EU-burger zal steeds mogen opdraaien voor zaken waar hij of zij niet eens inspraak in heeft.

Het is een goede zaak dat één van de grootste spelers binnen de EU nu de deur achter zich terugtrekt. Het toont aan hoe wereldvreemd de EU-bazen omsprongen met het geld van de EU-burger. Het bekostigen bijvoorbeeld van een ware asielinvasie die de EU miljarden kost, daar heeft u ongetwijfeld niet om gevraagd toen u de laatste keer voor het Europees parlement bent gaan kiezen.

Maar goed, het VK vertrekt en dat vinden we – terecht – een goede zaak. Maar gaat Londen nu consequent zijn en het soevereiniteitsbeginsel (waar heel dit referendum tenslotte om gaat) ook toepassen op de door haar eigen bezette gebieden: Noord-Ierland, Schotland en Wales? We durven het te betwijfelen!

Neen, voor ons is het duidelijk: vandaag geen Union Jack die wappert in de redactielokalen, maar wel een verbrande EU-vlag en daarenboven de hoop dat Noord-Ierland, Schotland en Wales krijgen wat hen toebehoort. Hun eigen onafhankelijkheid of de hereniging met Ierland in het geval van Noord-Ierland!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Brexit-consequentie: onafhankelijkheid voor Noord-Ierland, Schotland en Wales”

  1. Als Engeland onafhankelijk wil zijn van Europa. Is het hun volste recht . Maar is dat ook voor landen als Schotland, noord ierland, en gribraltar ook zo. Volgens mij wilden ze niet weg uit de eu. Ik zou zeggen kom op word ook onafhankelijk. En kom bij ons

Trending

%d