Frans socialist: “Met de terreurdreiging moeten we maar leren leven…”

Hoe meer doden en zwaargewonden, hoe beter voor de jihadisten. Ze slaan onverwacht toe op plaatsen waar veel volk komt. Met de afgrijselijke moord op een politiekoppel in Magnanville, in de buurt van Parijs, wijken ze enigszins af van dat scenario.

hevdk.png

Hier werd de prooi zorgvuldig uitgekozen. Het paar werd thuis afgemaakt; de man met veelvuldige messteken, de vrouw werd onthoofd. Heel de moordscène, waarvan een peuter van drie getuige was, was bovendien rechtstreeks te bekijken via de sociale media. Kan het nog gruwelijker?

Hiermee is de dader ingegaan op de richtlijnen van IS, om de ongelovigen en hun familie thuis om te brengen. In de wagen van de man, die iets verder geparkeerd stond, werden de koran, een witte djellaba en twee andere islamboeken aangetroffen. En wij die dachten dat terrorisme niets met de islam te maken had…

De dader, een zekere Larossi Abbala, had zijn slag ongestoord kunnen voorbereiden. Dat de man – een recidivist die tot 3 jaar effectieve gevangenisstraf werd veroordeeld voor het organiseren van een jihadistische filière tussen Frankrijk en Pakistan – vroegtijdig werd vrijgelaten, maakt het drama nog erger. Had die man zijn straf uitgezeten, de mensen waren ongetwijfeld nog in leven.

Als reactie op die gruweldaad, wist de Franse minister van Binnenlandse Zaken, de socialist Cazeneuve, niets anders te vertellen dan dat het Franse volk met die toestanden zal moeten leren leven. Met ‘toestanden’ bedoelde hij onomwonden de constante dreiging van islamterreur. Het gekende adagio, ‘samen leven’, werd plots, ‘leven met’.

Cazeneuve had nog ander goed nieuws in petto. Zo verklaarde hij dat terroristen gebruik maken van gecodeerde communicatie, die de overheid niet correct weet te ontcijferen. Met andere woorden: ze weten dus niet waar en wanneer de jongens en meisjes van de ‘godsdienst van de vrede’ zullen toeslaan. Dat Cazeneuve dat tijdens een druk bijgewoonde persconferentie durft toe te geven, grenst aan het onwaarschijnlijke en bewijst de machteloosheid en het fatalisme van het socialistisch regime.

Tijdens de herdenkingsplechtigheid voor het vermoorde koppel – bijgewoond door Hollande en Valls – was de spanning te snijden. De beelden van een politieman, die Hollande en Valls tot in het diepste van hun ziel vernederde – hij weigerde hen openbaar de hand te drukken – gingen de wereld rond. In een later interview wist diezelfde politieman te vertellen dat de opeenvolgende regeringen, onder Sarkozy en Hollande, verantwoordelijk zijn voor de malaise bij de politie. De man stak zijn afschuw voor het liberalisme van Sarkozy en het socialisme van Hollande niet onder stoelen of banken.

Hoe de man zijn carrière er verder zal uitzien, weten we niet. Maar gezien socialisten geen kritiek verdragen, vrezen we voor zijn toekomst.


2 comments

  1. Het zijn notabene de socialisten geweest die ons voortdurend de voordelen van de multiculturele maatschappij aangepraat hebben. Nu het mis gaat moeten we er maar leren mee leven. Wie stelt die rooie uitverkopers eindelijk eens voor hun verantwoordelijkheid?

  2. Een moedige man, dat zeker. Zal zeker worden kaltgestellt.

Comments are closed.