ReAct lanceert groep op Facebook voor moslims die de holebi-gemeenschap willen steunen

Na de Orlando-aanslag door een IS-sympathisant dacht De Afspraak op de VRT het beeld onderuit te halen dat de islam problematisch en zelfs agressief staat ten overstaan van de holebi-gemeenschap. Dat pakte even anders uit. Meer zelfs, presentator Bart Schols stond met zijn mond vol tanden na wat er gebeurde na zijn – nochtans gemakkelijke – vragen.

rabim

Zowel rabbijn Aaron Malinski en imam Brahim Laytouss kregen de simpele vraag: “Wat zou u doen als uw zoon op een dag zegt dat hij zich aangetrokken voelt tot jongens?“. Een vraag die na de Orlando-moordpartij verwacht kon worden. Maar een antwoord bleef uit. Zowel de rabbijn als de imam bleven wat stilletjes en draaiden rond de hete brij heen.

Zou u dat van uw zoon aanvaarden?” vroeg Schols dan maar. Een ja-neen-vraag is duidelijker misschien. Maar Rabbijn Malinski beweerde dat binnen joodse kringen het ondenkbaar is dat iemand homo wordt, “omdat de jongeren niet naar discotheken gaan en dus niet in de verleiding komen.” De imam bleef stil zitten en keek ernaar. Wanneer Schols tot slot een conclusie gaf namelijk: “Vat dit niet het probleem samen? Dat jullie zoveel moeite hebben met een eenvoudige vraag.” bleef het opnieuw oorverdovend stil bij de twee religieuze vertegenwoordigers.

Nochtans beweren de media en elite-politici dat de aanslag in Orlando niets met religie, laat staan met de islam te maken heeft. En we willen graag de proef op de som nemen met een kleine test. We lanceren een groep op Facebook voor iedere moslim die de holebi- en transgendergemeenschap steunt. Aangezien de islam niets met homohaat te maken zou hebben, gaan we ervan uit dat tegen het einde van deze week de groep duizenden leden telt, prominente moslims inbegrepen uiteraard! Indien moslims de groep mee willen beheren, sturen ze een bericht via de berichtenmodule op de pagina.

Klik hier om naar de pagina te gaan!

kopfbish

4 comments

 1. Dat zal dan wel een muzelman zijn die ettelijke bladzijden uit zijn Koran uitscheurde.

  1. Meer bepaald de verzen 7:80-84. Dat vers schrijft voor dat homo’s gestenigd moeten worden. Ook de sharia schrijft de doodstraf voor, maar daar luidt het dat ze van een grote hoogte naar beneden gesmeten moeten worden. Die discrepantie is er de oorzaak van dat haatbaardhobbieclubs doorgaans homo’s van een hoog gebouw naar beneden gooien om ze als ze de bodem raken nog eens op een stenenregen te trakteren. We willen immers niet riskeren dat de executie niet 100% conform de wil van Allah is, nietwaar.

 2. Ik denk dat volgende zin verkeerd geformuleerd is
  “Meer zelfs, presentator Bart Schols stond met zijn mond vol tanden na wat er gebeurde na zijn – nochtans gemakkelijke – vragen.”
  ‘Met zijn mond vol tanden staan’ = niet kunnen antwoorden/reageren op een netelige vraag, en aangezien hij zelf de vragen stelde is het raar dat REACT stelt dat hij er met zijn ‘mond vol tanden bijzat’.
  Is het niet eerder ‘Meer zelfs, presentator Bart Schols zijn mond viel open van verbazing na wat er gebeurde na zijn – nochtans gemakkelijke – vragen.”

  Of ‘‘Meer zelfs, presentator Bart Schols stond perplex na wat er gebeurde na zijn – nochtans gemakkelijke – vragen.”

  Overigens is die FBpagina een heel mooi initiatief van REACT :-) Goed bezig!

Comments are closed.