hsm1Hoe meer de EU macht heeft over de lidstaten, hoe minder soevereiniteit die landen overhouden. Voor een aantal landen heeft dit de afgelopen jaren pijnlijke gevolgen gehad, vanzelfsprekend in combinatie met een slecht overheidsbeleid in de betreffende landen. En waar het sociaal-economisch slecht gaat, duiken er spontane vrijwilligersverenigingen op om de minst bedeelden te helpen. Ook ter rechter zijde.

In Vlaanderen kennen we Voorpost die met Huizen van Vlaamse Solidariteit het hele jaar door arme Vlamingen een handje helpen. Hun bekendste – maar onterecht onderbelichte – actie is die van Z11-Z11-Z11, waarbij tijdens de koudste maanden heel wat Vlaamse gezinnen een voedselpakket toebedeeld wordt. Solidariteitsacties vanuit rechtse hoek halen de media niet. U weet wel waarom!

Vandaag laten we u kort kennismaken met een vrij nieuwe rechtse sociale beweging in Madrid. Deze organisatie luistert naar de naam ‘Hogar Social Madrid’ ofwel het ‘Sociaal Huis Madrid. De 27-jarige Melisa Ruiz leidt de organisatie en zij beantwoordt niet aan het cliché-beeld dat de wereld heeft van ‘rechtse rakkers’. Zo heeft ze fel geblondeerde haren en fluoriserende groene stretchen in haar oorlellen. De tatoeages zijn bij haar zelf en bij haar medewerkers niet weg te denken. Adidas-sportschoentjes sieren haar voeten. Een subcultuur die heel wat jongeren wist te bekoren.

hsm3
Melisa Ruiz is 27 jaar jong en leidt het Hogar Social Madrid. Een dame met pit en overtuigingskracht en uiteraard het hart op de juiste plaats.

Net zoals de Gouden Dageraad in Griekenland, dat Melisa als voorbeeld ziet en CasaPound in Italië, richten deze Spaanse jongeren zich op de armsten onder de Spanjaarden. Ze hebben een vaste locatie in de Spaanse hoofdstad waar ze gratis eten verdelen. Net zoals bij Voorpost, Génération Identitaire, CasaPound en de Gouden Dageraad krijgen enkel de mensen van het eigen volk deze levensmiddelen. (klik hier)

HSM verzet zich tegen de massa-immigratie en de invasie van asielzoekers in Spanje. Ook het liberale economische beleid moet volgens hen bestreden worden “want dat beleid zorgt ervoor dat we met Spanje naar de afgrond glijden,” aldus Melisa. Zo willen ze dat de vreemdelingen in Spanje financieel minder royaal bediend worden dan nu het geval is.

21 mei 2016: een betoging van HSM met als slogan ‘Verdedig Spanje, verdedig je volk’.

Middels opvallende acties maakt HSM zich kenbaar bij het grote publiek. De voedselbedelingen zijn een groot succes en ze hopen dan ook dat hun sociaal-politieke boodschap aanslaat bij de Spanjaarden. Aan verkiezingen denken ze nog niet, “Daar is het nog te vroeg voor. Eerst moeten we deze sociale beweging uitbouwen en op punt stellen.

Steunen kan je hen moreel door op Facebook hun pagina leuk te vinden (hier). Wanneer je echter in Madrid bent, laat het dan niet na om hen een bezoekje te brengen. Ze zitten op dit adres: Calle de Joaquín Costa, 43, 28002 Madrid.

hsm4

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d