[VIDEO] Anti-Trumprellen in de Verenigde Staten: buitenproportioneel links geweld!

Linksen en de vrijheid van meningsuiting/vergadering, het zal nooit een goed huwelijk worden. De Amerikaanse voorverkiezingen voor het presidentschap zijn nog niet goed en wel ten einde, of de ondemocratische acties tegen één van de twee waarschijnlijke kandidaten nemen toe in heftigheid. Onderstaande filmpje toont een 15-minuten lang overzicht van heel wat geweldplegingen tijdens de afgelopen campagne.

zoa.png
De linkse logica: wanneer je tegen Donald Trump bent, verniel je alles om je heen, sla je bejaarden en gehandicapten die voor Trump supporteren in elkaar en spring je op politie- en andere wagens. Gewoon omdat je het niet met Trump eens bent. Ja toch?

Dat je het niet eens bent met enerzijds de democraten of anderzijds de republikeinen, dat is de evidentie zelve. Dat je daartegen op straat komt, behoort eveneens tot het democratische spel. Maar dat je geweld als enige verzetsmiddel ziet en ook toepast, dat gaat alle democratische logica voorbij.

En toch is dàt exact wat al wekenlang aan de gang is de Verenigde Staten van Amerika. En het zal u niet verbazen dat het geweld zich slechts tegen één kandidaat manifesteert: de republikein Donald Trump. We kunnen natuurlijk niet zeggen dat de geweldplegers tot het kamp van Hilary behoren, want het geweld is specifiek gericht tegen Trump en de zijnen en in Amerika heb je uiteraard nog andere strekkingen dan de twee grootste partijen.

Vast staat wel dat het geweld buiten proportie is. Een gehandicapte in een rolstoel die wordt aangevallen, kinderen waar een busje traangas wordt op leeggespoten, oudere mensen die rake klappen krijgen, dansende ‘jongeren’ op politiewagens… Wat heeft dat nog met politiek of met presidentsverkiezingen te maken? En uiteraard krijgt Trump zélf de schuld van dit geweld, want volgens sommige democraten “lokt hij dat geweld uit door zijn verkiezingsmeetings…” On-voor-stel-baar!

Maar we kennen dat hier ook op kleine schaal. Er kan geen nationalistische studentenbetoging of -activiteit plaatsvinden, of links komt wat tegenbetogen. Zelfs meetings van democratisch verkozen nationalistische partijen in Europa worden evengoed aangevallen door links. En omgekeerd? Het is zoeken naar een speld in een hooiberg om voorbeelden te vinden van rechtse rakkers die een meeting van pakweg de PVDA of de sp.a aanvallen. Maar ‘rechts’ zou on-democratisch zijn… ‘Goed gelachen’, zeggen ze in Antwerpen.

2 comments

  1. Trump krijgt nog gelijk ook, IS ! gooi een klein minuscuul atoombommetje op hun verdomde kl….en smijt al die moslims, goede en slechte buiten de grenzen van het westen. het is om razend te worden hoe deze regerende lamzakken blijven slapen, voer terug de doodstraf in voor terroristen, in de begin jaren 40-45 waren ze sneller om dan nog onschuldigen op spook treinen te zetten en te vermoorden..

  2. Links is de wereld naar de kl*ten aan het helpen.
    De mensen beginnen hen door te krijgen. Dat is te merken aan hun reacties de laatste jaren.
    Neem nu hun laatste vakbondsbetogingen, pure waanzin. Rechtse organisaties kunnen zich dit niet veroorloven. Hun gedrag is louter te wijten door onmacht.
    Miljoenen vreemdelingen moeten er bij komen om hen te voeden met sympathisanten en leden. Dit omdat eigen mensen walgen van hun praktijken. Waar gaat dit eindigen?

Comments are closed.