gd17062016Niet alleen in West-Europa boeken rechts-nationalistische partijen succes, ook in Oost- en Zuid-Europa gaat het hard.  Bij de recente parlementsverkiezingen op Cyprus behaalde ELAM twee verkozenen, en in Griekenland is en blijft de rechtse ‘Gouden Dageraad’ de derde partij van het land.

Waarvoor die partijen nu eigenlijk precies staan, dat is door de afstand en de taalbarrière niet altijd eenvoudig te achterhalen.  Dat onze leugenpers liegt, dat is zo evident als dat er water door een beek stroomt.  Correcte informatie ontbreekt dus volkomen:  zo wordt steevast door domme journalisten herhaald dat het GD-symbool een ‘soort hakenkruis’ zou zijn, terwijl het natuurlijk om een oeroud Grieks motief gaat, de Meandros, dat op elke klassieke Griekse tempel staat…  Maar de vraag blijft:  waar staat zo’n partij als Gouden Dageraad nu echt voor, en hoe kon zij groeien tot de factor van betekenis die zij vandaag in de Griekse politiek is?

Daarom kwam de Vlaamse groep ‘Vlaanderen Identitair’ op het idee om het hen zelf eens te vragen.  De geschikte plek om dat te doen is Brussel, want GD heeft liefst drie Europese parlementsleden, die dus maandelijks in Brussel met hun medewerkers aanwezig zijn.  GD bouwde er trouwens met de koepelpartij APF een secretariaat uit, op het adres De Meeusplaats 22, dat symbolisch het ‘Georgios en Manos-centrum’ werd gedoopt – naar de twee GD-militanten die door communistische terroristen in Athene vermoord werden.

generaleleftheriossynadinosVolgende week, op vrijdagavond 17 juni 2016, staan de deuren daar open voor nationalisten die willen kennis maken met de mensen achter GD.  Na een voordracht door Europees parlementslid en general Eleftherios Synadinos is er gelegenheid tot vraagstelling en wordt er ook een hapje en drankje voorzien.  De toegang is gratis.

Hier nog enkele recente beelden: linkse antifa betoogde vorige maand tegen een jongerenbijeenkomst van GD. Op 1:25 hoort u de bekende melodie van ‘Ich hatt einen Kameraden’, of in het Nederlands ‘ik had een wapenbroeder’, maar dan in het Grieks. Het spandoek op de achtergrond toont de twee vermoorde nationalisten Georgios en Manos.

 

 

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Griekse ‘Gouden Dageraad’ stelt zich voor in Brussel”

  1. Hoogste tijd dat een Platina Dageraad gaat dagen over het EU.S.S.R Potverteerders Profitariaat Circus !

Trending

%d bloggers liken dit: