Op 28 mei publiceerde Peter Terryn een oproep om treinsporen te saboteren. Gisterenavond reed een passagierstrein op een stilstaande goederentrein. De balans: 3 doden en 9 gewonden. Is er een verband tussen de oproep tot sabotage en dit ongeval? Dat zal nog moeten blijken, maar dat Terryn – met de openlijke steun van de progressieve partijen Groen, PVDA en sp.a – al langer de ‘would-be revolutionair’ uithangt, is algemeen geweten. Een klein overzicht.

bpt
Hoofding van de webstek van Peter Terryn.

De man die zichzelf kinderlijk de ‘minister van Agitatie’ noemt is een graag gezien individu bij de partijen Groen/Agalev en PVDA. Ook de sp.a heeft geen enkele moeite om deze man te steunen bij zijn acties. De micro-beweging ‘Movement X’ van Abou ‘Kalashnikov’ Jahjah kan eveneens op de steun rekenen van Terryn. De Libanees Jahjah nam met zijn eerdere AEL (Arabisch Europese Liga) ooit nog samen met de PVDA deel aan de gemeente- en districtsraadsverkiezingen in Antwerpen.

Terryn werd het bekendst omwille van zijn korte aanwezigheid op het kabinet van Eddy Boutmans (Agalev, nu Groen), Staatssecretaris van Ontwikkelingsamenwerking. Daar werd hij op 4 februari 2003 ontslagen nadat hij onder andere publiek de aanslagen op de WTC-torens in New York op 11 september 2001 een “onwaarschijnlijke schoonheid” noemde. Deze uitlatingen deed hij op de webstek www.e-communism.org, die ondertussen niet meer bestaat.

Agalev zette de man dan wel aan de deur, de banden werden echter nooit doorgeknipt. Dat hoeft ook niet, want iedere partij kiest immers zélf met wie het wil samenwerken. De partij wist trouwens bij het binnenhalen van de man goed genoeg wat voor vlees het in de kuip had. Terryn verklaarde achteraf zelf: “Ik werd veroordeeld wegens het beschadigen van gebouwen en monumenten. We spoten op meer dan twintig plaatsen graffiti’s, ondermeer STOP NAZIONISME en ISRAEL MOORDT.” Zijn strijd tegen het zionisme – we willen niet aan het simplisme van de andere media meedoen om dit onterecht als antisemitisme te bestempelen – is meteen de rechtstreekse link met de jongens en gesluierde meisjes van Movement X.

Een week nadat deze – doorgaans in het zwart geklede – heerschappen werden opgepakt op de Grote Markt in Antwerpen door de blauwe stoottroepen van Bart De Wever (die even voordien onwettig alle deelnemers van een Pegida-bijeenkomst een GAS-boete had gegeven), zakte Terryn na een oproep door hemzelf met ruim 100 vrienden af naar de Grote Markt om tegen de arrestaties van zijn allochtone vrienden actie te voeren. Een bekende aanwezige was… Freya Piryns, gemeenteraadslid voor Groen. De politie keek toe, maar deed verder niets. Terryn zou iedere dag zijn actie herhalen, maar de aangekondigde revolutie eindigde diezelfde avond al.

apmf
Terryn voert een steunactie voor de gearresteerden van Movement X. Op de actie zien we Groen-gemeenteraadslid Freya Piryns die samen met Groen-militant Stijn Cornelis (in een vorig leven nog VNJ’er trouwens) de symbolische lat omhoog houdt.

Exact een maand eerder hield Terryn een vraaggesprek met het vet-gesubsidieerde DeWereldMorgen. Daar werd dieper ingegaan op zijn trip die hij plande naar Calais en Duinkerken. “Vrijdag en zaterdag rijden we in konvooi naar Calais. We zijn zeker met 4 vrachtwagens, een tiental camionetten en 70 voertuigen,” aldus Terryn die de asielzoekers wil gaan helpen met boterhammekes en een pot choco. Asielzoekers die illegaal een gigantisch tentenkamp opbouwden en maar één doel voor ogen hebben: de oversteek naar het Verenigd Koninkrijk. Als gevraagd wordt wie de actie steunt krijgt DeWereldMorgen als antwoord: “We krijgen natuurlijk steunberichten van PVDA, Groen en sp.a. Er zijn ook mensen van die partijen die concreet meedoen. Vanuit de sp.a vroegen ze mij of ze de oproep van inzameling konden bekend maken en dat is ook gebeurd in heel wat afdelingen.

Tussendoor werkte hij voor de openbare omroep in dit land. Het kon ook bijna niet anders. Peter Terryn: “Ik ben free-lance journalist. Voor Radio Centraal en mijn website en vroeger voor Radio 1, Klara en de VPRO-radio.” Van medewerker bij de openbare media naar een kabinet van Agalev/Groen, de stap is blijkbaar erg klein. Daarnaast nam hij het ook volmondig op voor de veroordeelde ALF-terroriste Anja Hermans die – naast het in brand steken van een McDonalds en de poging tot brandstichting van het huis van een gerechtsmagistraat die één van haar vele strafdossiers behandelde – de kerncentrale van Doel was binnengedrongen met minder fijne bedoelingen: “Als Minister van Agitatie is het mijn taak om in deze zaak Mevrouw Hermans te steunen tegen Electrabel (dat spreekt voor zich) en om Mevrouw Hermans te verdedigen en solidariteit te betonen indien zij een gevangenisstraf of andere veroordeling zou oplopen. De Minister doet dat met alle plezier en vanuit zijn volle overtuiging.

En dan was er natuurlijk de 28ste mei jongstleden. De man schakelt enkele anarchistische versnellingen hoger en plaatst een oproep op zijn Facebook-pagina om de treinsporen in het land te saboteren. Wanneer Pegida een afbeelding plaatst tegen de islamisering wordt deze door de discipelen van Mark Zuckerberg (grote baas en oprichter van Facebook) verwijderd, maar een oproep tot een levensgevaarlijke sabotage staat vandaag nog steeds online… (klik hier) Bij zijn pamflet plaatst hij nog een niet mis te verstane boodschap: “Dit is een strijd waarvan we ons niet kunnen permitteren hem te verliezen, zo voeren we er geen tien in ons leven, toegeven of een nederlaag is geen optie.” Meteen laat hij de ware naam zien van het, door de vakbonden in het leven geroepen, ‘spontane’ actieplatform: “Hard tegen Hard.” in plaats van Hart Boven Hard.

En gisteren was het dus prijs. Een treinongeval met dodelijke afloop. Het Gerecht is voorzichtig met conclusies en startte een onderzoek naar de oorzaak. De media spreken vooralsnog over “slecht zicht door mist” en “een blikseminslag”, maar we houden ons hart vast voor wanneer het toch om een sabotageactie gaat. Niet de eerste overigens sinds de oproep van Peter Terryn. Vorige week werd immers de ‘techniek’ die Terryn haarfijn uitlegde in zijn pamflet meermaals toegepast tijdens de staking bij het Spoor. Linksen die zichzelf revolutionair noemen zijn gevaarlijker en roekelozer dan de échte revolutionairen uit de geschiedenis. Alle geluk houdt de overheid zich bezig met het bestrijden van ‘extreem-rechts’ en het installeren van transgender-toiletten. Juicht Vlamingen, juicht!

toe
De oorzaak van het dodelijke treinongeval deze ochtend is nog onderwerp van onderzoek, maar we mogen hopen dat de oproep tot sabotage van Peter Terryn hier niets mee te maken heeft.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d