Vlaams minister Sven Gatz (Open VLD) stelt voor om Brusselaars bij de verkiezingen “een tweede stem te geven die men kan uitbrengen op een kandidaat van een andere taalrol.” “Te gek voor woorden!” zo vindt het Vlaams Belang.

bwbVlaams Belang-fractievoorzitter Dominiek Lootens: “Blijkbaar wil minister Gatz terug naar de onzalige tijd van Baas Gansendonck, door opnieuw het meervoudig stemrecht voor sommigen (enkel voor Brusselaars) in te voeren.

Daarnaast zal die extra stem er in de praktijk op neerkomen dat de Franstaligen in Brussel kunnen stemmen voor de facto francofone kandidaten op Nederlandstalige lijsten. “Vandaag reeds is de ‘Nederlandstalige’ ondervoorzitter van het hoofdstedelijk parlement iemand die zich honderd maal beter in het Frans uitdrukt dan in het Nederlands,” aldus het Vlaams Belang.

Naar eigen zeggen wil minister Gatz met de extra Brusselstem een nieuwe generatie politici creëren, met legitimiteit in heel Brussel. Lootens: “Op die manier zal inderdaad een nieuwe generatie politici opstaan. Politici die in alles te vergelijken zullen zijn met de FDF-Vlamingen van voorheen: rabiate francofonen die zich voor de agglomeratieverkiezingen lieten verkiezen op zogezegd Nederlandstalige lijsten. Met het idee van een Brusselstem zal Gatz de definitieve doodsteek geven aan de Vlaamse, Nederlandstalige politieke vertegenwoordiging in de hoofdstad.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Trending

%d