Na de aanslagen in Zaventem en Brussel werd er in de Kamer een onderzoekscommissie opgericht die de gebeurtenissen en de feiten voorafgaand aan de aanslagen onderzoekt. Heeft u al iets vernomen uit deze commissie? Hoogstwaarschijnlijk niet. En meteen weten we na een parlementaire vraag van het Vlaams Belang ook waarom.

pibnaMohamed Belkaïd, het brein achter de aanslagen in Parijs en hoofdkompaan van Salah Abdeslam kreeg begin 2014 het bevel om het land te verlaten. Maar dat bleef zonder gevolg,” zo laat Barbara Pas, fractievoorzitter voor het VB in de Kamer weten. Gevraagd naar de gerechtelijke voorgeschiedenis van de daders kreeg ze van Francken het onthutsende antwoord dat de man – die als leider wordt beschouwd van het bloedbad in Parijs – reeds in maart 2014 geklist werd door de politie wegens diefstal. Maar die liet hem lopen met een schriftelijk bevel het land te verlaten en een inreisverbod van drie jaar. Tot de uitvoering van het bevel kwam het niet wegens ‘niet prioritair’.

Gezien het Vlaams Belang ‘uitgesloten’ is van deelname aan de onderzoekscommissie die de aanslagen van 22 maart onderzoekt, gebruikte Pas een parlementaire omweg via de Kamercommissie Binnenlandse Zaken. “De doorslaggevende rol van Belkaïd bij de verschillende aanslagen toont aan dat deze vergevorderde nonchalance een dodelijke blunder was. Een zoveelste op rij”, reageert Pas verwijzend naar de opeenstapeling van blunders van de Belgische autoriteiten met betrekking tot de terroristische broers El Bakraoui en Abdeslam.

“De opeenstapeling van nalatigheid in combinatie met een quasi totale straffeloosheid en een falend uitwijzingsbeleid zorgt voor een ideale omgeving waarin de terroristen kunnen gedijen en waren dan ook de perfecte ingrediënten voor de explosieve cocktail die op 13 november en 22 maart ontplofte”, aldus Pas. Het Vlaams Belang-kamerlid pleit dan ook voor een sluitende opvolging van de uitwijzingsbevelen. “Zolang uitwijzingsbevelen niet gevolgd worden door een effectieve uitwijzing zullen deze feiten zich blijven herhalen”, argumenteert Pas. Ze houdt dan ook een vurig pleidooi voor het drastisch opkrikken van de plaatsen in de gesloten terugkeercentra.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

2 reacties op “Brein aanslagen moest in 2014 België verlaten, opvolging bevel “was geen prioriteit””

  1. In het kader der tot dolle PERMISSIVITEIT politiek-correct ontaarde “verdraagzaamheid”(sic), zou het natuurlijk ongepast geweest zijn om consequent op te treden, vermits een allochtoon betrokken was en dus uiteraard de “fluwelen handschoentjes” uit de PoCo-kast ter politiek-correct soignerende behandeling dienden aangetrokken, ha ja ! Niemand der rechtstreeks betrokken politiek-correct geïnfecteerden zou immers het etiket “discriminerende, racistische, fascistische, nazistische populist” willen opgekleefd krijgen vanwege het politiek-correct gedegenereerd Systeem, omwille van “de schone schijn” te behouden uiteraard. De letterlijk in stukken en brokken objectief-correct constateerbare bloederige consequenties achteraf werden gisteren op het Koninklijk Paleis met politiek-correct vaudeville theater en het nodige “tear jerker” vertoon met een koesterend politiek-correct camouflagenet verhuld en herdacht na 2 maanden. Hopla , hopla falderi-faldera en nu op weg naar het volgende “luide vertoon” weliswaar op een andere locatie dan Zaventem of Maalbeek, het publiek dient immers elders ook nog “verwend”. Oordoppen zijn bij apothekers te koop evenals bloedstelpende watten, dus politiek-correct beschouwd is alles “onder controle”, ha ja ! De voor het gesmeerd functioneren van het PoCo-Systeem onmisbare nodige scheepsladingen “Panem et Circenses” ter afleiding blijven geïmporteerd, nu het “ballengedoe” seizoen tijdelijk gedaan is, zal het “velogetrap” met één of andere “Ronde” her en der wel tijdelijk aflossen. Allez kiesvee, laat u maar verder politiek-correct bij de neus nemen en bij uw pietje pakken, terwijl de bommoslims hun arsenaal bijwerken ter viering van toekomstig “muzelmans vuurwerk”. Uiteraard “heeft de Islam er niks mee te maken”(sic). De Koranverzen die zwart-op-wit staan op te roepen tot geweld tegenover “ongelovigen” , die staan er immers zo maar in “om te lachen” en die zijn immers “niet gemeend”, elke PoCo-pipo & pipa kan u dat met de hand op het hart bevestigen, echt waar.

  2. Nou ja, “brein”… Veel hersenen hebben die plofmoslims volgens mij niet.

Trending

%d bloggers liken dit: