Onthoofder mag van rechtbank vrij rondlopen: “Zou in de gevangenis kunnen radicaliseren…”

iskIemand onthoofden en als vrij man de rechtbank verlaten? Dat kan alleen in België! Het overkwam Iliass Khayari, een 25-jarige vreemdeling die vorige week tot 5 jaar werd veroordeeld, waarvan de helft met uitstel. Toch mag hij nog even de beentjes strekken in de vrije wereld.

Tijdens het proces tegen een resem Syrië-terroristen (in de media heldhaftig klinkend ‘Syriëstrijders’ genaamd), stond Khayari terecht. De veroordeling van 5 jaar was voor het federaal parket voldoende om de onmiddellijke aanhouding te vragen, maar de rechter ging daar niet op in. Wanneer de terrorist in beroep zou gaan, kan het zelfs nog maanden duren alvorens hij effectief naar de gevangenis zou moeten gaan, zo laten experts weten.

En die onthoofding dan? Die zat nog niet eens bij het dossier van de islamterrorist. Hij bekende deze nochtans zelf, maar dat volstaat blijkbaar niet voor zijn vrijheidsberoving. Men gaat dit nu eerst ‘onderzoeken’ en zelfs dat onderzoek hoeft nog niet perse te leiden tot een rechtszaak, zo vernamen we… Meer zelfs, de bekentenis over de onthoofding “toont aan dat hij wil meewerken aan het onderzoek rond de Syriëgangers…” aldus erevrederechter Jan Nolf. “Zo’n spijtoptant riskeert in de gevangenis immers te re-radicaliseren.”

Veroordeeld worden voor terrorisme en vrij de rechtbank verlaten, iemand onthoofden en daarvoor niet gearresteerd worden, niet in de gevangenis belanden ondanks deze feiten omdat je anders zou kunnen radicaliseren… Only in Belgium!

3 comments

  1. Dat is toch totaal van de pot gerukt dat ze zo iemand niet opsluiten!! Iemand onthoofden en niet opsluiten kan er bij mij niet in. Erger dan dat kun je toch niet maken. Daar zou ik toch het fijne wel eens van willen weten en toch zeker het waarom dat hij niet is opgesloten!!

  2. Wie raadt eens mee naar de kleur der partijkaart waarmee die rechter, heu SCHEVER zou kunnen benoemd zijn ? Zou hij kunnen verantwoordelijk gehouden worden indien die muzelmanse koppensneller weer een kop halal zou amputeren ? Rechtstaat of veeleer SCHEEFstaat ?

  3. Dringende mededeling aan alle rechters en andere bewoners van de juridische ivoren toren: Iemand die naar Syrië trekt om er ongelovigen te gaan onthoofden is hoogstwaarschijnlijk al een klein beetje geradicaliseerd hoor….

Comments are closed.