jnlHet Forum voor Democratie, de motor achter het pas gehouden referendum in Nederland, heeft een rechtszaak aangespannen tegen de Nederlandse premier Rutte.

Op 6 april stemde het Nederlandse volk met 61% van de stemmen tegen het associatieverdrag dat gesloten was met de Oekraïne. Conform de Wet raadgevend referendum, artikel 11, dient de Nederlandse regering ‘zo spoedig mogelijk’ een beslissing te nemen wat te doen met de uitslag. De politiek moet simpelweg verklaren de referendumuitslag te volgen, óf deze naast zich neer te leggen. Deze glasheldere keuze wil premier Rutte blijkbaar tot op heden niet maken. In plaats daarvan kondigde Rutte aan te gaan ‘onderhandelen’ en het verdrag hier en daar te gaan ‘aanpassen.’ Kortom: hij wil tijd rekken en de boel voor zich uitschuiven.

En dat is in strijd met de wet. Dankzij een inderhaast opgezette crowdfunding is er genoeg geld bij elkaar gebracht door Nederlandse burgers om een rechtszaak aan te spannen tegen de Staat. De voorzitter Thierry Baudet heeft deze rechtszaak eerder toegelicht op Radio 1 in het radioprogramma Dit is de Dag: Deze uitzending kunt u hier beluisteren. De rechtszaak zal plaatsvinden op elf mei om tien uur in de ochtend in Den Haag.

referendumuitslag
In rood de gemeentes die ‘tegen’ stemden op 6 april. In groen de gemeentes die in (nipte) meerderheid voor stemden.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

4 reacties op “EU-referendum: de Nederlandse bevolking versus de Staat in de rechtbank”

  1. nu nog een referendum tegen Turkije en merkel, schoon schip maken

  2. MARC ROUSSEAUX

    Hieraan kan je zien wat democratie voor de partitocratische politici in werkelijk maar betekent. Is alleen maar “democratisch” wat in hun kraam past. Maar wanneer een nochtans democratische uitspraak van het volk daar niet in past, ho, ho! Dan lappen ze alle wetten en democratische beginselen aan hun voeten. Er wordt helaas veel te veel vergeten dat een partitocratie een vorm van dictatuur is. Al eeuwen geleden heeft Jean-Jacques Rousseau het al gezegd dat een vertegenwoordigde democratie geen democratie is. En hij kon het weten! Wat hier opnieuw wordt bewezen. Alle macht komt uit het volk maar het volk zelf heeft geen enkele macht. Of anders geformuleerd: alle macht komt uit verkiezingen, maar de kiezer zelf heeft geen enkele macht.

    1. We gaan een zware tijd tegemoet. Europa wordt een sovjetunie!

      1. nee, Europa word een islamitische staat als we niet wakker worden.

Trending

%d