Avondrevolutie in Frankrijk, Nuit Debout (en overdag in bed)

Ze worden wel eens de Franse Indignados genoemd, het clubje dat de leugenpers als sympathiek ervaart en dat naar de naam ‘Nuit Debout’ luistert. Het vuur van Nuit Debout waait zelfs over naar België, als we de kwaliteitskrant van Vlaanderen mogen geloven.

ndd

Elke avond komen in Parijs duizenden mensen samen om te protesteren tegen het regeringsbeleid, zo wist de VRT ons in het nieuws te vertellen. Een advocaat, een verpleger en nog iemand, mochten in het VRT-verslag uitleggen hoe sympathiek ze de beweging wel vinden. De bedoeling was natuurlijk aan te tonen dat Nuit Debout op een brede steun kan rekenen. Geen enkele kritische benadering of kanttekening, of wat had u gedacht.

Nuit Debout – vrij vertaald ‘nachtwacht’ – is natuurlijk niet wat ze ons willen wijsmaken. Nuit Debout – gemakkelijk als je overdag in je nest kunt kruipen – is het gekende allegaartje: anarchisten, rastakapsels en andere leeggangers. Enkele weken geleden hebben ze nog voor honderdduizenden euro’s schade aangericht aan banken en handelszaken in hartje Parijs. Anne Hidalgo (PS), burgemeester van Parijs, goede vriendin van de Brusselse Mayeur en moeder van een door Hollande verwekte zoon, weigerde toen dat de stad zich burgerlijke partij zou stellen voor de aangerichte schade.

De ordehandhavers (CRS) zijn nu wel aanwezig op de place de la République maar mogen niet optreden. Een CRS: “We zien ze alles afbreken en overal urineren. Formeel verbod om op te treden is er niet, maar opdrachten of bevelen zijn er evenmin”. En de man gaat verder: “Op betogingen in de Landes tegen de aanleg van een vliegplein, zien we dezelfde gezichten.” “Die beroepsagitatoren zijn overal waar geweld verwacht wordt en is…”

Nuit Debout protesteert op de place de la République zogezegd tegen de socialistische regering en het grootkapitaal. Dat is heel wat om tegen te protesteren. Het is voornamelijk de aankondiging van Hollande en zijn minister van Arbeid Myriam El Khomri om het ontslag te vereenvoudigen en de 35 uren-week te versoepelen, die in het verkeerde keelgat schoot. Raar van mensen te zien betogen tegen een eventuele aanpassing van de 35 urenweek, daar waar ze hoogstwaarschijnlijk nog geen uur in hun leven hebben gewerkt. In hun protest tegen dat ‘sociaal onrecht’ zouden we nog hun onverdroten inzet tegen ‘racisme’ en ‘fascisme’ vergeten.

stwnd

Het blijft boeiend om te zien hoe het linkse clubje, dat om tolerantie en vrede roept, in een handomdraai verandert in een anarchistische afbraakmachine. Iemand met een andere mening dan die van hen, is steevast een ‘fascist’. Als je zelfs maar durft te twijfelen aan hun progressieve ‘idealen’, blijft er van verdraagzaamheid niets over. Het overkwam de joods-Franse filosoof Alain Finkielkraut die recent eens een kijkje ging nemen op de place de la République, waar vrijheid, gelijkheid en broederschap écht iets zou moeten betekenen. Maar neen, het ging daar goed mis.

De voormalige held van de linkerzijde, die de laatste jaren zijn hevige kritiek op de multiculturele maatschappij en de islam niet onder stoelen of banken steekt, werd uitgescholden voor fascist en werd net niet gelyncht. “Casse toi Facho!” De oude linkse strijdmakker – groot verdediger van de totale vrije meningsuiting – werd plots een aanhanger van de man met het snorretje en de bles. Het zal je als joodse man maar overkomen, voor nazi uitgemaakt worden…

Hetzelfde overkwam Véronique Genest, beter gekend als commissaris Lescaut van de gelijknamige politiereeks. Omdat Genest geen blad voor de mond neemt als het over de islam en migratie gaat, wordt ze verweten een populiste te zijn. Veiligheidsmensen van een naburig theater moesten tussenkomen om de actrice te ontzetten. De ‘verdraagzaamheid’ van de ‘kameraden’ is wel erg selectief.

Iets over gehoord of gelezen in de leugenpers van Vlaanderen?

3 comments

  1. Bij ons is het makkelijk, dergelijk tuig maakt hier geen kans. Alle publicaties voor openstaande functies zijn in het “intake”gesprek voorbehouden voor mensen met respect voor dieren (dus we zijn tegen onverdoofd afmaken van dieren) en pro mensen die willen werken. Ook klanten zonder respect voor omgeving (dieren en het beste argument “milieu”) komen niet in aanmerking. Dit strookt niet met onze christelijke geloofsvovertuiging, dus wij kunnen al die gasten vlotjes weigeren. Is het niet ? Werkt 100% goed, werk te over.

  2. Wie overdag veel te lui is om te gaan werken voor de kost, heeft een zee van tijd om naar andersdenkenden ; “fascist, racist, xenofoob, islamofoob, populist” te krijsen, conform aan wat hen gedwangvoederd werd door mei-68-gefossiliseerd onderwijzend personeel (“leerkrachten” in PoCo-bargoens ) . Uiteraard wel zelf constant blijven zemelzeiken over vermeende “verdraagzaamheid”(sic), tenminste wanneer deze toch eng begrensd blijft met wat volkomen congrueert met hun eigen fanatiek-betweterige, gauchistische, xenofiele waanvoorstellingen. Rubella-rode en gifGROENe Eco-fascistische schrijvelaars, dito hoernalisten en dito canaille-journaille zullen wel met begeleidende politiek-correct gedegenereerd hate-speech de PoC-trom roeren, ter islamofiele en xenofiele PoCo-propaganda. Zou “OIKOFOBIE” weldra opgehemeld worden om als keuzevak gedoceerd te worden aan “studenten”(sic) Sociologie, Politicologie en Anthropologie, in feite volkomen overbodige pseudo-wetenschappen, gepleegd op kosten der belastingbetalers ? Dit opdat gauchisten weldra zouden kunnen streven naar een academische titel als “Doctor in de Xenofiele Oikofobie” met als keuzevak “Autochtonofobie voor dummies” ? De politiek-correct ontaarding kent immers geen limieten om PoCo-ideologie intentioneel misleidend te verpakken als “wetenschappelijk studie”(sic) op kosten van mensen die WEL economisch productief zijn en WEL bijdragen tot het BNP.

  3. Moest er daar een tegenbetoger met een bijl rondgelopen hebben, zoals bij de laatste Pegida-betoging, het kot zou weer eens te klein geweest zijn voor al wat links en politiek correct is.

Comments are closed.