Liegende Daily Mail: “extreem-rechtse militanten rijden moslimvrouw omver in Molenbeek”

Afgelopen zaterdag werd een vrouw in Molenbeek omvergereden door een witte Audi. De inzittenden – zo kon iedereen die de beelden zag zelf vaststellen – waren twee vreemdelingen. Toch presteerde de Daily Mail, een veelgelezen Engelse krant, om extreem-rechtse militanten te beschuldigen van het “omver rijden van een moslimvrouw”. Dankzij Filip De Man werd deze flagrante leugen rechtgezet.

dml
De Daily Mail liegt er op los en beschuldigt ‘extreem-rechtse’ militanten ervan een moslimvrouw omver gereden te hebben…

De beelden van de omvergereden dame shockeerden iedereen. Zeker omdat één van de inzittende daders de dolle rit door Molenbeek vanuit zijn autoraam met een iPhone aan het filmen of fotograferen was. Maar de leugens die de Daily Mail verspreide waren minstens even shockerend. En dat zette voormalig Vlaams Belang-volksvertegenwoordiger Filip De Man aan het schrijven.

Rechtzetting Daily Mail!

Na de rellen in Molenbeek, waarbij een vrouw werd omvergemaaid door een Audi, bracht de Daily Mail zeer foute info. Ik protesteerde:

  1. Police did not clash with the far right, but with hundreds of muslims and extreme-left activists (from the Belgian communist Partij van de Arbeid).
  2. The two drivers in the Audi are named Redouane B. and Mohammed B. Also muslims.
    Bad reporting!

Filip De Man

Met succes, want de Mail zette een en ander recht:

Dear Filip

Thank you for contacting us about this story. (…) The headline to a previous version of this article referred to a “far-right activist”. The police later confirmed that two men had been arrested, and the story has been updated accordingly.

The updated story may be seen here: http://www.dailymail.co.uk/…/Muslim-woman-mown-grinning-far…

I do hope that you will agree that the action addresses the concerns you have raised, and thank you for taking the time to contact us.

Yours sincerely
Scott Langham
Deputy Managing Editor

8 comments

  1. De Daily Mail kreeg niet voor niets, en al decennia, de bijnaam Daily Liar

  2. Xenofiele, desinformerende PoCo-propaganda woekert niet enkel in de U.K. !

  3. Zijn er nu nog mensen met een open blik die het nog niet zeker zijn dat we in een decadente; door politiek verrotte maatschappij leven, waar geen waarden en normen meer zijn, alleen maar lege blabla erover?

  4. Waarschijnlijk niet verschenen reactie in The Daily Mail. Volgens onze neutrale media zijn het onbekende (waarschijnlijk uiterst rechtse anti-moslim) daders. Moslimvrouw waarschijnlijk slachtoffer van rechtse agressie.

  5. Als een moslima het slachtoffer is, kan de dader(s) alleen maar een rechtse rakker zijn. Zo simpel is het poco wereldbeeld.

Comments are closed.