Jurist Rob Verreycken wint PEGIDA-gasboeteproces tegen stad Antwerpen

FRBE_pegida_451465-18Een jaar geleden betoogde PEGIDA Vlaanderen voor het eerst in Antwerpen onder het motto ‘terrorisme moe, grenzen toe’. Bart de Wever stuurde er zijn politie in gevechtsuitrusting op af. Iedereen kreeg een GAS-boete aangesmeerd van minstens € 65 euro.

Rob Verreycken, juridisch raadgever van PEGIDA, beoordeelde de boetes als onwettig en besloot de zaak aan de Politierechtbank voor te leggen. Die heeft op 21 maart 2016 zijn uitspraak gedaan.

De rechter past de wet inzake de GAS-boetes correct toe en geeft Rob Verreycken over de hele lijn gelijk. De stad Antwerpen, zo bevestigt de rechter, is op een onwettige manier te werk gegaan bij het ‘kwalificeren’ van de feiten, dat betekent:  de stad Antwerpen heeft op een onwettige wijze de zogenaamde ‘feiten’ ten laste van verreycken gecombineerd met de juridische regels inzake de GAS-boete. Dat is geen bijkomstigheid, zoals de stad Antwerpen beweerd had, maar een elementaire vereiste van de GAS-wetgeving;  en bijgevolg wordt het beroep ontvankelijk en gegrond verklaard, wordt de GAS-boete vervallen verklaard, en moet de stad Antwerpen de € 40 procedurekosten terugbetalen aan Verreycken.

vonnisverreyckengasboetecombinatie

‘Ik ben uiteraard tevreden met dit correcte vonnis’, aldus Verreycken, ‘ want impliciet is op deze manier ook gezegd dat het volledige optreden in maart 2015 tegen de vreedzame betogers van Pegida inderdaad onwettig was, zoals ik destijds ook meteen als jurist gezegd heb.’

‘Maar tegelijk vind ik het wrang’, zo zegt Verreycken’, dat de politiek ervoor gekozen heeft de waarschuwing van PEGIDA van een jaar geleden te negeren, ze met politie uiteen te drijven en te bestraffen met geldboetes, terwijl een jaar later meer dan 30 mensen vermoord werden door terroristen die inderdaad ons land konden binnendringen dankzij de open grenzen. Als men PEGIDA niet bestreden en belachelijk gemaakt had, maar ernaar geluisterd had, dan hadden de doden van Maalbeek en Zaventem kunnen voorkomen worden.’

‘ Hetzelfde geldt eigenlijk ook voor al diegenen die het altijd beter weten en 101 redenen bedenken om NIET met Pegida mee op straat te komen’, aldus Verreycken. ‘Ik dank en bewonder de 200 patriotten die met ons destijds op straat kwamen, maar als we daar met 2000 hadden gestaan, dan hadden we misschien al een jaar geleden meer politieke druk kunnen zetten, en de maatregelen kunnen afdwingen die de aanslagen in Zaventem en Maalbeek verhinderd hadden.  De vraag blijft dus: waar was jij, en breng je volgende keer iemand extra mee?’

Pegida Vlaanderen bracht intussen in Antwerpen al 600 mensen op de been, en roept nu op tot een nieuwe manifestatie in Antwerpen op 23 april om 14 uur op het Conscienceplein tegen de moslimterreur, voor controle van de grenzen, tegen de asielinvasie en voor het onmiddellijk interneren van alle teruggekeerde Syriëgangsters in afwachting van hun assisenproces wegens genocide en oorlogsmisdaden.  Deze manifestatie is toegelaten.  De manifestaties van PEGIDA zijn partij-onafhankelijk, logo’s en symbolen van andere groepen of partijen zijn niet toegelaten.  Iedereen is welkom.

pegidamarstegenmoslimterreurantwerpen

9 comments

 1. Erg dat die Gasboetes van een burgemeester komen die zichzelf Vlaamsnationalist noemt. Van socialisten verwacht je zoiets maar niet van De Wever.

 2. Heb toen mijn boete zonder morren betaald (65 eur) Ik was daar aanwezig met mijn volle verstand. Nu ik hier lees dat Dhr Rob Vereycken op alle vlakken gelijk heeft gekregen van de rechter, wil ik nu toch eens graag weten op welke manier ik die 65 eur kan terugbekomen.
  Weet iemand raad ??

 3. Proficiat Rob! Dit bewijst nogmaals dat BDW vals/vuil spel speelt maar tevens dat Rob als jurist niet mag/kan onderschat worden. Er zijn advocaten genoeg die niet zo doortastend zijn; spijtig!
  Rob is duidelijk uit ander hout gesneden…

 4. Begrijp niet goed waarom men in Antwerpen twee maten en twee gewichten hanteerd, Ik heb ook een GASboete aan mijn broek omdat ik aanwezig was op het Conscienceplein bij die bijeenkomst van PEGIDA. . Er was ook een Estse dame aanwezig die demonstreerde en die is haar boete kwijtgescholden, ik heb dezelfde tekst op enkele woorden na persoonlijk naar De Wever gestuurd omdat ik van mening was en ben dat ik niet beboet kan of mocht worden en toch heb ik al va MODERO gerechtsdeurwaarders bericht gekregen dat ik al 109.17€ moet betalen terwijl AbbouChacha de zondag ervoor wel mocht betogen zonder één GASboete , Dit is zware discriminatie tegen eigen volk en verboden door Europeesrecht, ben nu wel benieuwd hoe het verder zal lopen, denk zelfs om advocaat in te schakelen om juridische stappen te ondernemen

 5. Rob dikke proficiat , ook ik heb een gas boete gehad en betaald deze zal ik nu terg eisen . Ik ben al een paar dagen mensen aan het inpeperen om op zaterdag 23 april ook aanwezig te zijn te Antwerpen om deel te nemen aan de Mars . Zeker weten zal ik er ook zijn en hopelijk veel , heel veel anderen want het is nu echt nodig , zelfs te laat met dank aan ALLE politiekers .
  Rob doe zo voort , ook ik volg Uw voorbeeld , deel het evenement zoveel mogelijk via sociaal media , ik doe dat ook . Rob tot zaterdag 23 april om 13 h 30 concienceplein te Antwerpen.

  Grt. Verkindt Dany Merksem

 6. Rob dikke proficiat !!In gedachten en met anderen aan te moedigen doen wij ons best maar zelf kunnen wij niet meer aanwezig zijn door ziekte en voorbij de 83j weet dat er velen met U zijn maar niet meer kunnen,en in t verleden Alles hebben gegeven en nu moet de jongere generatie
  De fakkel overnemen voor VLAANDEREN . Liliane en Herman STINDERS Brugge met al onze
  Simpathieyr

Comments are closed.