Afgelopen zondag trokken een 600-tal voetbalsupporters naar het Beursplein in Brussel om hun ongenoegen te uiten over de terroristische golf die over Europa trekt en die vorige week Brussel en Zaventem getroffen heeft. De burgemeester van Brussel beweert het één en ander, maar daar klopt niet al te veel van, zo vernemen wij uit zeer goede bron.

zmevs

“Extreem-rechts gesteund door N-VA en anderen”

Yvan Mayeur (PS) beweert uiteraard dat de betogers extreem-rechtsen tot neo-nazi’s waren en volgt hiermee de Leugenmedia. De foto’s van vreemdelingen en zelfs moslims die mee opstapten beweren vlotjes het tegendeel. De Casuals zijn al maanden aan het organiseren over de clans en politieke strekkingen heen. Nadat een eerste poging ondernomen werd trokken een deel van die Casuals naar een uitgesproken rechtse manifestatie. Daarop haakte meteen een deel af. Vanaf dan werd beslist dat rechts of links niet de drijfveer mag zijn, maar wel de protesten tegen het terrorisme. Het resultaat zagen we afgelopen zondag.

Dat de N-VA zou steunen haalt Mayeur uit het feit dat de vele Casuals niet werden tegengehouden in Antwerpen en vervolgens in Vilvoorde, waar ze de trein namen richting Brussel. De spoorwegen zeggen echter dat “het iedereen vrij is om te reizen naar waar hij of zij het wil”. Geen burgemeester die dat zomaar kan verbieden met andere woorden.

“Verboden betoging”

Wel wel, daar slaat Mayeur even volledig de bal mis. De bijeenkomst op zich werd onderschat qua aantal en daarom werden er amper arrestaties verricht. De burgemeester had opgedragen een ‘gedoogbeleid’ ten aanzien van de Casuals te hanteren. Sowieso was de politie al enkele dagen op voorhand op de hoogte van de plannen van de Casuals. Dat beweren overigens meerdere onverdachte bronnen.

Wat wel niet toegelaten was, was het parcours van een voorziene optocht, zo beweert onze bron die dichtbij de politie staat. Normaal gezien zou de betoging dezelfde weg volgen als die van de linksen enkele dagen daarvoor. Dat parcours leidt de betoging een kort stukje door Molenbeek en dat leek de politie te risicovol uit schrik dat een deel van de Casuals Molenbeek verder zou gaan ‘verkennen’.

“Gewelddadige hooligans”

Laten we even stilstaan bij de getuigenis van ene Rudy S. die met zijn zoontje van 8 jaar alles voor zijn eigen ogen zag gebeuren. Deze getuigenis (die je hier kan lezen) werd op onze Facebook-pagina trouwens 310.000 keer gelezen gisteren, een bewijs dat er nood is aan alternatieve media. Hieruit leren we dat de intenties van de Casuals allesbehalve gewelddadig waren. Integendeel.

Ook onze bron (zelf van linkse signatuur overigens, maar wél eerlijker ingesteld dan de reguliere Antifa) stond op de eerste rij en moest met afschuw vaststellen hoe heel wat ‘vreedzame’ individuen plots begonnen te schelden, te spuwen en zelfs het spandoek wilden afnemen van de Casuals. Daarop volgde vanzelfsprekend wat duw en trekwerk.

Maar voorafgaand aan dit minieme tumult werd er door de Casuals geapplaudisseerd voor de rouwende mensen en voor de militairen die de wacht hielden in Brussel. Er werd eveneens een lange tijd een oorverdovende stilte aangehouden door deze grote groep voetbalsupporters. Nooit hebben zij enige aanzet gegeven tot geweld.

Conclusie

Met andere woorden, Yvan Mayeur is een grote leugenaar die een poging doet om de Casuals weg te zetten als hersenlozen hooligans die met geweld aan rouwmoment hebben verstoord. Fout, fout en nogmaals fout! Hij zou zich beter bekommeren om de veiligheid van zijn inwoners, dan om het welzijn van zijn terroristische vrienden uit Molenbeek, Schaarbeek, Anderlecht en zo meer…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op ““Mayeur liet zondag de Casuals hun ding doen, maar beweert nu het tegendeel””

  1. Verbaast dat van een sossistisch politicus ?

  2. In plaats van die betogers tegen te houden, en hun neonazi’s te noemen en god weet wat nog meer, zou men beter die IS eens tegen houden.
    Waarom heren politiekers van een muizenstront steeds een olifantenstront maken. Laat ook die Belgen rouwen op hun manier, en jullie op hun manier op jullie verantwoordelijkheid wijzen.

  3. Ik weet dat het “not done” is om een naamsverandering voor te stellen voor iemand anders.
    Graag had ik dat echter in dit geval wel gedaan voor de “burgemeester” van Brussel.
    Ik stel voor het individu in kwestie voortaan “Mijnheer “Mineur” ter noemen”

Trending

%d