Getuigenis van politieagent: “Enkele Casuals hebben het verprutst voor al de rest.”

De getuigenis van Rudy S. over de gebeurtenissen aan het Beursplein afgelopen zondag gingen vlot de wereld rond. Voor wie mocht twijfelen, Rudy S. bestaat wel degelijk. Aangezien hij een ambtenaar is zal hij echter anoniem blijven. Onderstaande getuigenis kregen we vandaag binnen, ditmaal van een politieagent die dienst had tijdens de bewuste actie van de Casuals United.

wp-1459257316744.jpg

“Ik heb daar gewerkt op die ordedienst zondag. Wij, de politiediensten, niet de politiek, hadden alle respect voor de Casuals, zeker de manier waarop ze zonder kleuren samen hun mening wilden laten horen. Geen onderlinge vechtpartijen, correct en beleefd naar onze diensten. Totdat ze het Noordstation uit waren ging het goed.

Net zoals bij ons enkele rotte appels onze reputatie helemaal om zeep kunnen helpen is dit nu ook gebeurd. Nog voor de groep voetbalsupporters de beurs bereikt hebben vonden enkelingen het nodig een dagwinkel van een Singh binnen te vallen, die man in elkaar te slaan en de winkel volledig te plunderen. Politie mocht zelfs niet tussenkomen. Toen was de toon gezet.

Op het beursplein werd de sfeer inderdaad grimmig omdat de brave burger niet omkan met de manier waarop de Casuals hun mening uitte. Tsja de ene weent de andere roept. Ieder het zijn denk ik dan.

Natuurlijk moeten wij tussenkomen als er mensen tegen de grond geslagen worden. En dan zien ook weer enkelingen, lang niet allemaal, hun uitgelezen kans om onder invloed van alcohol nog een robbertje te vechten met de politiediensten. Het feit dat wij met een paar peletons en een waterkanon 600 man terug op de trein hebben gezet is het grootste bewijs dat de grote meerderheid niet daar was om te knokken. Anders was het heel anders uitgedraaid met de gekende kat-en-muis spelletjes als gevolg.

Wij kregen info dat in Molenbeek groepen ‘jongeren’ hun aan het organiseren waren om ook naar de beurs te komen voor een confrontatie …

Dit was een uitgelezen kans voor deze groep supporters om een heel sterk signaal te geven. Volgens mijn mening hebben enkele idioten het weer verpest voor iedereen. Maar voor de overgrote meerderheid respect. De media heeft het gedrag van die enkelingen weer veralgemeend voor alle aanwezigen. Zeer spijtig en de overheid horen we weer niet reageren omdat ze de andere kant kiezen. Triestig , heel triestig…

Bij deze de mening van mezelf en ne grote hoop van mijn collega’s… Grtz en onze mening mag geweten zijn maar niet delen met mijne naam erbij aub … anders kan ik het weer gaan uitleggen 😀.”

4 comments

  1. mooi gezegd en ik begrijp je heel goed de media maakt veel kapot heb zelf meegemaakt en meestal moeten de goede mensen met een normale mening en reactie het bekopen het wordt tijd dat de media eens bestraft wordt want die komen er steeds mooi uit als de krant maar verkoopt he respect voor de politie diensten die het toch maar allemaal moeten proberen oplossen en in de media is het steeds fout !!!

  2. heel mooie getuigenis van jou,chapeau;maar ik heb èèn vraag dan,waarom houden die hooiians dan niet zelf die rotte appels tegen(moet nogal leuk zijn voor die man van die winkel,klop krijgen en winkel geplunderd ,en die man heeft niks te maken met al die terreur)en waarom verstopt de helft van die hooilians hun gezicht als ze toch niks verkeerd gaan doen,een bende grote broekschijters zijn het,grote mond in bende en alleen schijten ze in hun broek.

    1. In het Pallieterke stond woensdag een interview met één van de organisatoren: een aantal van de voetbalsupporters heeft een hoge functie en zou het, alleen al door deelname aan een dergelijk initiatief, ‘mogen gaan uitleggen’.

  3. Mooie mening. Triestig dat je het anders weer zou mogen gaan uitleggen. Dit is toch een democratie dacht waar we in leven… ?? 😁 NOT!!
    Wij moeten mooi zwijgen en diene paljas (die wegloopt voor een mug) én zijn miss Piggy, betalen met onze zuur verdiende centen.
    Grtn

Comments are closed.