Vandaag  waren er drie deelstaatverkiezingen in Duitsland. In Sachsen-Anhalt, Baden-Wurttemberg en Rheinland-Pfalz mochten de kiezers hun stem uitbrengen. Voor veel mensen in Duitsland, maar ook elders in Europa, werden deze verkiezingen gezien als een test voor de politiek van Merkel aangaande het immigratiebeleid.

Het ‘Alternative fur Deutschland’ (AfD) zetelt al in vijf deelstaten en treedt vanaf vandaag ook aan in de deelstaten waar er verkiezingen werden gehouden. De uitslagen waren een duidelijke mokerslag richting de CDU van Merkel.

afd

Ondanks de demonisering van de staatstelevisie en zittende partijen lieten veel kiezers zich niet bang maken en kozen massaal voor de AfD. In Sachsen-Anhalt houdt dat in dat 25 van de 87 zetels door deze partij ingevuld zullen worden. De CDU werd in die deelstaat nog net de sterkste partij, ondanks een terugval in stemmenaantal. De partij van Merkel behoudt daar nog 30 zetels. Als die partij kiest voor samenwerken met de winnaar van de dag, dan kunnen deze twee partijen gemakkelijk regeren. Tezamen hebben zij dan 55 zetels van de 87 zetels.

Verrassend is wel dat de grootste winst voor de AfD afkomstig is van de linkse partijen. Merkel verloor wel, maar kreeg nog veel stemmen van de vaste aanhang en overloop van andere partijen. De liberale bondgenoten van de CDU, verenigd in de FDP, behaalde wederom niet de kiesdrempel van 5%. De SPD ging van 21,5% naar 10,6%. De neo-communisten van Die Linke gingen van 23,7% naar 16,2% en de Grünen gingen van 7,1% naar 5,2%. Al deze verloren stemmen gingen naar de AfD. De arbeiders en de jeugd kozen massaal voor verandering en de eigen toekomst.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “AfD wint op alle verkiezingsfronten”

  1. Jean Marie TYTECA

    Ik zie dat er geen rectificatie is van de juiste stemmenaantallen. Het blijkt dat het AfD in alle staten nog 2% meer stemmen haalt dan in dit artikel. De prognoses van de ARD moesten uur tot uur bijgesteld worden. Zoals in Vlaanderen durfden vele Duitsers hun kiesintenties niet openbaar maken uit vrees voor demonisering van de “democratische (sic)” partijen.

  2. Der Super Sonntag wurde ein schwarzer Sonntag. Gefeliciteerd Afd. Nu nog hopen dat ze met die stemmen ook nog iets kunnen doen, want ze zijn bij onze Oosterburen ook volop bezig een Cordon Sanitaire in te voeren.

  3. DIE RODEN / VERRADERS ONNOZELE NAIEVE DWAZEN HEBBEN EEN LESJE GEKREGEN , DUITSLAND IS WAKKER GESCHUT,

    1. AfD is wel maar een waterig aftreksel van het origineel , de NPD ! Maar beter DAT dan niks !

  4. Ga zo voort mensen maar liever met God aub.

Trending

%d