Geert Wilders voor de rechter

Geert Wilders, de leider van de Nederlandse PVV, wordt voor het gerecht gedaagd door de staat vanwege de vraag die hij stelde aan zijn achterban: “Willen jullie meer of minder (criminele) Marokkanen?” Hij wordt vervolgt voor het aanzetten tot haat, discriminatie, belediging en uitlokking.

Algemene beschouwingen

Hij stelde die vraag na een overwinningsspeech waar hij de criminaliteit aanhaalde onder de allochtone bevolking. En dan meer specifiek over het Marokkaanse smaldeel. 62,8% van de mensen die in 2013 in de gevangenis zaten, is allochtoon. Dat blijkt uit nieuwe cijfers die het CBS vorige week publiceerde. De grootste groep allochtonen bestaat uit mensen van Marokkaanse herkomst: 40,6% van de gevangenen heeft ten minste één ouder die in Marokko geboren is.

Natuurlijk willen we minder criminele Marokkanen. Wie zou dat niet willen? Wilders zegt wat vele Nederlanders denken en zou in die context breed gedragen worden. De aangiftengolf tegen Wilders had ook het karakter van een hetze, deels aangezwengeld door de overheid. De dwang van de straat weerklonk die week ook in de beslissing van het OM om Geert Wilders als verdachte te aanzien in een mogelijke strafvervolging voor zijn “minder Marokkanen”-uitspraak. Ruim 6000 (!) aangiften werden er gedaan tegen deze uitspraak, vaak in een dubieuze sfeer die erop wees dat sommige autoriteiten partij hadden gekozen.

Vanwege de grote aangiftenbelangstelling werden er politiebureaus extra bevolkt en hebben die posten rekening gehouden met drukte na het vrijdagsgebed in de moskee. Er werden massaal voorgedrukte formulieren aangeleverd waarop de uitspraken van Wilders al te lezen waren. Nog voordat de aangiftenklanten hun klacht konden formuleren, werd die aangeleverd door de autoriteiten. Politieagenten poseerden trots met hele moskeebesturen die met hun aangiftebiljetjes wapperden. Op Twitter was de aangifte-selfie in zwang, het hele Nijmeegse stadsbestuur en de Radboud Universiteit deden aangifte en riepen burgers op hetzelfde te doen. Er werden zelfs aangiftentochten georganiseerd. Wat je over de uitspraken van Wilders ook denkt: de aangiftengolf was een hetze pur sang!

Marokkanen zijn oververtegenwoordigd in de misdaadcijfers. Het is geen taboe dat te benoemen. De socialisten gingen Wilders voor. Vreemd genoeg kwam er toen geen aangiftengolf op gang.

pvda
Enkele uitspraken van socialisten van de Nederlandse PvdA…

Een eventuele veroordeling wordt nu al aangegrepen door politici om Wilders op voorhand te verketteren. Maar het zou wijs zijn uitspraken als “Wij werken niet samen met iemand die veroordeeld is voor discriminatie” achterwege te houden. Want dat zijn vaak dezelfde politici die nu wél samenwerken met iemand die is veroordeeld voor rassendiscriminatie. Premier Rutte is namelijk negen jaar geleden veroordeeld voor dit misdrijf. Gek genoeg hoor je daar nu niemand meer over. Het kan verkeren.

Vrijdag 18 maart vind de eerste regiezitting plaats. Pegida Nederland heeft een steunmanifestatie georganiseerd aan de ingang van de rechtbank diezelfde dag. Een uitspraak in  de rechtszaak tegen Wilders komt waarschijnlijk pas in december.

i.s.m. Johan Vrijheid

4 comments

  1. belgistan achterna wegens overgroot succes nu maar zoeken naar”” geschikte””” rechter……democratie op zijn best !!!!!

  2. Hélemaal de waarheid wat hier geschreven staat…en het trieste van de “aangifte golf” de Nederlanders liepen voorop…hoezo aanzetten tot haat? Een lachertje is het wat er gebeurd in Nederland….ik zeg: Bildenberg, NWO.

  3. POCO-TWEEZAKKERIJ is kennelijk OOK troef bij het Hollands Parket.

Comments are closed.