•  (IDMC) kondigt een volgende concert aan. De Vlaamse kleinkunstzanger Bart de Bard zal op 9 april aanstaande optreden in het Museumtheater in Sint-Niklaas. Na een Duitse volkszanger en een Franse identitaire rockgroep nu dus voor het eerst een Vlaamse artiest.

wp-1456396267703.jpg

Voor de biografie van Bart de Bard kopiëren en plakken we even de omschrijving die we op zijn eigen webstek vinden: “Bart De Bard (°Deurne 05-11-1963) begon als zovelen op 16-jarige leeftijd gitaar te spelen in de jeugdbeweging. Diep onder de indruk van toenmalige kleinkunstenaars, waaronder Jef Elbers, Jan Puimège, Miel Cools en zovele anderen, begon hij zelf liedjes te schrijven.

In de daarop volgende jaren nam hij deel aan verschillende liedjeswedstrijden (Fanclub, een kwarteeuw kleinkunst, Eurosong…). In 1988 werd hij vijfde in de “Grote Prijs Will Ferdy”. Bart maakt eigen nummers, soms ontroerend of humoristisch, soms raak of autobiografisch, kortom een zanger met het hart op de juiste plaats.

Maar Bart is meer dan dat. Al van in zijn jonge jeugdjaren was hij actief bij verschillende Vlaamse verenigingen en actiegroepen. Dat verklaart meteen waarom zijn liedjes licht politiek getint zijn en waarom hij door die liedjes gevraagd werd om bijvoorbeeld op te treden tijdens het Vlaams Nationaal Zangfeest van het ANZ (tevens de organisator van NekkaNacht) in de Lotto-Arena.

Het optreden, georganiseerd door IDMC, vindt plaats in het Museumtheater in Sint-Niklaas. Ook de vorige twee geslaagde optredens van respectievelijk Franck Rennicke en In Memoriam vonden daar plaats. Deze zaal creëert telkens opnieuw een intieme sfeer die al voor een groot deel het succes van de optredens verklaart. Deze zaal is dan ook uitermate geschikt om de Vlaamse ballades van Bart de Bard perfect tot hun recht te laten komen!

Bart de Bard zal gedurende een twee uur durend optreden ouder werk brengen, maar ook zijn eerste cd voorstellen, die enkele weken geleden aan zijn trouwste fans werd voorgesteld. Deze cd, waarop – de nu al historische – Jef Elbers te horen is, kan besteld worden door hier te klikken. Uiteraard zal Bart de cd ook te koop aanbieden na afloop van het optreden. Het moment om uw gehandtekend exemplaar in ontvangst te nemen.

Zoals bij de vorige concerten van IDMC dringen de organisatoren erop aan om tijdig te bestellen! Het is een kleine zaal (iets meer dan 100 plaatsen) die snel uitverkocht geraakt.

Het concert praktisch

 • Datum: zaterdag 9 april 2016.
 • Plaats: Museumtheater – Zwijgershoek – Sint-Niklaas.
  Er zijn voldoende parkeerplaatsen voor de deur.
  De zaal ligt op wandelafstand van het station van Sint-Niklaas.
 • Uur: deuren 19.00 uur – concert 20.00 uur.
 • Kaarten: 14,95 euro te bestellen via www.ticketgang.be
  (in de zoekbalk ‘Bart de Bard’ – de rest wijst zichzelf uit),
  of rechtsreeks door hier te klikken.
 • Organisatie: Identiteit, Muziek & Cultuur (IDMC) – FacebookWebstek.
 • Facebook-evenement: Bart de Bard in Concert.

wp-1456396277324.png

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “[IDMC] Kleinkunstzanger Bart de Bard op 9 april in het Museumtheater in Sint-Niklaas”

 1. “En de lord van duizend ringen
  Waar zandnegers niet over zingen
  Dit is een land met jou erbij…

  Ja hier ben ik geboren
  Wil ik en jij behoren
  Voel ik me veilig en toch vrij…

  AANWEZIG!!! Tot spijt van elke POCO autochtonofobe HOLEBI of WALEBI die het benijdt!

Trending

%d bloggers liken dit: