Het zou een goed idee zijn als Turks een officiële taal wordt in de Europese Unie en parlementariërs van het noordelijk deel van Cyprus (Turks-Cyprioten) worden toegelaten als waarnemer in het Europees Parlement”. Daarvoor pleitte een werkgroep van het Europees Parlement in Straatsburg al op 13 maart 2007. Toen werd de kans niet groot geacht dat het voorstel voldoende steun zou krijgen…

eut

Maar negen jaar later is de aanzet gegeven. Hoewel Turkije (nog) geen deel uitmaakt van de EU, wordt het Turks de zesde officiële taal bij enkele Europese instellingen. Nog niet bij de Commissie of het parlement, wel al bij de Raad van Europa en bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM). Deze aanpassing komt er omdat dat de Turkse delegatie bij Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa van 12 naar 18 (10 behorende tot de islampartij AKP) leden aangroeide. Daardoor wordt Turkije, samen met Frankrijk, Duitsland, Italië, het Verenigd Koninkrijk en Rusland, een van de voornaamste spelers binnen die raad.

De Raad van Europa werd op 5 mei 1949 met het ‘Verdrag van Londen’ opgericht. Van deze internationale organisatie, met zetel in Straatsburg, zijn 47 landen lid. Daarnaast zijn er 3 niet-Europese landen (Israël, Mexico en Canada) en Vaticaanstad waarnemer bij de raad. Dan zijn er nog – hoe vinden ze het uit – ‘partners in de democratie’: Palestina, Kirgizië, Jordanië en Marokko.

Aan de beslissing over het Turks als officiële taal, die er al midden januari kwam, werd weinig ruchtbaarheid gegeven, bijna ‘en stoemelings’ zouden ze in Brussel zeggen. In de Vlaamse kranten hebben we er alleszins niets over gelezen, of we moeten ons vergissen. Men kan zich bij deze erkenning vele vragen stellen. Waarom maakt Turkije – amper 3% Europees – deel uit van de effectieve leden van de Raad van Europa en waarom is het geen waarnemend lid zoals bijvoorbeeld Canada?

Hoelang gaat het nog duren vooraleer ook de Commissie en het Europees Parlement het Turks als officiële taal gaan beschouwen? Waarom wordt bijvoorbeeld het Spaans (wereldwijd spreken 466 miljoen mensen Spaans) geen officiële taal binnen die instellingen? En zo kunnen we nog even doorgaan…

De bedoelingen liggen voor de hand. Beetje bij beetje wordt het Turkse Kalifaat de EU binnengeloodst. De schendingen van de mensenrechten, de repressie op de Koerden, het blijven ontkennen van de Armeense genocide, het vervolgen van journalisten en opposanten, het dubieus omgaan met de moordpelotons van IS, enzovoort, dat alles is voor Juncker en C° geen voldoende reden om de aanvraag voor een eventueel lidmaatschap van Turkije definitief naar de prullenmand te verwijzen.

Talip Kucukan van de ‘Partij voor Rechtvaardigheid en Ontwikkeling’ (sic), de AKP, was er als de kippen bij om te verklaren fier te zijn dat het Turks alzo het statuut van een wereldtaal verwerft. De partij die de islamitische Moslimbroederschap – door verschillende landen als terroristische organisatie beschouwd – onvoorwaardelijk steunt, wordt daardoor nog maar eens gededouaneerd.

Als men aan de Nederlandse ex-premier Balkenende de vraag stelde: “Maar is Turkije wel Europees?“, antwoordde hij steeds bitsig: “We moeten nu ophouden te zeuren over wie er wel en wie niet Europees is. Turkije heeft zo goed haar best gedaan, dat ze een lidmaatschap verdient.” In dezelfde sfeer was José Manuel Barroso, van wie we gelukkig ook verlost zijn, van mening dat ‘identiteit’ een gevaarlijk woord is. Daarmee bedoelde hij uiteraard de Europese identiteit. De Portugese ex-communist was van mening dat Turkije zijn plaats binnen de EU verdiende. Met die stelling stond hij spijtig genoeg niet alleen. Na al wat er de voorbije maanden en weken gebeurde, zijn er nog altijd politici die de kandidatuur van Turkije blijven steunen. Gaan ze het dan nooit leren.

Neen, voor ons geen Turks of geen Turkije in Europa!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

10 reacties op “Turks wordt officiële taal in Europese instellingen”

 1. Sinds wanneer zou Turkije dan een “Europees” land zijn , enkel en alleen omdat er een klein stukje GEOFGRAFISCH tot Europa behoort maar geen kruimel cultureel noch religieus ! Tevens zeker niet historisch, cfr het herhaald beleg van Wenen, de Slag van Lepanto…..

 2. Turks is geen wereld taal. Het is de taal met een grote achterstand. Spaans is wel een wereld taal. Dit is weer een staaltje van indoctrinatie om jongeren te hersenspoelen. Chinees zou wat dat betreft eerder op de voorgrond komen. Wat hebben de Turken eigenlijk te bieden behalve de Islam? Maken ze iets? Nee. Hebben ze wat te bieden? Nee. Hebben ze ooit iets gebracht dat voor de samenleving van belang is? Nee. Het enige dat ze ooit gebracht hebben door de geschiedenis heen is oorlog, moord en doodslag. Waarmee ik niet wil zeggen dat ze te lui zijn om te werken of zo, ook dat zie je om je heen. Duidelijk anders dan Arabische volkeren die alleen olie in de grond hebben waar ze niets voor hoeven te doen.

 3. Frederik Van der Linden

  Misschien wat raar, maar ik denk dat we daar geen commentaar op moeten hebben.
  Eerder gewoon laten begaan totdat het zelfs teveel wordt voor de Gutmenschen.
  En dan..Is het hek van de dam

 4. Turkije is geen europees land als die bij eu komen kunnen er nog volgen waar zijn de grenzen? Er moet een ander eu komen stricter en strenger en enkel voor en door europeanen geleid ik hoop dat er nog wat landen zoals hongarije enz samenspannen en een echt europa gaan maken zonder groepen mensen die niet beseffen wat een westerse cultuur en vrijheid betekent die niet begrijpen dat ze zich hier aan de wet moeten houden

 5. jan hammerbacher

  Amnestie International heeft onlangs nog de alarmbel geluid over Turkije:
  http://heraut.logze.nl/2016/02/22/buitenland-turkije-veilig-derde-land-nee-echt-niet/

  Maar voor de rest is een moslimland gerund door een islamist die luidop van een nieuw Ottomaans Rijk droomt natuurlijk een uitstekende kandidaat om bij europa te komen.

 6. Dank voor dit artikel. Schokkend nieuws. Deze maatregel wordt via de achterdeur, zonder er enige ruchtbaarheid aan te geven ingevoerd. Wat ik mis in dit lezenswaardige artikel is de bronvermelding. Kunt u een link bij het artikel plaatsen?
  Bij voorbaat onze dank. Webmaster Nieuw Religieus Peil

 7. Neen geen Turkse en barbaarse talen in Europa nog op onze scholen in Belgie of Nederland. Indien deze wordt toegestaan moeten er gescheiden scholen komen en mag er geen enkele moslim nog onder onze kinderen zitten op school. Als het jodendom dit kan moeten ook de moslims hun eigen scholen openen maar wel in hun landen niet in onze landen.

 8. Waaaaat wij moeten een Turkmenise taal uit Centraal Asie gaan leren?

Trending

%d bloggers liken dit: