Rechts-nationalistische krachten in Europa roepen al vanaf het begin van de asielcrisis op om vluchtelingen op te vangen in de veilige buurlanden van de conflictgebieden waar ze vandaan komen. Tegelijkertijd moet er alles aan gedaan worden om de situaties in die conflictgebieden te stabiliseren en te verbeteren. “Daarmee pak je het probleem aan bij de kern.”

afp.png

Syrië is één van de landen waar het, op zijn zachts uitgedrukt, nogal onrustig is. Dagelijks verlaten duizenden Syriërs het land, op zoek naar een veilige plek om te verblijven. Ondertussen weten we dat enerzijds honderdduizenden ‘vluchtelingen’ die in Europa toekomen géén oorlogs- of politiek vluchtelingen zijn, maar wél economische gelukzoekers en overwegend van het mannelijke geslacht en anderzijds zien we ook dat heel wat terroristen (van onder andere IS) zich onder de vluchtelingenstroom uit Syrië en Irak gemengd hebben.

Voor Bashar al-Assad, de president van Syrië, is het bang afwachten naar wat de zogeheten ‘coalitie’ gaat doen om het conflict in Syrië op te lossen. Aangezien de VN de leiding neemt over die coalitie en volgens Assad de VN in handen is van Amerika, heeft hij er geen goed oog in. “Vele landen opereren in deze coalitie vanuit een angstgevoel voor het huidige terrorisme en dat is de verkeerde ingesteldheid,” aldus een bezorgde Assad. “Waar zaten die landen voor 9/11 en de aanslagen in Parijs,” vraagt hij zich nog af, “toen terrorisme al in volle bloei was in onze regio…?”

Deze en vele andere messcherpe bedenkingen kun je zelf horen in het onderstaande vraaggesprek van het Nederlandse ‘Nieuwsuur’, dat het filmpje een maand geleden op het net plaatste. Het filmpje is ondertiteld in het Nederlands.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

3 reacties op “[VIDEO] Assad zet de puntjes op de i: “Waar zat het Westen voor 9/11?””

  1. Assad heeft gelijk, TERECHT steunt Putin hem !

  2. Jean Marie TYTECA

    De vraag van Rusland en Iran om de Koerdische onafhankelijkheidsstrijders (met toestemming van Assad) in de onderhandelingen te betrekken werd door de soennitisch-wahhabistisch rebellenfront verworpen. De extreme soennitische rebellen werden echter wel toegelaten zodat alle niet-soennitische volkeren zoals onder andere de christenen, allawieten ,yezedi’s en de vele andere geloofsgemeenschappen door de VN en de VS onder toestemmend toezicht worden vermoord.

  3. de critici van president Assad vergeten te melden dat de Europese parlementen al 30 jaar paspoorten verstrekken aan buitenlandse moslims, zodat er grote kans is op binnenlands terrorisme in Europa. De aanslagen in Londen, Madrid en Parijs waren hiervan het gevolg en ook de moord op Theo van Gogh, naast ernstige aantasting van natuur en milieu.

Trending

%d bloggers liken dit: