Asiel en criminaliteit, de link die bewust in de doofpot wordt gestopt

Vandaag verscheen op de webstek van KVHV Antwerpen een opiniestuk over de rol van de Europese Commissie in het doodzwijgen van criminele feiten gepleegd door asielzoekers. Ook op ReAct haalden we al aan dat kritiek op de vreselijke incidenten in Keulen door de EU weggezet wordt als racisme. Als bewijs hiervoor toonden we videobeelden van de bewuste uitspraak (klik hier).

aem.jpg

Wanneer een – weliswaar politieke – studentenvereniging zich al uitspreekt over de manier waarop in de media en door de EU bericht wordt over de asielcrisis, dan weet je dat het stilaan 5 na 12 aan het worden is. We gaan de verhoudingen van het aantal KVHV’ers in de politieke partijen niet tegen het licht houden, maar wel stellen we vast dat een groot deel van deze pluralistische studenten zich stilaan begint te bekeren tot de meest rechtse partij van Vlaanderen.

Het feit dat onder andere een Bart De Wever (KVHV Leuven) steeds meer begint te vervreemden van zijn eigen radicale uitspraken over een aantal cruciale nationalistische basisthema’s, zal hier wellicht mee te maken hebben. Maar goed, wij moeten de rekening van de N-VA en van het KVHV – die voor alle duidelijkheid buiten enkele prominente ex-KVHV’ers geen voogdelijke link hebben – niet maken. Het is tenslotte aan beide organisaties om uit te maken hoe zij omgaan met het politieke debat en wat onze redactie betreft gaat hierbij de voorkeur uit naar de woorden én daden van het KVHV.

We citeren uit het opiniestuk van Michel Cardon op de webstek van KVHV Antwerpen: “De notulen documenteren een presentatie door Frans Timmermans, de vice-voorzitter van de Europese Commissie. De schandalige, criminele daden in Keulen op nieuwjaarsnacht waren volgens deze presentatie blijkbaar een kwestie van openbare orde en had niets te maken met de asiel- en vluchtelingencrisis. U leest het goed, een klein probleem met de openbare orde was kennelijk de oorzaak van al die aanrandingen in Duitsland.” Enigszins geïrriteerd maakt Cardon de volgende bemerking: “Met dit soort leiders zit u, het Europese volk, opgezadeld.

Tevens laakt de oud-KVHV’er de berichtgeving – of eerder het vakkundig verzwijgen – van de media en de politiekers met betrekking tot de criminele feiten die gepleegd worden door asielzoekers: “Wij leven niet in een democratie en uw terechte zorgen en opmerkingen ten opzichte van de vreemdeling wordt door dit soort politici met hun newspeak weggelachen.” En helaas moeten we Cardon daarin bijtreden.

Uit een persmededeling van het Vlaams Belang van afgelopen week vrijdag blijkt immers dat deze partij al sinds september vraagt om de cijfers – die wel degelijk bestaan! – vrij te geven van criminele daden gepleegd door asielzoekers: “Dat staatssecretaris Francken al sinds september 2015 weigert te antwoorden op een vraag van Vlaams Belang-kamerlid Barbara Pas om een oplijsting te geven van de asielincidenten sterkt ons enkel in deze overtuiging [dat dit soort misdaden bewust in de doofpot verdwijnt, nvdr.].”

Al deze feiten bijeen zouden het volk op straat moeten krijgen, of God betert een storm van protest doen veroorzaken op de sociale media. Michel Cardon besluit dan ook zijn opiniestuk (dat je hier volledig kan lezen) met een flinke schop tegen het kleinburgerlijke geweten: “de volgende keer dat hier een vrouw wordt aangerand, een kind wordt gemolesteerd of een terroristische aanslag wordt gepleegd door één van die vluchtelingen en u deed niets, maar dan ook werkelijk niets om hier tegen in opstand te komen, wel dan, dan bent ook u verantwoordelijk.

4 comments

  1. De PoCo-epogonen van Inquisiteur Tomàs de Torquemada kunnen niet BLIJVEN op de sossenrode PoCo-doofpot zitten en iedereen van vermeend “racisme”(sic) beschuldigden die in hun billen pitst om het scheel gemakkelijker van de doofpot te kunnen sleuren zodat uiteindelijk toch eens een kat objectief-correct “een kat” zou mogen genoemd worden zonder politiek-correcte gebelet en gebelemmer !

  2. Wellicht zullen wellicht de gevraagde criminaliteitscijfers door vreemdelingen worden vrijgegeven. Dat deze cijfers zeer laag zullen uitvallen komt door het feit dat er van verscheidene feiten geen processen-verbaal werden opgemaakt door de politiediensten en dat bijvoorbeeld materiële schade en diefstallen direct door de afgevaardigden van Fedasil werden vergoed, onder voorwaarde van het niet indienen van een klacht. Dit wordt reeds tientallen jaren toegepast (DVZ), waarom zou dit nu niet meer het geval zijn. Lokale politici en politie kunnen ook druk leggen op bepaalde ouders om hun klachten in te trekken of te minimaliseren zodat het PV,met toestemming van de PdK kan geseponeerd worden en alzo niet opgenomen wordt in de statistieken. Benieuwd naar de criminaliteitscijfers bij de politie Westkust.

Comments are closed.