[Persmededeling VVB] De Vlaamse Volksbeweging wil graag haar erevoorzitter, Peter De Roover, feliciteren met zijn nieuwe functie als N-VA-fractievoorzitter in de Kamer. Peter De Roover werkte jarenlang aan vernieuwing en verdieping van de VVB: hij introduceerde in 1991 bij de VVB de idee van Vlaamse onafhankelijkheid. De VVB rekent erop dat Peter De Roover dit doel blijft nastreven in zijn nieuwe ambt.

Pdrp.jpg

Vlaamse Volksbeweging feliciteert haar erevoorzitter Peter De Roover

Nadat Hendrik Vuye een nieuwe inhoudelijke opdracht kreeg vorige week was de functie van fractievoorzitter voor de N-VA in de Kamer vacant. Deze morgen heeft de fractievergadering van de N-VA beslist om Peter De Roover de nieuwe fractieleider te laten worden. De Vlaamse Volksbeweging is verheugd met dit nieuws omdat we uit eigen ervaring weten dat Peter De Roover capaciteiten heeft en Vlaams denkt.

Peter De Roover koos in tijden van verwaterd partijpolitiek flamingantisme in de VU voor een zuivere lijn en kon dat in 1988 vinden in de Vlaamse Volksbeweging. Al snel maakte hij van zijn talent gebruik om innovaties door te voeren. Het was onder zijn voorzitterschap dat de VVB in 1991 koos voor een inhoudelijke revolutie. Het federalisme werd vervangen door een duidelijke onafhankelijkheidsboodschap: “Onze toekomst in Europa: Vlaanderen onafhankelijk!”.

De Kracht van een Overtuiging

Het is heel duidelijk dat echte verandering onmogelijk blijft zonder de nodige communautaire hefbomen. Dit werd recent nog maar eens bewezen door de veiligheidssituatie in Brussel, ons verdeeld optreden op de Klimaattop en de volledig andere visie in Wallonië op seksuele opvoeding voor nieuwkomers. Zelfs de vakbonden splijten op de communautaire lijn. Het is duidelijk dat de N-VA niet verlegen is om luchtballonnetjes op te laten die communautair gekleurd zijn, daarvan getuigen de nieuwe werkgroep rond Vuye en het recente voorstel om de NMBS te splitsen.

Wij rekenen er dan ook op dat Peter De Roover zijn nieuwe taken in het wetgevend halfrond niet zal laten inhalen door de realiteit. We verwachten dat hij in consistentie met zijn overtuiging de communautaire hekelpunten zal agenderen waar dat nodig is. Dat zal ook nodig zijn. België werkte niet in 1991. Het werkt nu ook niet.

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

5 reacties op “VVB verwacht Vlaamse inzet van nieuwe N-VA fractievoorzitter De Roover”

 1. Frederik Van der Linden

  boter aan de galg. Praat nog liever met cd en v. Verraad voor Vlaanderen.

 2. Jean Marie TYTECA

  Het met enig ongeloof stel ik vast dat de schizofrene uitspraken van verraders van Vlaanderen, in ruil voor politieke postjes, toch in goede aarde vallen bij de Vlaamse Volksbeweging en ‘t Pallieterke. Ik schaam me rot voor het intellectueel (sic) Vlaanderen die met afgezakte broek de Vlaamse kiezer probeert in te palmen met verwezenlijkingen die niet haalbaar zijn in België.Hoogst waarschijnlijk hebben ze raad gevraagd bij Van Rossem (niet van Geenstijl) over de tactieken om mensen op te lichten.

 3. Als er nu eens iemand is die onbetrouwbaar is, dan wel De Roover. Let maar op!

 4. Frederik Van der Linden

  Ik vrees dat dit boter aan de galg is. De Roover nodigde Vlaams gezindten van de cd en v, vld en sp uit om mee te debatteren. In de uitgestoken hand van het VB spuwt hij.
  Arm Vlaanderen

 5. Werner van Steen

  Als ik het goed begrijp is de idee van Vlaamse onafhankelijkheid bij de VLAAMSE VOLKSBEWEGING pas in 1991 geïntroduceerd????

Trending

%d