[FOTO] Optreden In Memoriam: “meer dan geslaagd!”

imaAfgelopen zaterdag vond in het Museumtheater in Sint-Niklaas het tweede concert plaats georganiseerd door Identiteit, Muziek & Cultuur, kortweg IDMC. Nadat vorig jaar de Duitse bard Frank Rennicke de zaal deed vollopen, was het deze keer de Franse rockgroep In Memoriam waarvoor ruim 120 rechtse rakkers de weg naar deze Oost-Vlaamse gemeente vonden.

Groep en IDMC zw
IDMC samen met In Memoriam op het einde van een prachtig concert, al zingend Les Lansquenets.

Aan het concert van Rennicke een jaar geleden ging een kleine juridische veldslag vooraf, die vanzelfsprekend gewonnen werd door IDMC (toen nog IDM, Rechtse Rakkers en Rechts Actueel). Vanzelfsprekend aangezien – rekening houdend met de recht op vrije meningsuiting en culturele beleving zoals omschreven in het Vlaamse Cultuurpact – iedereen in Vlaanderen zelf mag beslissen naar welke muziek men wil luisteren of wie men wil laten optreden.

En zo geschiedde afgelopen weekeinde, nadat nog enkele kleine en iets grotere onverdraagzamen in de media een poging deden om – mits het uit de gracht halen van wel érg oude koeien – het concert in diskrediet te brengen. Het Nieuwsblad ondernam hiervoor zelfs twee pogingen (1), (2). Alle zuurpruimen ten spijt liep de zaal vlotjes vol en zagen de aanwezigen een prachtig optreden van In Memoriam.

IDMC23

Veel woorden gaan we er verder niet aan vuil maken. Hieronder kan je de foto’s bekijken en zoals steeds: de afwezigen hebben ongelijk! Maar niet getreurd, net zoals Frank Rennicke komt ook In Memoriam nog terug naar Vlaanderen. A jamais, idéaliste!