Op vele plaatsen in Nederland en Vlaanderen wordt er (nood)opvang georganiseerd voor de instroom van economische immigranten. Veelal geplaatst in kansarme wijken. De wijken waar de rijkere bovenlaag woont worden overgeslagen.

Utrecht, in Midden-Nederland kent drie kansarme wijken met veel ‘probleemjongeren’ (en de daaraan gekoppelde criminaliteit): Ondiep, Kanaleneiland en Overvecht. U kunt vast al raden waar de drie voorgestelde asielcentra (AZC’s) worden ingepland…

Vorige week werd het plan gelanceerd voor Overvecht: een AZC voor vierhonderd – voornamelijk mannelijke – vluchtelingen. Dat schoot in het verkeerde keelgat bij veel wijkbewoners. De wijk kampt al met veel problemen en dan ook nog een AZC erbij? Afgelopen maandagavond was er een informatieavond. Het had een avond moeten worden zoals vele andere informatieavonden: boze burgers met vragen en politici die vage antwoorden gaven maar ‘wel in dialoog willen blijven‘. Er waren enkele lokale Pegida-aanhangers en mensen van het Identitair Verzet afgekomen om de buurtbewoners te ondersteunen.

Maar het liep net even anders. Extreem-links kwam langs om een ‘tegengeluid’ te laten horen in Overvecht, ze noemden zichzelf ‘Antifa Utreg’. Het groepje bestond voornamelijk uit kernleden van de Internationale Socialisten. Een marxistisch clubje dat overal infiltreert bij protesten. Terwijl er voor de deur voornamelijk wijkbewoners en mensen uit andere delen van Utrecht lieten weten tegen een AZC te zijn, kwam het extreem-linkse geweld uit alle delen van Nederland om de boel op de spits te drijven.

thomas4
Eén van de in Nederland gekende extreem-linkse actievoerders laat geen twijfel bestaan over zijn politieke motieven.

Het schreeuwen van “Toen niet, nu niet, nooit meer racisme!” lokte geen reactie uit bij de verbaasd kijkende Utrechtenaren. Waarom ook? Racisme had niks van doen met het protest. De provocateurs drongen naar voren met wat geduw en getrek. Er werd door de marxisten een spandoek ontrold, middelvingers gingen de lucht in, en leuzen volgden. De burgers uit Utrecht waren de bemoeienissen van “de mensen van buiten” zat en pakten het spandoek af. Hierop vond er een kort handgemeen plaats waarna de politie ingreep. De beelden in de reguliere media? Utrechtenaren die het spandoek afpakten van de lieve linkse medemens.

Dit was de eerste van twee informatieavonden. Hopelijk betekent dat niet nog meer links geweld voor de volgende…

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “Extreem-links provoceert aan informatieavond rond vluchtelingencentrum in Utrecht”

  1. Dat gebeurd iedere keer weer sinds dat Den Uyl de RAF van Beider – Meinhof Gang als salon fahig heeft gemaakt.denk aan de provo’s dat hoopzakelijk uit Annarchisten als leden bestaat.Hoe meer rotzooi hoe beter ze hat vinden.

Trending

%d bloggers liken dit: