Pegida Vlaanderen betoogde succesvol door te straten van Antwerpen

Gisteren vond de eerste echte betoging van Pegida Vlaanderen plaats. Deze keer dus geen stilstaande manifestatie, maar wel een optocht door de Antwerpse straten. De organisatie spreekt van een geslaagde en succesvolle namiddag.

PegidaAntwerpenBetoging01201628
Niet minder dan 520 manifestanten daagden op voor de Pegida-betoging.

Zoals het Vlamingen betaamt liep het Conscienceplein in de Koekenstad met mondjesmaat vol. Na enkele toespraken van voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerpenaar Hilde De Lobel, Edwin Utrecht van Pegida Nederland en volksvertegenwoordiger Filip Dewinter, vertrokken een 520-tal manifestanten voor de optocht.

PegidaAntwerpenBetoging01201623
Voormalig Vlaams volksvertegenwoordiger en Antwerpenaar Hilde De Lobel bracht een boodschap voor de vrouwen.
PegidaAntwerpenBetoging01201622
Edwin Utrecht van Pegida Nederland.
PegidaAntwerpenBetoging01201621
Volksvertegenwoordiger Filip Dewinter.

Pegida Vlaanderen mocht een grote delegatie Nederlanders begroeten, maar ook een delegatie Duitsers die met Pegida Duitsland-voorzitter Lutz Bachmann waren meegereisd. Vlamingen waren vanuit heel Vlaanderen afgezakt naar Antwerpen. Ook zagen we heel wat voetbalsupporters van Club Brugge, R. Antwerp F.C. en Beerschot Wilrijk. Voor één keer werden de onderlinge strijdbijlen begraven en werd gezamenlijk front gevormd tegen de vervreemding en islamisering van Vlaanderen. Mooi zo!

PegidaAntwerpenBetoging01201627

De betoging verliep erg rustig, op één incident na waarbij een glazen fles, gevuld met water vanuit een appartement naar beneden werd gegooid. Gelukkig voor zowel de betogers als voor de laffe dader heeft dit object van bijna 2 kilogram niemand geraakt. De politie zal er in ieder geval voor zorgen dat deze criminele onverlaat zijn straf niet ontloopt.

Na de optocht werd op het Conscienceplein nog geluisterd naar toespraken van Vlaams volksvertegenwoordiger Chris Janssens, Pegida Vlaanderen-woordvoerder Kristof de Smet en uiteindelijk het slotwoord van oprichter van Pegida Dresden en voorzitter van de gehele Pegida-beweging, Lutz Bachmann. Aan het aantal aanwezigen te zien dat op het einde nog de Vlaamse Leeuw meezong (de twee eerste strofen), was het geen goede beslissing om in totaal zes (6) sprekers te laten aanrukken voor deze manifestatie.

PegidaAntwerpenBetoging0120165
Chris Janssens, Vlaams volksvertegenwoordiger.
PegidaAntwerpenBetoging0120164
Kristof de Smet, woordvoerder Pegida Vlaanderen.
PegidaAntwerpenBetoging0120162
Lutz Bachmann uit Duitsland, oprichter Pegida.

Ondanks deze enige bedenking konden ook wij vaststellen dat deze Pegida-manifestatie de meest geslaagde en talrijkste was van alle manifestaties in Vlaanderen tot nog toe. Rob Verreycken, die de regie van de manifestatie in handen had, riep nog op om op 21 februari massaal af te zakken naar Gent om deel te nemen aan de geplande Voorpost-betoging in de Arteveldestad. Wie er gisteren bij was, zag dat het goed was!

3 comments

  1. Durven jullie dat een groot succes te noemen? In mijn opinie is dit een grote flop! Hoeveel percent van de Antwerpse autochtone bevoking is dat? 0,,75 ? Uit hoeveel allochtonen bestaat in doorsnee een moslimbetoging in Antwerpen? Uit 20 percent? Blijf toch realistich, beste lui! Het moet meer, veel meer! Er moet geklaagd worden dat 500 te weinig, veel, veel te weinig is. Met 500 wandelaars imponeert men niets en niemand. Ik zelf had gehoopt op een minimum van 5.000, tien keer meer. Al wat die betoging mij leert is dat er nog enorm veel werk aan de winkel is en dat mn niet mag versagen.

Comments are closed.