Salafistische militie bewaakt met oudjaar ‘hun’ wijk in Den Haag

In de Schilderswijk in Den Haag gaan salafisten de orde handhaven tijdens de oud en nieuw viering. De Schilderswijk, ook wel de sharia-driehoek genoemd, kwam in 2013 en 2014 vaak in het nieuws door de demonstraties van salafisten ter ere van de Islamitische Staat (IS).

assoena
Salafistische patrouilleren door de wijk.

Deze demonstraties met vlaggen die IS ook gebruikt, leidden tot grote verontwaardiging. Mede door de gescandeerde leuzen zoals ‘Dood aan de joden! Dood aan de Westerse samenleving!” De Haagse burgemeester bleef volhouden dat er niks aan de hand was en dat dit een uiting was van de vrijheid van meningsuiting.

Tijdens een demonstratie van het gelegenheidsplatform Pro Patria braken er zware rellen uit tussen sympathisanten van IS en de politie. Hierna werd de IS-propagandacel in de wijk opgerold door de overheid. Twee weken geleden zijn de celstraffen voor het propageren van de islamitische gewapende strijd uitgesproken. Deze varieerden tussen taakstraffen voor de meelopers tot een paar maanden effectieve celstraf voor de leiders.

De As Soenna moskee speelt al jaren een belangrijke rol in de salafistische gemeenschap in Nederland. Deze moskee kwam regelmatig in het nieuws door de doodsverwensingen aan Nederlandse politici, maar bijvoorbeeld ook door het uitnodigen van imams die huwelijken tussen kinderen en volwassenen op islamitische wijze inzegenen.

Vorig jaar maakte de Haagse burgemeester een ‘appeasement’-afspraak met de moskee. Zij mochten de orde handhaven tijdens oud en nieuw in eenvormige kleding. Binnen de wijk zou dat aanzien betekenen voor de moskee. Zij waren tenslotte het officiële verlengstuk van de politie aan het einde van het jaar.

Op 17 december jongstleden nam de Tweede Kamer een motie aan om niet meer met salafistische organisaties samen te werken. In een andere motie noemde een Kamermeerderheid salafistische organisaties “Een kweekvijver voor radicalisering en gewelddadig jihadisme.” Ondanks deze politieke ontwikkelingen gaat de samenwerking met stichting As Soennah gewoon door.

Vlak na kerst lekte het plan van burgemeester Jozias van Aartsen uit om wederom rond de jaarwisseling de beruchte shariapatrouilles op te stellen in de wijk. De gemeenteraad wist van niets, zo bleek uit reacties. De PVV heeft dan ook gelijk vragen gesteld, maar deze zijn nog niet beantwoord.

Onze vraag aan de gemeente of patriottistische organisaties ook mogen patrouilleren in wijken waar ze veel aanhang hebben kon een woordvoerder niet beantwoorden.

4 comments

  1. Een privé militie dus ! Zou dat in Holland dan niet verboden zijn, zoals bij ons ?

  2. Er is alleen een middel die werkzaam is,Geef Wilders en de PVV de Mandaat om alleen in Den Haag te regeren.Alleen zo kunnen wat aan deze rotzooi veranderen. Wat samsom betreft vandaag of oreg krijgt ie van de God van Abraham de rekening geprecemnteerd.Om se 10 Geboden aan zijn voeten te lappen.net als Els Borst.en vele anderen die de toorn van de God van Abraham op zich haalt.

  3. Dat wij voortdurend beloge worden,heb ik vandaag weer beleefd ik heb in Nationaal geografic Chanel de slag bij Waterloo gezien.de film word door Dino de Laurentis gedraaid .Geen woord over Willem III sprake is van Lord Wellington uit GrootBrittanie, en Marechal Blucher uit Ptuisen.Een heel klein beetje worden de Belgen genoemd.geen Hollander wordt hier genoemd hoewel wij allemaal weten dat Waterloo binnen de Hollandse grens befindt.Belgie was nog een deel van Nederland.Zo heb ik ook op school geleerd dat het Wellington en Blucher was die Napoleon verslagen hebben.en naar Sint Hellena in de Zuid Atlantiek wordt verbannen.De leugens wordt ook tegenwoordig voortgezet.

    1. er is ook port willem in scottland .een haven genoemd naar jawel de kerel van orange waar hij ook Vorst was . dus scottland is ook nederland ?

Comments are closed.