Het is al enkele dagen geleden dat het Identitair Verzet de moskee in Dordrecht (NL) heeft bezet. Wij spraken met twee activisten van die dag.

dordt

Red: Goedemiddag heren, zeker drukke dagen met het te woord staan van de media?

IdV: Dat valt mee. Tot op heden heeft niet een journalist de moeite genomen het nummer te bellen wat onderaan de persverklaring stond vermeld. De Dordtenaar, een lokale krant, schreef zelfs dat wij niet bereikbaar waren voor commentaar. Nochtans stond de telefoon gewoon aan. Wel wisten de journalisten het lokale moskeebestuur te vinden om een tranentrekkende reactie te kunnen plaatsen.

In Nederland niet een regel van hoor en wederhoor  of een recht op antwoord in de media?

Officieel wel natuurlijk. Maar het kost minder tijd elkaar na te schrijven zo blijkt.

Terug naar de actie. Wat was de doelstelling van die dag?

Het aanklagen van de voortwoekerende wildgroei van moskeeën en de islamisering van ons land. Verder wilden wij de vijfde colonne in onze gebieden voor het voetlicht brengen.

De vijfde colonne?

Nederland is in oorlog met de salafistische stroming binnen de islam. Zij hebben via een van hun organisaties, de Islamitische Staat, ons de oorlog verklaard. Salafisten hebben de afgelopen jaren aanslagen gepleegd op het Europees grondgebied tegen onze bondgenoten, maar ook in Nederland zelf. De tienduizenden salafisten in ons land onderschrijven in grote meerderheid de doelstellingen van I.S. Niet voor niets zijn er, volgens officiële berichten, ongeveer 200 van die tienduizenden salafisten afgereisd naar het Midden Oosten om mee te vechten tegen het seculiere regime van Assad. Andere bronnen spreken over 300 tot 400 moslimfundamentalisten die vanuit ons land die kant op zijn gegaan.

De Islamitische Staat is nu wijd en zijd bekend. Maar ook het Al Qaida van Osama bin Laden is een salafistische organisatie. Dichter bij huis is bijvoorbeeld de moordenaar van Theo van Gogh, Mohammed Bouyeri, een salafist. 8% van de Nederlandse moslims zich aangetrokken tot het salafisme. Een vijfde colonne is dan ook een term die de lading wel dekt.

Is dat doel dan bereikt door die bezettingsactie?

Onze acties maken de tongen los. Mensen discussiëren onderling over de islam in al zijn facetten. Zo’n actie  als die van zaterdag is een uiting van verzet. En die wordt gezien de reacties door vele mensen als een hart onder de riem gezien. Steeds meer mensen komen van de bank af om in het verzet te gaan. Dat hoeft niet per definitie via ons.

Het is een betrekkelijk nieuw fenomeen in Nederland, deze vorm van actievoeren vanuit het rechtse politieke spectrum. Hoe is de politie omgegaan met jullie afgelopen zaterdag?

Ze hebben het er intern maar moeilijk mee. Er waren elf auto’s en 29 agenten opgetrommeld om vier mensen van een dak af te halen.

Organisaties als Greenpeace maar ook de extreemlinkse activisten hebben voor ons de weg gebaand. In vroeger tijden waren zij  de activisten die de straat op gingen. Toen zij gearresteerd werden in die tijd kregen ze een aai over de bol en mochten weer gaan. Dat schiep zoveel jurisprudentie dat wij een eventuele rechtsgang met vertrouwen tegemoet zien.

Wij hebben nu drie van deze acties gedaan in 2015. De eerste was in Leiden. Daar werden onze activisten van het dak gesleept en kregen een pak boetes mee. Zoveel dat zelfs de agenten wegkeken toen we die kregen. Een boete voor het oneigenlijk betreden van een dak. Een voor openlijke ordeverstoring, een voor het afsteken van (legaal) vuurwerk en een voor het bij hebben van 1 spuitbus (die niet gebruikt was die dag). Waarschijnlijk met de gedachte: We geven vijf dikke boetes maal vijf activisten en het is wel klaar voor de toekomst. Het zogeheten financieel wurgen. Maar zo’n honderd mensen van onze achterban legden zoveel geld in de boetepot dat het onze activisten niets meer kwijt waren dan hun tijd.

De tweede maal stonden vier activisten op een dak in Gouda van een kazerne die in een megamoskee moest worden omgebouwd. We stonden daar bijna uren. Vele buurtbewoners zagen ons en staken hun duim omhoog. Maar niemand belde de politie. Waarschijnlijk omdat ze het wel een goede actie vonden? Na meer dan anderhalf uur gingen deze jongens er maar weer vanaf. Tijdens en achteraf de actie kregen wij veel goede reacties en hebben een goede groep kunnen vormen in Gouda.

Deze derde maal, met weer nieuwe mensen in vergelijk met de eerdere twee, krijgen de activisten geen boete maar mogen ze voorkomen bij de rechter. Maar gezien de achtergronden van die dag en de jurisprudentie zal ook die niet verder komen dan een boete voor het een of ander.

Waar kunnen mensen terecht die jullie willen steunen?

Men kan contact met ons opnemen via onze website idverzet.org, onze Facebookpagina of via info@idverzet.org. Verder is het natuurlijk meer dan welkom als men een donatie wil doen om onze boetes te helpen bekostigen, dit kan zowel via Paypal als via de bankrekening van onze penningmeester (NL49SNSB0864785607 t.n.v. Denise de Vries) onder vermelding van “Boetefonds”.

Bedankt voor je tijd, en veel succes!

Graag gedaan en bedankt voor de getoonde interesse!

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

13 reacties op “Vraaggesprek met activisten die moskee in Dordrecht bezetten”

 1. ‘Het is een betrekkelijk nieuw fenomeen in Nederland, deze vorm van actievoeren vanuit het rechtse politieke spectrum.’
  Menen jullie dat nu echt? Er wordt al sinds de jaren negentig op die manier actie gevoerd door een resem van actiegroepen, zoals pakweg de NVU, Met de dieren tegen de beesten, Voorpost, enz. (daarvoor was het onmogelijk wegens overmacht van anarchisten en linksen die uitermate gewelddadig waren, denken we bijvoorbeeld aan de aanval op de CP te Kedichem in 1986).

  1. Het bezetten van daken van moskeeën was daarvoor nog nooit gedaan in Nederland.

 2. Ik kan dit best waarderen hoor. S6 jongens en meisjes

 3. Helemaal mee eens, de islam moet een halt worden toegeroepen want uit zichzelf zullen ze nooit rekening houden met anderen. Dat moeten wij maar doen.

 4. Eindelijk een groep mensen die niet alleen maar jammert met ingezonden commentaar op een blog maar die ook werkelijk wat doen. Ik heb daar veel gespekt voor!
  Als we werkelijk onze kultuur willen verdedigen moet er aktie worden gevoerd.
  De huidige wetgeving is alleen maar in het belang van onze vijanden. Die hebben toch al geen bootschap aan ons bestel.

 5. Fantastisch initiatief. Nu de rest van meer dan 12 miljoen “Nederlanders” nog. Ik heb helaas het idee, dat die nog liever hun strot doorgesneden willen hebben. Waar wachten ze anders op?

 6. Louis Burgemeestre

  Alleen met de God van Abraham zal ik met julie mee doen.

 7. Geweldig.En bedankt voor jullie inzet.

 8. Ga zo door beste verzetsmensen. De islam hoort niet in onze cultuur thuis. Nergens in Europa.

 9. Goed zo want Europa is ONS continent en ergo geen kalifaat-kolonie van Mecca !

  1. Louis Burgemeestre

   Ik ben een gelovige Gereformeerde, en ik doe alleen mee als de God van Abraham ook mee mag doen.Anders kunnen julie de pot op.

Trending

%d bloggers liken dit: