Gisteren ‘mochten’ de 3.300 stemgerechtigde Linkebekenaars opnieuw naar de stembus om een nieuwe gemeenteraad (lees: nieuwe burgemeester) te kiezen. Op 9 november jongstleden hadden de 13 gemeenteraadsleden van de (Franstalige) Lijst van de Burgemeester, uit protest tegen de aanduiding door Vlaams minister Liesbeth Homans van Eric De Bruycker, een raadslid van de Vlaamse oppositiepartij Prolink, collectief ontslag genomen.

lbnk
Vlaamse actievoerders tijdens een gemeenteraad in Linkebeek.

Met 94% van het aantal geldig (let op dit woord!) uitgebrachte stemmen, kraait Damien Thiéry  alvast victorie en is er zeker van “dat minister Homans het democratisch signaal van de kiezer toch niet zal kunnen negeren”. MR-voorzitter Olivier Chastel was er op twitter alvast als de kippen bij om Thiéry te feliciteren met zijn ‘excellent resultaat’.

Aangezien het gros van ook de Vlaamse pers bijna zonder voorbehoud meedoet aan deze eenzijdige , nogal comical Ali aandoende interpretatie van de feiten, hierbij dan toch een aantal kritische kanttekeningen vanwege de VVB:

  • 17% van de stemgerechtigde kiezers kwam niet opdagen;

  • 13,85% van de kiezers stemde blanco;

  • De derde hond in het kegelspel, La Droite, behaalde 6,6% van de stemmen;

Samen zijn deze stemmen goed voor 37.45% wat impliceert dat de lijst van Damien Thiery geen 94 % maar slechts 62,55% van de kiezers wist te bekoren.

Raadslid Yves Ghequière (die door de Vlaamse lijst Prolink zal worden voorgedragen als burgemeester) wist zijn voorkeurstemmen in vergelijking met 2012 bijna te verdubbelen (van 520 naar 958), terwijl Thiéry’s voorkeurstemmen daalden (van 1.232 naar 1.200).

Of Thiéry dan werkelijk zo hoog van toren moet blijven blazen, is maar ten zeerste de vraag. Vermits Prolink uit principe niet opkwam en er een stemverschuiving was naar Ghequière, die een minder fransdol profiel heeft dan Thiéry, komt minister Homans alvast als morele overwinnaar uit de bus in dit koningsdrama. Ze moet er dus, wat een aantal rabiate francofonen ook mogen beweren, alvast niet aan denken om Thiéry opnieuw te benoemen. Wie zijn neus schendt, schendt namelijk zijn aangezicht. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Bron: VVB.org

Dit nieuws alleen dankzij jouw steun!

Help ons de leugens van de main stream media (MSM) te doorbreken. Geef ons 5 euro – of meer!

€ 5,00

Eén reactie op “VVB: “Homans moet Thiéry niet benoemen als burgemeester van Linkebeek!””

  1. Consequent blijven tot het definitief vastloopt en BELGIE BARST

Trending

%d bloggers liken dit: