Front National behaalde net geen 7.000.000 stemmen

Extreem links, links, groen en alle varianten van centrumrechts, waren nodig om Marine, Marion en zoveel andere kandidaten, het bestuur van een regio te ontzeggen. De haat (of eerder de wanhoop) tegen de nationalisten ging zover dat links zich terugtrok om centrumrechts aan zet te laten.

mmvf

Marion Le Pen: “Il y a des victoires qui font honte aux vainqueurs”

De hoge scores van Marion (44,06%) en Marine (42,23) hadden bij een triangualaire verkiezing wellicht volstaan. Fantastisch nieuws is wel dat een deel van dat zootje zichzelf daardoor heeft uitgesloten, en bijgevolg gedurende de komende zes jaar niet in de regionale raden van PACA en NPDC zal vertegenwoordigd zijn. Bon débarras! Gedaan met de linkse indoctrinaties op de kunstenfestivals van Avignon, Orange en Vaison-la-Romaine, waarvoor die regionale raden bevoegd zijn.

Neemt niet weg dat de schijndemocraten en hun schrijfvazallen jubelen: ‘geen bestuursmandaten voor het Front National’. Knack, het rioolblad uit Roeselare, waar je als nieuw abonnee bijna een wagen bij krijgt – zo goed moet de verkoop wel zijn – bloklettert:

“Nederlaag voor Le Pen: FN verliest en haalt geen enkele regio binnen”.

Het Front National verliest?

Hoezo, het FN verliest? In de eerste ronde behaalde de partij 6.018.914 stemmen, gisteren kwamen daar nog eens 801.233 kiezers bij, wat het totaal op 6.820.147 brengt. Vele politieke formaties zouden onmiddellijk voor zo’n ‘nederlaag’ tekenen.

Dat de verwachting – regio’s besturen – niet werd ingewilligd, is waar. De bekende truc van de media: leg de lat voor uw vijand (FN) zo hoog, dat de opdracht onmogelijk wordt en geef dan commentaar. Hysterische kreten van de leugenmedia, de politiek, het patronaat, de kerk, de loge, de vakbonden, het Elysée, enzovoort, hebben een deel van de bevolking angst ingeboezemd, dat staat vast. Niet iedereen beschikt over de nodige weerbaarheid om die leugens naast zich neer te leggen, waardoor het Republikeins front, het Frans cordon sanitair, perfect heeft gefunctioneerd.

Het Front Républicain

Voor het eerste Front Républicain moeten we al naar 1956 teruggaan. Toen bestond er nog geen Front National (opgericht in 1972). De nationalistische strekking werd toen aangevoerd door Pierre Poujade, naar wie het ‘Poujadisme’ later zal genoemd worden. Zijn partij, UFF (of l’Union et Fraternité Française), had zowat hetzelfde programma als de andere nationalistische partijen. Ze zullen de geschiedenis echter ingaan als anti-etatistische en anti-belastingspartij.

In 1956 ( proportioneel kiesstelsel) kon de partij 52 volksvertegenwoordiger naar de Assemblee sturen. Dat viel uiteraard niet in goede aarde bij de toen heersende politieke klasse. Om het succes van Poujade te counteren werd het Front Républicain op 8 december 1956 tot leven geroepen. Tot de Initiatiefnemers behoorden oud-premier Pierre Mendès France, Guy Mollet (SFIO), Jacques Chaban-Delmas CNRS) en de latere president Mitterand.

Het bedrog

De stemmen zijn amper geteld, of de gevolgen van het volksbedrog zijn al zichtbaar. De regio Provence-Alpes-Côte d’Azur zal voortaan door Christian Estrosi (Rép) bestuurd worden. Om reeds aangehaalde reden zullen de socialisten daar geen deel van uitmaken. Om dat te compenseren beloofde een euforische Estrosi dat hij daarvoor desnoods nieuwe jobs zal creëren, om de socialisten vooralsnog niet op droog zaad te zetten. Voor wat hoort wat.

Resultaten

Het Front National beschikt sinds gisteren over 358 zitjes in de regionale raden en wordt daarmee de tweede grootste partij op regionaal niveau (LR 478 en PS 339). De nationalisten uit Corsica halen 24 zetels. Ter vergelijking: in 2010 behaalde het FN 1.943.307 stemmen bij de regionale verkiezingen(118 zitjes). In Corsica besturen de regionalisten voor het eerst de regio, waar ook het FN 4 zetels in de wacht sleept.

Besluit: het FN won gisteren 240 zetels in de regionale raden en toont daarmee zijn verankering aan op alle niveaus. Al de rest is zever.

Voor alle uitslagen verwijzen we naar de zeer gebruiksvriendelijke webstek van het Frans ministerie van Binnenlandse zaken:

http://elections.interieur.gouv.fr/regionales-2015/index.html

4 comments

  1. Ik stel mij de vraag wat er in Frankrijk zou gebeuren moest tijdens volgende verkiezingen het FN de absolute meerderheid halen. Einde linkse magistratuur, NGO’s, EU,… Eindresultaat zou waarschijnlijk een staatsgreep zijn georganiseerd door de MSM en Europa,VS.

  2. FN mag trots zijn, net als alle rechtgeaarde mensen in Europa. De toekomst lacht ons toe !

  3. Als het getij verloopt verzet men de bakens !!!!!! de aanhouder wint !!!!!!!!!

  4. Ja maar de PoCo-partijen hebben er wel OOK een “Cordon DISCRIMINATOIR” omheen gemetst ! Dit neemt niet weg dat het zaad is gezaait en dat een enorme , gezonde groei gaande is !

Comments are closed.