Allerlaatste voorbeschouwing Franse verkiezingen

‘Democratisch’ Frankrijk weert zich als een duivel in een wijwatervat om het FN eventuele bestuursmandaten in drie departementen te ontzeggen. De ranzige argumenten die daarvoor gebruikt worden, geven een mens braakneigingen.

Het lijkt wel of het overgrote deel van de opiniërende klasse alle voeling met de democratie heeft verloren. “De democratie is in gevaar, de investeerders gaan weglopen, het is de dood van het Provençaals- en Mediterrane  toerisme, de armsten gaan de dupe zijn”.. enzovoort.  Dat alles konden we lezen, horen en zien via de gesubsidieerde leugenpers.

Natuurlijk is de democratie in gevaar wanneer ze daarmee hun persoonlijke verrijking bedoelen. La Voix du Nord, de gazet die vorige week hevig te keer ging tegen Marine, krijgt jaarlijks zo maar even 1,6 miljoen euro subsidie van la Region Nord-Pas-de Calais-Picardie. Daarmee zijn zij uiteraard niet de enigen die aan de gulle vleespotten van de ‘democratie’ mogen zitten. Dat geldt voor de gehele media, cultuur en copains van het regime. Wanneer dat alles in het gedrang komt, is de democratie natuurlijk in gevaar.

Anne Hidalgo (PS), burgemeester van Parijs via een bedpromotie, ging zelfs nog een stapje verder door te verklaren dat het Front National, gesticht in 1972, collaboreerde met nazi-Duitland. Aan de dame die een zoon heeft met Hollande, zeggen we dat: ‘heureusement que le ridicule ne tue pas, sinon la mairie de Paris serait deserte’…

Het regimejournaille voelt natuurlijk aan dat hun haring niet meer wil braden. Het volk heeft genoeg van hun voorgekauwde manipulaties en leugens.  Na een jarenlange kruistocht tegen Jean-Marie Le Pen en zijn partij, stellen ze vast dat hun invloeden quasi nihil zijn geworden.

Maar goed, ook in Vlaanderen kennen we dat.

De socialisten en de Groenen (EELV) hebben opgeroepen om zondag op de Républicains te stemmen. Extreemlinks geeft geen richtlijnen en Jacques Bompard (Ligue du Sud) vraagt de kiezer om voor het FN te stemmen.

Mtrvf.jpg

Het zal zondag een bikkelharde strijd worden in de noordelijke en zuidelijke regio van Frankrijk. Het wordt moeilijk in de arena van één tegen allen. In een peiling van SOFRES zouden zowel Marine als Marion het ‘niet’ halen. Deze peiling werd afgenomen bij telkens 800 personen in elk van de regio’s. Achthonderd gepeilde personen in regio’s van respectievelijk 5 en 6 miljoen inwoners, lijkt ons echter niet echt relevant.

Zou SOFRES het spelletje meespelen of is het de harde  realiteit?  In het zuiden zou Marion rond de 46% sneuvelen, in het noorden zou Marine 47% van de stemmen halen. Er is natuurlijk de grote onbekende in het verhaal. Nooit voorheen was het FN op zoveel plaatsen tegelijk aanwezig in een tweede ronde. Daardoor blijft de overdracht van stemmen, die in de eerste ronde niet naar het FN gingen, een groot onbekend gegeven. Om het FN de overwinning te ontnemen zouden minstens 70% van de socialistische kiezers uit de eerste stemronde,  hun stem nu aan centrumrechtse kandidaten moeten geven. Voor sommigen lijkt dat een onhaalbare kaart, anderen geloven er wel in. Zondag weten we alleszins meer.

Als de peilingen inderdaad zouden uitkomen dan wordt Florian Philippot, de FN kandidaat voor de Elzas, meteen de enige kanshebber om zijn regio binnen te halen, wat al niet min is. Zoals we eerder berichtten handhaaft de socialist zijn kandidatuur voor de tweede ronde. Daardoor wordt de kans van Philippot meer dan reëel.

Wij kunnen van hier uit niets anders doen dan onze vrienden van het FN veel geluk te wensen bij de grootste uitdaging uit hun geschiedenis. We blijven hopen op drie regio’s, hoewel we weten dat het moeilijk wordt, zeer moeilijk.

“Point n’est besoin d’espérer pour entreprendre, ni de réussir pour persévérer” (Het is niet nodig te hopen om te ondernemen, noch te slagen om te volharden) (Willem van Oranje).

3 comments

  1. De dubbele incarnatie van Jeanne d’ Arc in Marine & Marion Le Pen spreekt de Fransen aan, tot spijt van elke gauchist die het benijdt !

Comments are closed.