Inzet politie bij asielcentra brengt veiligheid van gewone burger in gevaar

De instroom van duizenden asielzoekers kost indirect meer geld dan naar buiten wordt gebracht in de officieel gebrachte cijfers. Verborgen kosten zijn bijvoorbeeld ook de verzwaarde druk op de medische diensten en de politie. Korpschef Ruud Bik van het Nederlandse Nationale Politie luidt de noodklok.

openordie.jpg
‘Vluchtelingen’ aan de poorten van Europa met een duidelijke boodschap.

Nederland telt sinds de reorganisatie van de afgelopen jaren ongeveer 50.000 agenten die voltijds op straat actief zijn. Van dat aantal zijn er tussen de 1.500 en 2.000 agenten voltijds bezig met de begeleiding, bescherming en arrestaties op de asielzoekerscentra. Volgens korpschef Bik kan daardoor minder mensen worden ingezet voor het bestrijden van veel voorkomende misdaad. Onderzoeken naar onder meer overvallen en straatroven blijven daardoor in veel gevallen liggen. Een schrikbarende uitspraak van de hoogste chef bij de politie. “Zo kan het zijn dat er aangifte wordt gedaan van een straatroof, waarbij het slachtoffer de dader goed heeft gezien, maar dat daar toch geen prioriteit aan wordt gegeven. Er is sprake van een verdringingseffect, waarvan de impact per eenheid verschilt.” Het aanleveren van informatie aan het OM, op basis waarvan vervolging van daders kan plaatsvinden, komt daardoor ook onder druk te staan.

Ook in Duitsland luidden regionale politiechefs de noodklok. Daar vallen regelmatig gewonden onder de agenten. Mede door de bewapening van de ‘vluchtelingen’. Tot op heden kijken politici ook daar de andere kant op.

Gezien de steeds grotere instroom van economische immigranten kan er verondersteld worden dat steeds meer politiecapaciteit zal worden verplaatst naar deze broeinesten van onrust.

7 comments

 1. “Andermans’ volk eerst, Eigen Volk kan verrekken” is immers politiek-correct want xenofiel en autochtonofoob !

 2. ZEKER als de liberale ,op een kier-“open”-VLD nu zegt allochtonen ZONDER diploma bij de Politie te laten aansluiten, wat TERECHT tot protest van de eigen Liberale Vakbond aanleiding geeft. “Positieve” discriminatie is immers OOK discriminatie, zelfs indien gecamoufleerd als ..;”positieve actie” !

 3. Er schiet weinig anders over dan onze ZELFVERDEDIGING voor te bereiden met ALLE middelen, ik herhaal met ALLE middelen…..;

  1. “Afrikaanse migranten” ??? Welke ? Blanke Afrikaners , nazaten der Boers uit Zuid-Afrika, bruine Berbers of Arabieren uit Noord-Afrika of Zwarte Afrikanen, negers uit Equatoriaal Afrika ? “Afrikaans” is GEEN ethnische maar een geografische qualificatie.

 4. Het Blanke Volk telt niet. Niet in Nederland, niet in Vlaanderen en eigenlijk nergens niet.

  In Finland heeft een Afghaan zijn blanke ex-vriendin verkracht, vastgebonden op een stoel en levend in brand gestoken. Geen woord in de links-liberale media-maffia. En volgens het Finse immigratie instituut kan deze “nieuwe Fin” niet worden gedeporteerd…

  http://www.breitbart.com/london/2015/12/01/afghan-migrant-brutally-raped-burnt-death-young-european-wanted-break/

 5. Er zijn maar twee effeciente oplossingen voor dit probleem mogelijk: ofwel terugdrijven ofwel wegscheren (vgl. de toespraak van de president van China op de klimaatconferentie in Parijs).

Comments are closed.