Als links geweld gebruikt is het steeds de schuld van rechts

Volgens de militaire inlichtendienst – althans als we De Standaard mogen geloven – behoren “de radicale islam, extreemrechts en criminele motorbendes” tot de te volgen extremistische bewegingen. Vreemd, want ‘extreem-rechts’ heeft in Vlaanderen geen aanslagen of doden op hun geweten. En wat als we dat palmares naast dat van extreem-links zouden leggen?

lpip.png
Wanneer links op straat komt, volgt er nogal dikwijls geweld. Maar gelukkig worden wij, rechtse rakkers, om die reden gevolgd… Vreemd.

Op React hebben we de vraag al eens gesteld aan links: som voor ons eens op wat extreem-rechts in Vlaanderen op vlak van geweld al heeft uitgespookt? En vooral, maak het vergelijk met uw eigen daden. Want laat ons eerlijk zijn, als er sprake is van geweld bij betogingen en protesten gaat het steeds opnieuw over linkse relschoppers. Die drang naar links geweld en terrorisme werd trouwens in januari nog bevestigd door Europol: lees hier.

Een NSV!-betoging bijvoorbeeld heeft an sich geen politie nodig. Die massale politie moet steeds aanrukken – en kost de maatschappij veel geld – omdat linkse relschoppers de NSV’ers letterlijk de kop willen inslaan. Omdat de politie dit weet te voorkomen, breken de linkse “vreedzame, democratische tegenbetogers” (zo heet dat dan bij de media) vervolgens openbaar meubilair af, slaan winkelruiten in en gooien met alles wat los zit (en kan losgewrikt worden) naar de politiediensten.

Dat is de realiteit en ook dat was wat we gisteren weer mochten aanschouwen in Parijs. Het was enigszins voorspelbaar, maar wat aangekondigd werd als een vreedzame mars tegen de klimaatverandering eindigde al snel in een gewelddadig kat-en-muisspel met de politie. Links kan het echt niet laten. Zelfs de kaarsen voor de slachtoffers van de jongste aanslagen in Parijs werden gebruikt als projectiel om de politie te bekogelen. Het is zoals een vredesactivist die met een vredesduif zijn (ingebeelde) tegenstanders te lijf gaat.

Neen, een aantal zaken zijn duidelijk. Ten eerste: links heeft sinds jaar en dag een pakt gesloten met geweld. Vakbondsbetogingen, betogingen tegen nationalistische studenten (NSV!, bal van de Burschenschaften in Duitsland, …), klimaatmarsen, … bijna iedere keer komt er geweld aan te pas. En ten tweede: van de twee zaken die de militaire inlichtendienst opsomt en die zich in het maatschappelijke debat bevinden (motorbendes zijn een afgebakend gegeven) zullen ze toch extreem-rechts moeten inruilen met extreem-links. Tenslotte zijn het ‘de radicale islam en extreem-links’ die de orde verstoorden de afgelopen weken in Parijs.

Er kwamen nochtans daags na de aanslagen in Parijs enkele honderden rechtsradicalen samen in Parijs. Verenigingen/partijen zoals de Griekse Gouden Dageraad, het Waalse Nation en CasaPound Italië (en vele anderen) hielden er onder het goedkeurende oog van het aloude Franse GUD een prachtig Europees congres. Deze rechtse jongens en meisjes worden steevast als “extreem gewelddadig” afgeschilderd. Maar niemand die tijdens het congres gewond geraakte, behalve misschien één van de organisatoren die zich verwondde aan een duimspijker bij het ophangen van een affiche…

Alle gekheid op een stokje, we zouden ons beledigd voelen mochten we als rechtse rakkers niet meer geviseerd worden door Vadertje Staat. Maar toch even voor alle duidelijkheid: ‘leg een bom onder het Belgisch vorstendom’ is slechts een uitdrukking (misschien hadden ze het niet door).

7 comments

  1. Zij hangen toch zou graag het “gediscrimineerd” sukkelaarke uit dat ze fantaseren te ondervinden vanwege “fascistische, discriminerende, xenofobe, antisemietische , nazi, racisten”(sic)

  2. Als je op een manifestatie van Pegida durft meestappen met een Belgische vlag heb je veel kans dat je in elkaar wordt geslagen. Ze zouden elkaar nog afranselen, die vredige rechtse haatzaaiers.

    1. U verwart een tricolore dweil met “een vlag”, u beschikt over de scheepslading politiek-correct fantasie van Moeder-de-Tricolore-Gans ! Scheur er dat rood af , dan zult ge ONZE vaandelkleuren al hebben tegen dat Vlaanderen Vrijstaat geboren wordt.

  3. Ik herinner mij ooit met vrouw en kind naar een info-avond van het Blok over criminaliteit geweest te zijn. Links (ABVV, …) stond te betogen: mijn vrouw enkele rake klappen, dochter (11 jaar) bijna een trauma, en een bejaarde bezoeker een bloedneus geslagen door 5 ‘helden’ van links. Dag erna in de krant: relletjes bij extreem rechtse bijeenkomst. Punt.

  4. Soms vraag ik me af of die betogers nog altijd zo idioot zijn, in 2015 naar de politie ‘fascistes’ roepen is eigenlijk al links-politeke steentijd, met een regenboogvlag zwaaien waarop pax staat terwijl je aanvalt idem, met die bloemen en kaarsjes gooien krimineel en echt moreel verwerpelijk. Wat de veiligheidsdiensten van hier betreft, één voorbeeld: het Vlaams Blok/Belang staat er al op vanaf de eerste dag van de oprichting, zegt genoeg denk ik.
    Vlaamse groeten, Werner van Steen

  5. Als Rechts geweld gebruikt is dat steeds de schuld van Links. Zou onze militaire inlichtingendienst nu ook al geïnfiltreerd zijn door extreem Linkse SP.A-lidkaarten? Zou kunnen, kijk maar eens naar de BRT.

Comments are closed.