Neergehaalde Russische Fighter geopolitieke afrekening om mislukte IS-oliedeal?

tprvWas het neerhalen van een Russisch gevechtsvliegtuig een geopolitieke afrekening tussen Turkije en Rusland? Alles wijst in die richting, als we de buitenlandse media mogen geloven die niet blindelings de EU-NAVO-VSA-doctrine volgen.

Laten we even chronologisch samenvatten wat we uit de verschillende buitenlandse media vernemen. Reeds lang wordt gezegd dat de Islamitische Staat miljoenen per dag (!) verdient aan de verkoop van olie. Het grootste deel zou afkomstig zijn van olievelden in Irak, die gecontroleerd worden door IS.

Aanvankelijk werd vermoed dat ook Turkije – en zelfs de EU – via achterpoortjes zaken deed met IS om deze olie, die onder de marktprijs wordt verkocht, aan te kopen. Alvast de ‘zaakvoerder’ van Turkije zou nu bekend zijn: Bilal Erdogan. Deze zoon van Recep Tayyip Erdogan, jawel de president van Turkije, is de eigenaar van een bedrijf dat onder andere olie invoert in Turkije.

bilalis

 Voorafgaand aan het neerhalen van het Russische gevechtsvliegtuig had Rusland in Syrië een 500-tal tankwagens platgebombardeerd die met olie onderweg waren naar Turkije. De olie in deze tankwagens zou afkomstig zijn van de bewuste olievelden in Irak, en dus veel geld opbrengen voor IS. Pittig detail: deze tankwagens waren eigendom van het bedrijf van Bilal Erdogan.

osist
Vrachtwagens die illegaal olie transporteren vanuit door IS bezette olievelden in onder andere Irak. Bilal Erdogan, zoon van Recep Erdigan, president van Turkije, is eigenaar van een bedrijf dat onder andere IS-olie invoert naar Turkije.

We willen niet alles zomaar voor waarheid aannemen, maar de berichten die ons bereiken wijzen steeds meer in de richting van een vergeldingsactie vanwege de president van Turkije om de mislukte illegale invoer van schurken-olie door zoonlief Bilal te wreken. Het neerhalen van de twee piloten kan in die zin eerder als een misdaad omschreven worden dan als een ‘incident’ dat kadert binnen de schending van het luchtruim van Turkije.

Ook het feit dat de Vlaamse media in alle talen zwijgen over de vrijgekomen informatie doet ons het één en ander vermoeden. On Verra.

3 comments

  1. Niet alleen de olie die door IS verkocht wordt is “schurkenolie” (Hé, schurk dat rijmt op Turk) Die hele Erdogan kliek is een bende schurken. Wat een geluk dat Merkel (Dass Ferkel) Turkije zo snel mogelijk in de EU willen binnen loodsen. De ene bende schurken zal de andere met open armen verwelkomen nietwaar?

Comments are closed.