Donderdag NSV betoging

12307534_10154625303828868_9050265081910341836_o

De Nationalistische Studentenvereniging (NSV!) betoogt aankomende donderdag door de straten van Leuven. Eén van de weinige studentenverenigingen die Vlaanderen rijk is die het woord naar de daad vertaalt. ReAct nam een vraaggesprek af met één van de voormannen van de NSV!

Wat is het thema van de betoging en wat bedoelen jullie daar precies mee?

Dit jaar heeft de NSV! als thema voor de betoging pro-grenzen, pro-natie, beperk immigratie gekozen. Aangezien West-Europa op dit moment een grote immigratiegolf, zeg maar gerust een tsunami van immigratie ondergaat. Honderdduizenden asielzoekers uit Afrika en het Midden-Oosten komen richting ons en passeren daarbij talloze veilige maar blijkbaar ongeschikte landen op weg naar hier. Nu mag duidelijk zijn dat sommigen onder hun waarlijk politieke vluchtelingen zijn die hun thuisland moeten ontvluchten, maar deze mensen kunnen we beter in eigen regio opvangen – iets waarmee we overigens niet alleen staan. Deze massa-immigratie holt onze sociale zekerheid dermate uit dat men hier op korte termijn en lange termijn zeker de grote nadelen van zal ondervinden. Daarnaast maakt deze ongecontroleerde instroom Europa zeer kwetsbaar voor extremisten die zich zoals geweten onder de asielzoekers bevinden. Onze volksgemeenschap lijdt enorm onder de invoer van miljoenen Midden-Oosterse en Afrikaanse immigranten. Bepaalde regio’s in Vlaanderen worden reeds door hun gedomineerd. Mensen voelen zich steeds minder thuis in eigen land.

Volgens ons ligt de oorzaak van deze massa-immigratie onder andere bij het lakse grensbeleid van de EU die geen coherent nog doeltreffend migratiebeleid heeft. Daarnaast duiden wij ook de NAVO aan als één van de schuldigen omwille van het creëren en in stand houden van de conflicten die de oorzaak zijn van deze migratiegolven. Maar ook onze eigen traditionele partijen liggen aan de basis van het probleem aangezien ook zij de open grenzen-politiek blijven hanteren en blijven immigranten aanzuigen ten nadelen van ons eigen volk.

Om deze redenen is de NSV! enorme voorstander van een push-back beleid gecombineerd met effectieve uitwijzingen. Daarnaast zijn wij van mening dat het Schengenverdrag compleet achterhaald is en zou moeten herbekeken worden, strengere grenscontroles zijn hierbij een noodzaak. Ook lijkt ons opvang van vluchtelingen in eigen regio een veel menswaardigere oplossing die alsook op lange termijn voor iedereen voordeliger zal zijn. Het is aan de Europese landen om op te komen tegen het immigratiebeleid van de EU, uit de NAVO te stappen en een buitenlandpolitiek te gaan voeren die gericht is op stabiliteit en vrede in het Midden-Oosten.

Wat is volgens jullie de oorzaak geweest van de aanslagen in Parijs?

Volgens de NSV! zijn de aanslagen in Parijs te wijten aan het samenvloeien van 2 heel belangrijke oorzaken. Als eerste heeft het integratiebeleid in België over heel de lijn gefaald, de multiculturele samenleving is uitgedraaid op een complete flop. De allochtone populatie neemt enorme proporties aan en zorgt voor grote spanningen in eigen land. Traditionele partijen hebben jarenlang een knuffelbeleid gehanteerd waardoor deze groepen nog altijd geen deel uitmaken van onze gemeenschap en onze cultuur nog steeds niet overgenomen hebben. Integendeel, ze blijven vasthouden aan hun eigen overtuigingen en radicalisering is een sterk groeiende problematiek.

Daarnaast zijn de conflicten in het Midden-Oosten ook een enorme voedingsbodem voor radicale moslimextremisten. Deze krijgen daar naast hun geestelijke dosis Westerse haat ook de militaire training om daadwerkelijk gewapende acties te ondernemen tegenover hun vijanden. Door het open grenzen/knuffel-beleid en de ongecontroleerde instroom van immigranten kunnen enerzijds radicale jongeren van hier een militaire training en oorlogservaring bekomen in de conflictgebieden. Alsook kunnen zij samen met moslimextremisten uit het Midden-Oosten zonder problemen met militaire training en oorlogswapens zich terug naar West-Europa begeven. Deze dodelijke cocktail van omstandigheden leidt onoverkomelijk tot verschrikkelijke taferelen zoals we kunnen waarnemen hebben in Parijs.

Wat zijn de oplossingen die jullie voorstellen?

Met de NSV! schuiven we een aantal punten naar voren die ons continent voor de Europese volkeren leefbaar moeten houden.

Als eerste moeten we er voor zorgen dat onze grenzen niet langer een lekke zeef zijn. Europa moet een push-back beleid voeren tegenover clandestiene migranten die het land binnen proberen te geraken. Illegalen die toch in hun oversteek slagen, moeten effectief worden uitgewezen. Hiervoor dienen we ook de controle op de binnengrenzen te herwinnen. Het Schengenverdrag moet worden afgeschaft of bijgesteld – zodat de Europese naties waar nodig terug hun binnengrenzen kunnen controleren.

Een tweede poot is de opvang van vluchtelingen in eigen regio. Er zijn miljoenen mensen die in verschrikkelijke omstandigheden leven, maar daarom kunnen we hen nog niet allemaal in Europa opvangen. De mensen in kwestie delen onze identiteit niet, met een desintegrerend effect op onze gemeenschappen en conflicten waar beide partijen onder leiden. Wanneer we vluchtelingen opvangen in eigen regio, komen ze terecht in landen met een verwante cultuur, taal en religie. Bovendien is opvang in eigen regio economisch veel efficiënter.
Een derde element is natuurlijk eens kijken naar de oorzaken van de oorlogen in het Midden-Oosten en Afrika. Het gaat hier natuurlijk om complexe conflicten waarin verschillende partijen en factoren een rol spelen – maar toch draagt het Westen hierin gedeeltelijk verantwoordelijkheid. De NAVO richt zich in het Midden-Oosten op oliebelangen van de VS of geopolitieke spelletjes en destabiliseert daarmee de regio. Met de NSV! staan we een alternatieve Europese buitenlandpolitiek voor, die zich richt op stabiliteit, vrede en voorspoed in de ons omringende regio’s.

Zullen we dit jaar ook de klassieke extreemlinkse tegenbetoging zien?

We zijn feitelijk minder geïnteresseerd in wat links doet, maar dit jaar zijn ze er blijkbaar niet in geslaagd te mobiliseren voor een tegenmanifestatie. Wel organiseren ze een soort ‘benefiet’ waarbij ze voor elke meter die wij wandelen, de opvang van vluchtelingen zullen sponsoren. Wij zijn alvast klaar om er een serieuze tocht van te maken, in de hoop onze leninistische en trotskistische vrienden te verplichten hun eigen oorlogskassen leeg te plunderen!

Zijn er nog zaken die je ons wil meegeven?

Wees er zeker bij! Onze manifestatie vindt deze donderdag plaats, om 20 uur aan het Herbert Hooverplein te Leuven. Je kan je nog steeds inschrijven voor de bussen via info@nsv.be, via http://nsv.be/nl/nieuws/2015/11/05/pro-grenzen-pro-natie-beperk-immigratie/ of kijk bij ons Facebookevenement.

nsv!

7 comments

 1. Wegens de terreurdreiging heeft de politie niet de noodzakelijke manschappen om onze betoging ordelijk te begeleiden – en men heeft ons dan ook gevraagd de betoging uit te stellen.

  We begrijpen het standpunt van de politie, de betoging zal dan ook op een latere datum doorgaan. Uitstel is natuurlijk geen afstel, meer informatie volgt gauw!

  Donderdag zal wel een stille wake doorgaan in besloten kring – op dezelfde locatie en tijdstip.

 2. BELANGRIJK
  Wegens de terreurdreiging heeft de politie niet de noodzakelijke manschappen om onze betoging ordelijk te begeleiden – en men heeft ons dan ook gevraagd de betoging uit te stellen.
  We begrijpen het standpunt van de politie, de betoging zal dan ook op een latere datum doorgaan. Uitstel is natuurlijk geen afstel, meer informatie volgt gauw!
  https://www.facebook.com/NSVstudent/?fref=ts

 3. Alle steun voor het NSV, maar inderdaad, zoals Werner van Steen zegt: De slogan kon beter. Van mij mag men de slogan ‘minder immigratie’ vervangen door ‘meer remigratie’. We moeten dat terug meer durven uitten, het gaat immers om het overleven van ons volk. Zie de webstek van het VB vandaag: 1 op 3 Vlaamse kinderen is allochtoon!!!

 4. In mijn hoedanigheid van gepensioneerde supporter ik voor dit jongeren initiatief !

 5. Volledig akkoord, maar die slogan kon zelfs van CD&V komen! Pro Grenzen helpt sowieso niks, Pro Natie is ook voor iedereen al is dat voor ons Vlaanderen. Sorry jongens, als je als student al zo politiek slap bent staat jullie nog een mooie carrière te wachten, partijen genoeg!

  1. En dan ben ik nog iets vergeten: BEPERK immigratie? Als radikale student en eigenlijk overal in het leven, vraag je nooit het minimum want dan krijg je niks!

  2. Werner, ik vermoed dat “pro natie” moest rijmen met “immigratie”… Het is altijd beter dat jongeren betogen en dus aktie ondernemen. Die NSVers blijven tenminste niet in hun luie zetel of aan een toog hangen, wat van zovele ‘sterke vlamingen'(sic!) niet kan gezegd worden….Ik zal er alleszins ook zijn.

Comments are closed.